Proti zrušeniu ZŠ Veternicova 20.

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Proti zrušeniu ZŠ Veternicova 20. .


Hosť

#76 Re: Re:

2016-02-10 19:29

#73: - Re:  

 ...lepšie by som to ani ja nepovedala... nemusí na školu dať nič -aj tak od minulého roka nič na školu nedala /peniaze,ktoré dostala každá škola boli peniaze z ministerstva nie z jej rozpočtu*/ a myslím,že rodičia sú postavení pred novú formu práce v škole a pôjde to podstatne lepšie... veríme tomu všetci... 


Hosť

#77

2016-02-10 20:51

Suska sa, ze sa naslo nove velmi salamunske riesenie. Vsetci budu prekvapeni. V zakulisi sa intenzivne rokuje. Majstri strategie sa spojili s tvrdymi bojovnikmi. Ziskavaju vacsinu. Rychla otocka a presna strela. Cisty zasah. Mensie straty ale spokojnost. Tety budu pozerat. Krikluni sklapnu. Riaditelka nepochopi. Starostka je tvrda a neustupi ani o milimeter. Rozpadne sa jej klub?


Hosť

#78 Re:

2016-02-11 07:56

#71: -  

 Tak si nalejme čistého vína. Školu nezrušia, pretože by prišli o peniaze na 197 žiakov, ktorí by v tento moment prešli na školy v iných častiach Bratislavy. Musia z nej urobiť elokované pracovisko minimálne na školský rok 2016/2017  a potom, keď sa vysťahuje súkromná škola ESPRIT  do mesta z Majerníkovej ulice (ZŠ A.Dubčeka), v roku 2017, nasunú do jej priestorov deti zo ZŠ Veternicova 20. Veď na opravu tunela medzi budovami ZŠ A. Dubčeka si naplánovali peniaze na tento rok. Doteraz im stav tunela neprekážal. Keby ste chceli byť v obraze, vedeli by ste, že škola peniaze bude mať aj bez MČ Karlova Ves. A s tými normatívami to tiež nie je také "horúce" ako vy tvrdíte. Jednoznačne vám ide o budovu. Články v bulvárnom denníku sú dobrá vec. Každý ho číta, aj keď sa s tým nechváli. A s verejnou mienkou by ste nemali hazardovať, veď na odvolanie starostky stačí  petícia s 30% platných voličov mestskej časti Karlova Ves a ani sa nemusí skúmať, či porušila zákon. Jednoducho povedané, voliči nie sú s ňou spokojní. 30% nie je tak veľa!!!


Hosť

#79

2016-02-11 10:06

 Nerobte si falosne nadeje. Priestor na najdenie dobreho riesenia uz neexistuje. Rodicov zastupuju velmi cudni ludia, ktori vnasaju do vyjednavania negativne prvky, podozrive ambicie, frustracie a agresivitu. Mestska cast nema partnera do diskusie. Zastupcovia OZ Vretenica chcu bojovat. Riaditelka chce bojovat. Mlady prednosta chce tiez bojovat a ukazat sa. Niektori poslanci budu radi bojovat. Rozumni ludia okolo starostky sa stiahli. Racionalni rodicia sa stiahli. Ucitelia su ticho. Vysledkom boja bude nakoniec zle riesenie pre vsetkych. Je to skoda pre skolu, pre ziakov i pre Karlovku.


Hosť

#80 Re:

2016-02-11 12:28

#79: -  

 Neviem, kto vám dal právo hodnotiť rodičov. Vy nie ste určite rodič, alebo ak áno, tak zlý. Takmer každý rodič chce to najlepšie pre svoje dieťa. Nemyslíte si snáď, že ZŠ A.Dubčeka je to najlepšie, alebo áno. Škola, kde prevláda šikan už medzi deťmi, kde fajčenie a drogy na 2. stupni nie sú výnimkou. A ktorých ľudí okolo starostky ste mysleli za tých rozumných. Ja tam žiadnych nevidím.  A poslanci sú tiež čudní ľudia. Vedia, že už ďalšie volebné obdobie so svojou "ľudskou" politikou neobstoja, tak rýchlo ťažia z pozemkou v Karlovej Vsi a na Dlhých Dieloch. Naozaj si myslíte, že ľudia sú hlúpi a nemajú informácie, obzvlášť v Bratislave? Racionálni rodičia neexistujú. Rodič, ktorý miluje svoje dieťa, nemyslí racionálne, ale láskavo a úprimne. Ucitelia sú pochopiteľne ticho, lebo majú strach zo zriaďovateľa, z poslancov. Tak sa vám to páči???


