Petícia proti zastavaniu lúky pod lesoparkom Chrasť v Žiline

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Petícia proti zastavaniu lúky pod lesoparkom Chrasť v Žiline.


Hosť

#26

2016-04-25 14:06

Bývam v paneláku oproti lúke a máme tu dosť hluku aj z áut prechádzajúcich z Vlčiniec cez Obvodovú ulicu. Ďalšia výstavba a prevádzkovanie akejkoľvek stavby by len zvýšila intenzitu hluku v tejto lokalite.

Hosť

#27

2016-04-25 19:09

Súhlasím s p. Cibulkom, že tu ide o princíp, takto sa mesto ( a zrejme nielen naše) správa už dlhé roky - schváli sa nejaká zmena, odprezentuje sa ako dobrý zámer a potom sa nestačíme diviť. Ak sa má schváliť hocijaká zmena, je nutné dať na stôl presný zámer, štúdia, detailne projekty a potom sa môžeme baviť či áno alebo nie. Pri takomto schválení si tam potom mesto už môže robiť všetko čo chce, ak tam postaví x-poschodovú administratívnu budovu s veľkými parkovacími plochami - stačí že sa odvolá na takéto schválenie - je to v súlade s územným plánom a nikto s tým potom už nepohne - aj keby tam demonštrovali celé Solinky. Najviac ma na tom zaráža skutočnosť ako veľmi sa o takúto zmenu snažia práve niekoľkí z nezávislých poslancov - tí ktorí sľubovali, že budú robiť inak ako tí predtým....

Hosť

#28

2016-04-28 07:09


lesopark a hlavne lúka, kde chodíme so psíkmi pomáha aj nám ľuďom, veď prejdeme cez cestu a sme v prírode /zatiaľ/.Verím v zdravý rozum a petíciou môžeme zachrániť zeleň pri našich domoch.

Hosť

#29

2016-05-08 17:47

Žijem na sídlisku už takmer 25 rokov, do lesoparku Chrasť chodím denne, môžem zo skúseností posúdiť ako sa zhoršila kvalita bývania, keď postavili obchodný dom Max lebo bývam rovno oproti, je to pár metrov. Toto je podobná situácia, pribudne množstvo áut, hluk atď. Takéto stavby by sa mali stavať jednoznačne mimo mesta

Hosť

#30

2016-05-10 07:46

Zhoršená kvalita bývania, škoda lúky, to nie je len Welnes, to je aj množstvo áut, znečistenie živ. prostredia, hlavne zvýšená hlučnosť...
Existovalo by aj iné riešenie
Najskôr by sa malo vyriešiť parkovanie ako priorita

Hosť

#31

2016-05-26 04:54

Pretože problémy ekologie a životného prostredia mi neboli nikdy ľahostajné a iritujú ma postupy niektorých skupín v zmysle hesla "po nás potopa".
Maja

#32 Re:

2016-10-11 12:33

#5: -  

 Nepatrí len solinkarom v tomto sa mýliš ja som z hlin a chodím tam celé roky od malička keď solinkarom sa ešte o Tom ani nesnívalo lebo tam nebývali


Hosť

#33

2016-10-14 19:05

Zilinsky lesopark je krasne miesto! Nemusi byt cela zilina zastavana!!!!! >:( 


Hosť

#34

2016-10-14 20:23

ta pekne tam je teraz..

Hosť

#35

2016-10-15 12:03

Prečo ste podpísali túto petíciu?
architekt

#36 Re: proti čomu presne?

2016-10-18 13:37

#16: Molo - proti čomu presne? 

 Parkovací dom? Bariérový efekt jedna radosť. Načo by ste mali mať z domov aspoň na okraji sídliska výhľad do zelene, ak sa môžte pozerať na "utešený výhľad" - tupú plnú stenu hromadnej garáže (veď všetky parkovacie domy sú krásne, aj ten na Hlinách s kopilitovými stenami) a na plochú strechu garáže! Nebláznite.. keď sa tam raz pustí zástavba, tak CELÝ Lesopark skončil! ....lebo kúsok ďalej sa postaví tenisový kurt, kúsok ďalej zas stánok s hotdogmi, kúsok ďalej už možno niečia chatička.. alebo ... Žijeme na Slovensku, kde je zisk prvoradý, nie zdravie alebo nejaká trápna ekológia. Také heslo ako trvalo udržateľný rozvoj sa predsa píše iba do žiadostí o dotácie z grantov, to predsa nikto nemyslí vážne, nie?


Hosť

#37

2016-11-19 21:23

Cele svoje detstvo som stravila na tej luke. Ludia spamätajte sa, to vsade musi byt vsetko zastavane? Co tu ostane nasim detom? Sami beton? Relaxovat treba ist do Tatier.
Zuzik

#38

2019-08-28 05:02

V 90-tych rokoch minulého storočia avizovali pracovníci úradov životného prostredia, že mesto Žilina má veľmi málo zelene v prepočte na obyvateľa. A čo sa odvtedy zmenilo? Vyrúbalo sa nespočetné množstvo stromov, ktoré si plnili vzhľadom k ich veku dôležitú ekologickú funkciu. Sadíme nepôvodné dreviny, vrátane takých, ktoré sú invázne. V meste pribudli obrovské plochy betónu, na mieste parkov stoja hypermarkety. Je potrebné hľadať kompromisy, aby sa vyhovelo aj potrebám výstavby, ale aby sa zachovalo to najcennejšie, čo v meste máme. Samozrejme, že sa aj vysádzalo, ale to je len kvapka v mori betónu. Všetci pociťujeme, ako sa mení mikroklíma v našom meste.

Z hľadiska ochrany životného prostredia je v Žiline najcennejším územím súvislá plocha lesoparku s okolitými voľnými plochami, sadom, poliami a lúčnymi porastmi. Je absolútne neprípustné, aby padla za obeť akejkoľvek výstavbe. Je dôležité, aby sa konečne v našom meste presadzovali záujmy ochrany životného prostredia a tým aj zdravia nás všetkých. Máme zodpovednosť aj za ostatné živé tvory, ktoré tu žijú. Každý zámer, ktorý tu príde musí byť dôsledne posúdený z hľadiska vplyvu na životné prostredie. Je dôležité zachovať tento ucelený posledný kus zelene pre nás všetkých. Lesopark je už dlhodobo atakovaný nevhodným hospodárením, nadmernými výrubmi, výsadbou nevhodných drevín. Pomaly sa z neho vytráca život, menej spevavcov, dutinových hniezdičov...zachovanie biodiverzity  tohto priestoru znamená zachovanie zdravia nás všetkých. Práve preto, že pozemky patria mestu, mali by v meste plniť tú najdôležitejšiu funkciu pre ľudí a prírodu.




Platená reklama

Túto petíciu budeme propagovať pred 3000 ľuďmi.

Dozvedieť sa viac...