Proti zrušeniu ZŠ Veternicova 20.

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Proti zrušeniu ZŠ Veternicova 20. .


Hosť

#26 Re:

2016-01-29 09:17

#5: -  

 povedal by som ze zdruzneie "nasa bratislava" sa zmenilo a zacalo vnimat nasu skolu ako "nasa veternicova" ved predsa deti im odrastli skolu nepotrebuju tak prichadza na rad biznis 

Jana

#27 ide o lukrativnu budovu

2016-01-29 15:49

Odpoved treba hladat v tom ze to je nova budova na lukrativnom mieste na Dlhych dieloch. Je jasne ze po zlikvidovani skoly, presunuti deti do Majernicky skonci budova v sukromnych ci cirkevnych rukach...je fakt ze cirkevna skola v dolnej Karlovke potrebuje dalsie priestory...rodicia toto nemoze prejst!

hosť

#28

2016-01-29 16:32

Tak ak fakt túto školu zrušia, odchádzam z Karlovky, už mám toho naozaj dosť čo robia " Naši poslanci" na čele s " Našou starostkou" s " Našim záhradníkom"....Zrušte ich. Držím Vám palce


Hosť

#29

2016-01-29 20:20

Zijem na Dlhych Dieloch uz dlhe roky a dana skola je podla mna jedna zmala dobrych skol tu v okoli. Raz by som rada dala svoje deti na tuto zakladnu skolu.

Hosť

#30

2016-01-29 20:31

Ta skola je predsa oproti mne a CHCEM,aby aj moje deti do nej chodili.

Hosť

#31

2016-01-30 09:05

Túto školu navštevuje moja dcéra a je tam veľmi spokojná.
Lenka DD

#32

2016-01-30 10:21

Tej školy by bolo škoda,určite treba bojovať za jej záchranu. Držím palce rodičom i žiakom,nenechjte sa odradiť.Vždy sa dá nájsť spôsob,ako to ufinancovať. Veď na A.Dubčeka prenajímajú polovicu priestorov na súkromné aktivity.,prečo by to nešlo aj tu? A čo tak počkať na aprílový zápis a až potom robiť nejaké rozhodnutia? Celý postup je podľa mňa unáhlený. Kladiem si otázku,aký zámer s budovou má vedenie KV? Starostka by sa mala pozrieť do zrkadla a spýtať sa,kto by ako prvý stál s transparentom a petícou v ruke pred budovou,keby toto urobilo predchádzajúce vedenie KV?? 


Hosť

#33 Re:

2016-01-31 09:14

#32: Lenka DD -  

Výborna myšlienka! A presne to sa jej aj opýtame: "Pani starostka, kto by ako prvý stál s transparentom a petícou v ruke pred budovou,keby toto urobilo predchádzajúce vedenie KV?? "


Hosť

#34

2016-02-01 19:11

Páči sa mi koncept rodinnej školy.

Hosť

#35 Teraz sa situácia úplne otáča..

2016-02-01 22:11

Radikálni rodičia svojimi aktivitami vyhrotili kauzu tak, že šanca na rozumný kompromis padá. Rozhodnutie bude školu úplne zrušiť. Žiadne alokované pracovisko nebude zachované. Veľká chyba bola, že drvivá väčšina rodičov je mlčiaca a zastupujú ich dosť agresívni ľudia. Umiernení poslanci okolo Záhradníka a Savčinského, ktorí boli ochotní za školu bojovať a nájsť kompromis sa stiahli. Hlavné slovo získava tvrdá skupina okolo Šíbla a Dullu. Preferujú privatizáciu školy do rúk súkromného zriaďovateľa, hovorí sa o Waldorfskej škole. K ním sa pridáva väčšina poslancov.. Na úrade sa to už považuje za hotovú vec.


Hosť

#36

2016-02-01 22:52

Nevidím dôvod každý rok pretriasať túto tému, rušiť či zlučovať základné či materské školy podľa toho, či je zrovna silný alebo slabý rok. To, že sú školy finančne poddimenzované vie každý a naše deti by na to doplácať nemali.

Hosť

#37

2016-02-02 09:03

Školu navštevuje môj vnuk a druhý by mal od budúceho roka. Je to jedna z mála novších škôl v Bratislave, je príjemná, komorná a veľkosťou vhodná pre deti aj učiteľov.

Hosť

#38

2016-02-02 11:08

Súhlasím s názorom, že situácia sa vyhrotila a obracia sa presne neželaným smerom. Ani sa nečudujem. Namiesto toho, aby sme sa snažili zachrániť školu pre deti (tak, ako to všetci a všade prezentujeme), hoci aj ako alokované pracovisko, to celé smeruje k tomu, aby sa zachránilo miesto pani riaditeľke. Úuuuuuplne zle. Hovorí sa, že bez vetra sa ani list nepohne a verím, že v tomto prípade to platí tiež. Treba sa tomu postaviť tvárou a nezakrývať si oči. Niekde asi nastala chyba, asi je niekde problém a teda ho treba vidieť a riešiť a nie sa snažiť za každú cenu udržať miesto pani riaditeľke. Vážení, spamätajme sa a začnime sa na veci pozerať reálne!