Hosť

#81

2016-02-11 20:25

Skúsme spočítať ako asi dopadne hlasovanie ak sa vec postaví na hranu buď-alebo (žiadne elokované pracovisko):

Za zrušenie školy (14): Rosina, Kmeťko, Lenč, Horecký, Magátová, Kadnar, Zemanova, Dulla, Buzáš, Lukačovičová, Borovička, Šíbl, Martinický, Krampl

Proti zrušeniu školy alebo nerozhodnutí (11): Savčinský, Záhradník, Záhradníková, Zajac, Poláchová, Volková, Džerengová, Bendík, Hanulíková, Kuriová, Labuda

Tesne, ale predsa škola skončí. Niekto može chýbať, niekto možno zmení názor. Skôr si myslím, že sa ešte zmenší skupina proti a nerozhodnutých a zahlasujú podľa starostky.


Hosť

#82 Re:

2016-02-11 22:52

#81: -  

Dovolte mi na zaciatku sa predstavit. Som hore spominany Kmetko. Je velmi polutovania hodne, ze anonym vie, kto a ako bude hlasovat. Musim konstatovat, ze zavadza a verejne vsetkych klame.

Venoval som velmi vela casu, aby som si urobil vlastny nazor na danu problematiku. 

Osobne ma uraza, ked ma spaja s kradnutim, privatizaciou a pozemkami. Pokial nieco taketo o mne, resp. o mojej rodine vie, nech to tu zverejni aj so svojim menom. 

 

Ferko

#83 ReReRe

2016-02-13 15:47

#13: - Re: Re:  

Máte pravdu: ZŠ Veternicová má jediný problém - najnovšiu budovu a riaditeľku, ktorá je nekompetentná a okrem toho kámoška Hanulíkovej.

Igor Sasankár

#84 Klamete, až sa Vám z huby práši:

2016-02-13 16:12

#18: -  

Mestská časť nehradila súdne trovy za nejaký futbalový klub a už vôbec nie za Futbalový klub mládeže Karlova Ves, ktorý ste asi mali na mysli. Zhruba 80 000 € mestská časť neprispieva futbalovému klubu, ale svojej rozpočtovej organizácii Karloveský športový klub, ktorý zastrešuje cca 20 športových klubov v Karlovej Vsi.

Inak táto petícia je veľmi zaujímavá. Školu navštevuje cca 200 detí, ale podpisov sa tu nazbieralo cez 500 bezmála z celého Slovenska. Evidentné je, že ju podpisujú mnohí ľudia bez toho, aby vedeli o čo konkrétne sa tu jedná.

Nevedia, že momentálna riaditeľka školy dostala v decembri 2014, t. j. už po voľbách od predošlej starostky peniaze na odmeny, rozdala ich predovšetkým svojim podporovateľom medzi učiteľmi, t. j. nie podľa ich pracovných výkonov, ale podľa ich lojálnosti voči jej osobe a akoby náhodou zabudla, že časť týchto peňazí treba odviesť štátu v odvodoch. Keď sa to zistilo, tak neváhala natrčiť ruky už voči novému vedeniu mestskej časti a žiadať peniaze na úhradu tejto "drobnosti".


Hosť

#85

2016-02-14 08:12

Mali ste petíciu propagovať aj na plagátikoch, že vôbec je!!!

Hosť

#86

2016-02-14 10:25

Ide ozaj o kvalitnú školu aj s príslušenstvom. Treba ju aj kvôli budúcemu zlepšujúcemu sa vývoju pôrodnosti!!!!