Hosť

#39 Re:

2016-02-02 14:17

#38: -  

 Nikdy tu nešlo o pani riaditeľku, ale o novú, krásnu budovu školy. A stále tu ide len o získanie budovy. Je žalostné sa pozerať na to, ako poslanci Karlovej Vsi idú hlasovať o zrušení školy, keď jej kapacita je  330-350 žiakov, a navštevuje ju 197 žiakov. To nie sú počty na zrušenie školy, páni poslanci. 


Hosť

#40 Re: Re:

2016-02-02 22:05

#39: - Re:  

Presne naopak. Ide o riaditeľku, nie o budovu. V budove sa bude ďalej učiť, to garantuje mestská časť verejne. To si nikto nedovolí porušiť tento verejný sľub. Čahojová nie je hlúpa, aby si poštvala stovky rodičov proti sebe. To len riaditeľka príde o svoje teplé miestečko s vysokým platom a veľkými odmenami, na ktorom hodlala v pokoji zotrvať až to zaslúženej penzie. A vôbec jej nevadí, že jej klesá počet žiakov, že škola nemá na úhradu faktúr a že agónia bude pokračovať. Veď predsa každý deň je dobrý deň čo jej beží plat.. Na takejto malej škole ešte držia zástupkyňu a tajomníčku, veď to je luxus, ktorý si nedovolia na podstatne väčších školách. Načo šetriť? Veď Karlova Ves to bude musieť zaplatiť, lebo rodičia prídu urobiť humbug na zastupiteľstvo? A čo ostatné školy v Karlovej Vsi? Nedostanú nič, lebo všetky voľné financie pôjdu do Veternicovej! Lebo Veternicová je škola, na ktorú sa budú musieť všetci ďanoví poplatníci v Karlovej Vsi skladať. A riaditeľka si spokojne mädlí ruky, ako jej to všetci zožrali aj s navijákom. Veď sa chráni budova!


Hosť

#41 Re: Re: Re:

2016-02-03 06:53

#40: - Re: Re:  

 Rodičia neboli robiť "humbug" na zastupiteľstve. Boli prezentovať svoje návrhy na záchranu školy, s tým najlepším vedomím a svedomím. Netreba nimi opovrhovať a podceňovať ich. Sú to voliči aj pani starostky Čahojovej, zatiaľ. A pozrite sa na výsledok. Určite máte prehľad ten najlepší. Bez akýchkoľvek zábran, poslanci školského výboru vo väčšine odhlasovali, čo potrebovali. Pozor, tu NIE JE CHYBA v rodičoch a v škole. Zákon mestskému zastupiteľstvu umožňuje odvolať pani riaditeľku, tak prečo to ešte neurobili. Pohodlnejšie je zrušiť školu, ako prijať zodpovednosť za jej odvolanie, však?


Hosť

#42 Re: Re: Re: Re:

2016-02-03 10:06

#41: - Re: Re: Re:  

Miestne zastupiteľstvo nemôže riaditeľku odvolať! Neklamte a nezavádzajte!

Riaditeľku môže odvolať rada školy. V rade školy má riaditeľka väčšinu a dobre si je toho vedomá. Drží sa zubami, nechtami. V komisii školstva nebola schopná povedať nič k ekonomike školy, básnila tam len o nejakých krúžkoch a výletoch. Je neschopná a tak pochová celú školu. Starostka by dala škole ešte šancu, ale s týmto vedením to je len predlžovanie agónie za peniaze daňových poplatníkov.


Hosť

#43 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-02-03 11:58

#42: - Re: Re: Re: Re:  

 Bolo by potrebné začať sa vzdelávať. Neznalosť zákonov neospravedlňuje a u vás už vôbec nie. Len kvôli vám citujem par. 3 ods. 7, ods. 8, ods.9 zákona  č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve v znení neskorších predpisov.  NECH SA PÁČI!!!! Tá zodpovednosť sa ťažko prijíma, však...?

(7) Zriaďovateľ odvolá riaditeľa:

a) ak bol právoplatne odsúdený za úmyselný trestný čin,

b) za porušenie povinností a obmedzení vyplývajúcich z osobitného predpisu,

c) za závažné porušenie všeobecne záväzných právnych predpisov,

 alebo

d) ak sa zrušuje škola alebo školské zariadenie,

e) na návrh hlavného školského inšpektora [§ 12 ods. 3 písm. f)].