Hosť

#87 Re: Klamete, až sa Vám z huby práši:

2016-02-14 14:36

#84: Igor Sasankár - Klamete, až sa Vám z huby práši: 

 Podľa seba súdim teba. Úplne to na vás sedí. Zrejme hodnotíte ľudí podľa seba, ale mýlite sa. Ľudia nie sú hlúpi a nepodpíšu hocičo.  A čo sa týka Karloveského športového klubu, ten nepotrebuje k životu každý, ale základné vzdelanie áno. Právo na vzdelanie je zakotvené aj v Ústave SR. Nechceme mať deti hlúpe, však.  Tých 80 000 eur by pomohlo viacerým školám a predškolským zariadeniam v MČ Karlova Ves a nielen cca 20 športovým klubom. Keď sa nevedia sami "uživiť" nech ich MČ Karlova Ves jednoducho zruší a bude na všetky deti.

Ochrana osobných údajov je veľmi citlivá vec. Ako viete, komu riaditeľka rozdala odmeny? To je osobný údaj a pokiaľ ním vy disponujete a verejne sa k tomu hlásite, tak zrejme vám zákon o ochrane osobných údajov nič nehovorí pán Sasankár!!!


Hosť

#88 Re:

2016-02-15 15:36

#48: -  

 tak este raz, ked uz citujeme paragrafy tak aspon spravne, nie je to LEN §3 ods 8, ale aj §3 ods. 7 a 9 Vami citovaného zákona:

§3 ods 7)

Zriaďovateľ odvolá riaditeľa:

a) ak bol právoplatne odsúdený za úmyselný trestný čin,

b) za porušenie povinností a obmedzení vyplývajúcich z osobitného predpisu, (osobit. predpisom je §9 a 10 zákona 552/2003)

c) za závažné porušenie všeobecne záväzných právnych predpisov, (napr. zákon 314/2001) alebo

d) ak sa zrušuje škola alebo školské zariadenie,596/2003 Z. z. Zbierka zákonov Slovenskej republiky

e) na návrh hlavného školského inšpektora [§ 12 ods. 3 písm. f) ].    

 

§3 ods 8) Zriaďovateľ môže odvolať riaditeľa aj

a) na návrh rady školy [§ 24 ods. 5 písm. c)],

b) ak neabsolvuje funkčné vzdelávanie alebo funkčné inovačné vzdelávanie v lehote podľa osobitného predpisu,11)

c) na návrh ministra školstva Slovenskej republiky (ďalej len „minister“), ak budú zistené závažné nedostatky [§ 14 ods. 6 písm. j) a l)]; riaditeľa strednej zdravotníckej školy na návrh ministra zdravotníctva Slovenskej republiky.

 

§3 ods 9) Ak zriaďovateľ odvoláva riaditeľa podľa odseku 7 písm. b) a c) a odseku 8 písm. b) a c), vyžaduje sa vyjadrenie príslušnej rady školy. Ak príslušná rada školy nepredloží vyjadrenie zriaďovateľovi do 15 dní od doručenia žiadosti o vyjadrenie, zriaďovateľ môže riaditeľa odvolať aj bez vyjadrenia príslušnej rady školy.

 

Nerozumiem prečo sa očakáva od rodiča alebo od Rady školy, ktorí nemajú žiadnu informáciu o tom, že by riaditeľka niečo porušila, nedodržala, že dajú návrh na odvolanie riaditeľky.

Fakt ak viete o niečom prečo by mali dať tak sem s tým, lebo ani školská inšpekcia pred rokom a pol žiaden taký dôvod nenašla.

 


Hosť

#89 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-02-15 15:41

#47: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 a  co brani starostke odvolat riaditelku bez suhlasu rady? ved ak su porusenia ma na to zakonne pravo vid §3 ods. 7 zakona 596/2003


Hosť

#90

2016-02-15 21:25

do tejto školy chodí moja vnučka, je to dobrá, nová škola s dobrým programom pre deti, vynikajúcimi pedagógmi, stravu zabezpečuje starostlivá vedúca kuchyne, ktorej záleží aby sa deťom dostávala pestrá strava domáceho typu, vybavenie školy je na veľmi dobrej úrovni,
Dlhodielčanka

#91 Re: Re: egoizmu

2016-02-15 21:40

#67: - Re: egoizmu 

 už len pomyslenie, že by deti mali prejsť na ZŠ - Dubčekovu a prísť o krásnu novú školu rodinného typu v peknom prostredí, a začať sa stravovať v tejto jedálni, kde sa varí nekvalitné jedlo, ktoré sa nedá porovnávať s chutnou stravou na Veternicovej škole, aby sa dal priestor pani starostke a pánu Záhradníkovi, ktorý si na budovu brúsi zuby, je mi z toho zle, 


Hosť

#92 Re:

2016-02-15 23:00

#81: -  

 So rodič žiaka ZŠ Veternicová a hoci mám názor, že racionalizačným opatrením by nemalo byť rušenie ani zriadenie elokovaného pracoviska, Vaše škatuľkovanie je mi vrcholne nesympatické a vonkoncom sa s ním nestotožňujem.