(8) Zriaďovateľ môže odvolať riaditeľa aj

a) na návrh rady školy [§ 24 ods. 5 písm. c)],

b) ak neabsolvuje funkčné vzdelávanie alebo funkčné inovačné vzdelávanie v lehote podľa osobitného predpisu, 11)

c) na návrh ministra školstva Slovenskej republiky (ďalej len "minister"), ak budú zistené závažné nedostatky [§ 14 ods. 6 písm. j) a l)]; riaditeľa strednej zdravotníckej školy na návrh ministra zdravotníctva Slovenskej republiky.

(9) Ak zriaďovateľ odvoláva riaditeľa podľa odseku 7 písm. b) a c) a odseku 8 písm. b) a c), vyžaduje sa vyjadrenie príslušnej rady školy. Ak príslušná rada školy nepredloží vyjadrenie zriaďovateľovi do 15 dní od doručenia žiadosti o vyjadrenie, zriaďovateľ môže riaditeľa odvolať aj bez vyjadrenia príslušnej rady školy.

 

 


Hosť

#44 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-02-03 13:59

#43: - Re: Re: Re: Re: Re:  

Citujete zákony ale evidentne im nerozumiete. Tvrdili ste, že zastupiteľstvo odvoláva riaditeľa. Zákon hovorí o zriaďovateľovi. To nie je zastupiteľstvo!

Starosta môže odvolať riaditeľa. ale len v zákonom predpokladaných prípadoch. To v prípade Veternicovej zatiaľ nenastalo. Preto platí, že klúčová je rada školy a tá drží riaditeľku. Až do zrušenia školy..


Hosť

#45

2016-02-03 14:56

Je to jednoduche! Rodicia odvolajte riaditelku a zachranite skolu!


Hosť

#46 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-02-03 15:25

#44: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Zriaďovateľom školy je mestská časť Karlova Ves. To je všetko na vašu adresu.  Koho v tomto prípade zastupuje zastupiteľstvo...? Lebo nás voličov NIE! Keď nemáte zákonné dôvody na odvolanie riaditeľky, tak prečo by mala byť odvolaná. Nie je vám sympatická?? Nie všetci sme si sympatickí, ale zákon platí pre všetkých rovako,aj pre tých, ktorí ho neovládajú aj pre tých, ktorí "nerozumejú" citovaným zákonom. Hodiť zodpovednosť na iných, to je znak našich poslancov v Karlovej Vsi. Škoda... 


Hosť

#47 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-02-03 16:33

#46: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Pletiete hrušky s jablkami. Poslanci Karlovej Vsi nebudú na nikoho hádzať zodpovednosť, ale rozhodnú v súlade so zákonnými kompetenciami o zrušení školy. Následne starostka odvolá riaditeľku. Ak by však rada školy navrhla odvolať riaditeľku pre neschopnosť, starostka ju môže odvolať a vypíše sa výberové konanie na nového riaditeľa. Ten by školu mohol zachrániť pred zrušením..


Hosť

#48

2016-02-03 17:19

Keď už citujeme zákon, tak aspoň správne paragrafy:

596/2003 Z.z.   ZÁKON   z 5. novembra 2003   o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov (konsolidované znenie)       Národná rada Slovenskej republiky sa uzniesla na tomto zákone:  

                                            DRUHÁ ČASŤ :

               RIADITEĽ ŠKOLY A RIADITEĽ ŠKOLSKÉHO ZARIADENIA  

                                                    § 3  

Vymenúvanie a odvolávanie riaditeľa školy alebo riaditeľa školského zariadenia  

(8) Zriaďovateľ môže odvolať riaditeľa aj  

a)       na návrh rady školy [§ 24 ods. 5 písm. c)],    

a následne:

PÔSOBNOSŤ ORGÁNOV ŠKOLSKEJ SAMOSPRÁVY  

                                § 24  

                         (5) Rada školy  

a) uskutočňuje výberové konanie na vymenovanie riaditeľa podľa § 4,  

b) navrhuje na základe výberového konania kandidáta na vymenovanie do funkcie riaditeľa,  

c) predkladá návrh na odvolanie riaditeľa alebo sa vyjadruje k návrhu na odvolanie riaditeľa; návrh na odvolanie riaditeľa predkladá vždy s odôvodnením,  

d) vyjadruje sa ku koncepčným zámerom rozvoja školy alebo školského zariadenia, k návrhu na zrušenie školy a školského zariadenia a ku skutočnostiam uvedeným v § 3 ods. 8 písm. b) až d) a § 5 ods. 7.


Hosť

#49

2016-02-03 17:55

Môj dôvod je jednoduchý,do tej školy chodí môj vnuk.Tu školu poznám chodím tam často a viem,ze by bola vrcholná škoda tu školu jednohubky zlikvidovať.

Hosť

#50 Re:

2016-02-03 22:22

#38: -  

 teba poznám....