Ani v najväčšej snahe porozumieť čo sa tu deje by som si nedovolila hovoriť o tom kto a ako bude hlasovať. Pevne verím, že sme všetci rozumní ľudia a že pádne argumenty môžu zmeniť aj názor niekoho, kto je možno v danej chvíli absolútne 100% presvedčený, že zrušenie je najvhodnejšia alternatíva.

Tak prosím miesto Vašich debilných škatúľ skúste dúfať, že ich presvedčenie je len v dôsledku nedostatku informácií a že títo ľudia fakt škodiť nechcú. No a Vám vyššie spomínaným prajem triezve a slobodné uvažovanie na zajtrajšom dôležitom hlasovaní. Prosím buďte k sebe len úprimní.

3

#93 Už máme výsledok

2016-02-16 19:59

Tak teraz som naozaj veľmi zvedavá, ako naša starostka vysvetlí to, že sa odhlasovalo zrušenie školy. Veď aj vo svojich novinách, ktoré nie sú oficiálnymi novinami našej mestskej časti, deklarovala, že škola ostane zachovaná a pre deti a rodičov sa okrem pečiatky nič nezmení. Či mám chápať,  že zrušenie školy nie je žiadna zmena? Som matkou žiaka, ktorý aj tak tento rok končí dochádzku na základnej škole. Ale keby bol mladší, záväzne prehlasiujem, že by určite nechodil do žiadnej školy v karlovke a už vôbec nie na Dubčeka. Je to na rozhodnutí rodiča, kde zapíše svoje dieťa do školy. Ja som sa rozhodla pre Veternicovu a nikdy to nebudem ľutovať. Chápem, že rodičia detí na iných školách sa môžu cítiť dotknutí. Ale im nikto to právo rozhodnutia neuprel. Rodičom detí z našej školy to bolo odopreté. A to je podraz, hlavne keď si predstavenstvo našej mestskej časti s...e do huby. Ja som terajšiu starostku bohužiaľ tiež volila a teraz viem, že to bola moja obrovská chyba. Hanbím sa za to.

Smutné

#94

2016-02-17 07:18

Je rozhodnuté. Škola sa ruší a nebude žiadne elokované pracovisko. Diskusia na zastupiteľstve a spôsob ako niektorí rodičia a riaditeľka vystupovali prispeli k tomu, že sa misky váh priklonili na zrušenie školy. Pochybujem, že toto chcela väčšina rodičov. Ale môžu sa poďakovať ľuďom, ktorí za nich prišli šíriť hnev a agresivitu na zastupiteľstvo. S takými ľuďmi sa nedá normálne a slušne komunikovať, ani spolupracovať. Veľká škoda.
J

#95 Re:

2016-02-17 09:19

#94: Smutné -  

 Ano, ale zial ani ta druha strana nehraje ferovo. Pan poslanec Hrcka vcera oznamil rodicom na chodbe jednu vec: nahnevali ste ma a ja vam za to zrusim skolu, ved co ste cakali. Toto je zneuzivanie verejnej moci. 

 

hlasovanie

#96 Len aby sa nezabudlo, tu je výsledok hlasovania:

2016-02-17 09:58

Za zrušenie školy (15): Rosina, Kmeťko, Savčinský, Dulla, Zajac, Lukacovicova, Šíbl, Labuda, Lenc, Magatova, Kadnár, Martinický, Zemanova, Borovicka, Buzáš

Proti zrušeniu školy (3): Khuriova, Zahradnik, Polachova
Zdržali sa (3): Horecky, Krampl, Bendik

Hosť

#97 Re: Re: Klamete, až sa Vám z huby práši:

2016-02-17 12:50

#87: - Re: Klamete, až sa Vám z huby práši: 

 Tých 80 000 € je priama podpora športovania cca 2500 detí KV.


Hosť

#98 Ako to je:

2016-02-17 12:52

Situácia, ktorá vznikla v súčasnosti je len vysledok dlhodobého neriešenia problémov kompetentnými v tomto poradí:

Riaditeľka školy,
Rada školy, ktorá má základné právo odvolať riaditeľku školy.

Riaditeľka kvôli tomu, že nebola schopná za dva roky priniesť koncepciu finančného ozdravenia alebo aspoň konsolidácie školy. Rada školy, ktorá napriek tomu tvrdohlavo odmietala odvolať riaditeľku.

Starostka môže odvolať riaditeľa školy len v špecifických prípadoch, bohužiaľ tieto nenastali. Máte pravdu, starostka vie o zlom stave školy už cca dva roky, ale nie je pravda že dopustila tento stav. Odkedy to vie, tak podnikla niekoľko pokusov o zvrátenie tohto stavu. Bohužiaľ základná požiadavka na záchranu školy t. j. zmena vedenia školy sa nepodarila kvôli neochote Rady školy konať v tomto smere. Tým vlastne členovia Rady školy, ktorí boli proti odvolaniu riaditeľky prevzali na seba zodpovednosť za budúcnosť školy.

Istým kompromisom bol návrh na zriadenie elokovaného pracoviska školy so zachovaním výučby v budove školy. Ten však časť rodičov organizovaná v OZ Veternica viac krát odmietla. Proste chytali holuba na streche namiesto vrabca v hrsti. Tým vlastne zabili posledný klinec to rakvy. Poslanci a starostka podávali ruku v tomto kompromisnom návrhu, keď však druhá strana o ňom odmietla vôbec diskutovať, tak poslanci museli konať tak, ako konali. Viem, že mnohí z nich, ktorí boli pôvodne za vytvorenie elokovaného pracoviska zmenili názor včera na zastupiteľstve a hlasovali za zrušenie školy bez náhrady.

Chcem upozorniť, že stále je ešte možnosť školu zachrániť. Na rade sú rodičia, Rada školy a riaditeľka, ktorí tvrdili, že dokážu zohnať financie na krytie straty školy. Škola bude pochovaná až definitívnym rozhodnutím o jej zrušení v júni tohto roka. Stále máte možnosť. Treba však konať a nie vykrikovať.


Hosť

#99 Ako to je 2:

2016-02-17 12:53

Odvolanie riaditeľky bolo len v rukách Rady školy, t. j.:

 Mgr. Eduard Grescho, za rodičov
 Mgr. Andrea Suchá, za pedagogických zamestnancov
 Mgr. Martin Hlubocký, za pedagogických zamestnancov
 Pavel Dvornickí, za nepedagogických zamestnancov
 Soňa Vašinová, za rodičov
 Mgr. Michal Demák, za rodičov
neobsadené miesto, za rodičov (nedávno prebehla neúspešná voľba, bude sa opakovať)
 RNDr. Jaromír Šíbl, PhD., za miestne zastupiteľstvo
 Ing. Zuzana Volková, za miestne zastupiteľstvo
 Mgr. Lívia Polachová, za miestne zastupiteľstvo
 Bc. Jurkovičová Marta, za MÚ Karlová Ves

Bohužiaľ ako vidíte, ani miestne zastupiteľstvo a ani starostka cez zástupcu MÚ nemá dostatok hlasov na odvolanie riaditeľky. Tá je tam "zabetónovaná" cez prvých sedem členov. Teraz vidno, že tento betón stiahol školu pod vodu.


Hosť

#100 Re: Re:

2016-02-17 12:56

#95: J - Re:  Kariéra prednostu?

 Prednosta Hrčka je hanba pani starostky Čahojovej a celej MČ Karlova Ves. Nevie sa vyjadrovať a už vôbec vecne reagovať na položené otázky. Jeho vyjadrenia v médiách sú nemožné a schopnosti spochybniteľné.  Rodičia ho nahnevali,  a tak im ruší školu. Toto je použiteľný dôkaz zneužívania verejnej moci, aj keď to bolo vypovedané na chodbe. Bolo tam určite dosť svedkov, ktorí to potvrdia. Takto sa budovanie kariéry nezačína, ale končí...