Proti zrušeniu ZŠ Veternicova 20.

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Proti zrušeniu ZŠ Veternicova 20. .


Hosť

#101 Re: Ako to je 2:

2016-02-17 13:16

#99: - Ako to je 2: 

Ak Rada školy  nemá žiaden dôvod  na odvolanie riaditeľky školy, ani poslanci za miestne zastupiteľstvo nedajú relevatný návrh na jej odvolanie za porušenie zákona, NIE JE TO MOŽNÉ.  To, že sa stretne Rada školy a bezdôvodne odvolá riaditeľku školy, je neprípustné v našej spoločnosti.Rada školy nie je "HOLUBNÍK". Riaditeľka prešla výberovým konaním, do roku 2014 mala škola vyrovnaný rozpočet.  Skôr si položme otázku, prečo od nástupu nového miestneho zastupiteľstva, po komunálnych voľbách v roku 2014, umelo vyvolané problémy nastali... Ale to sa už budú zamýšľať iní, kompetentnejší, ktorí zhodnotia nezávisle rozhodnutia všetkých orgánov, ktoré v tejto veci rozhodovali.  Postoj Rady školy z toho vyjde ako  zákonný, vecný a správny. Nezávislí poslanci sú tí, ktorí ťahajú školu pod vodu už dlhodobo. Nepodarí sa im to hodiť na nikoho iného a po účasti rodičov na miestnom zastupiteľstve 16. 2. 2016, už vôbec nie. Tam sa páni poslanci predviedli v plnej kráse. Zrušiť školu za necelý mesiac od oznámenia rodičom o úmysle zrušenia, to je celoslovenský rekord. Predbehli aj poslancov v Banskej Bystrici. Tí tiež chceli v roku 2014 rušiť školy, ale našťastie zviťazil zdraví rozum. Čo u poslancov MČ Karlova Ves nehrozí.


Hosť

#102 Re: Ako to je:

2016-02-17 14:06

#98: - Ako to je: 

 Cistá schíza, v apríli je zápis, ak ste odhlasovali zrušenie školy, ťažko sa zapíšu nové deti, aby sa zdvihli počty, takže v júni to tam môžete zamknúť a zagratulovať si akí ste úžasní a zásadoví. A vystúpenie. p Savčinského, však "Vy ste neštrajkovali", keď išlo o existenciu školy, tiež hovorí za všetko. Ale na každú sv*** sa voda varí.

 

R

#103 Re: Re: Ako to je:

2016-02-17 15:42

#102: - Re: Ako to je: 

 No neviem, neviem co by na toto povedal minister, ktory dava bodku za vsetkym, ze poslanci verejne vycitali pedagogom, ze nestrajkovali.


Hosť

#104 Re: Re: Ako to je 2:

2016-02-17 17:21

#101: - Re: Ako to je 2: 

 Ak Rada školy nevidela dôvod na odvolanie riaditeľky pre jej nečinnosť pri racionalizácii školy, tak potom nesie aj Rada školy (resp. tí členovia, ktorí odmietli odvolanie) plnú zodpovednosť za tento stav. Rada nekonala a mysleli si, že MÚ nebude mať guráž sa do toho pustiť. Proste dvaja pštrosi strčili hlavu do piesku a teraz sa čudujú.


Hosť

#105 TRe: Re: Re: Ako to je 2:

2016-02-17 18:49

.,#104: - Re: Re: Ako to je 2: 

 Takže, keby rada školy odvolala riaditeľku, tak tie slávne ekonomické prepočty neplatia a naraz sa peniaze na činnosť školy nájdu? To je teda personálna politika ako víno. Takže už ste stratili minimálne 500 voličov a ďalším nezmyslom s rezidentským parkovaním nasrdíte zvyšok a môžete sa baliť.Ale kto chce kam, pomôžme mu tam.

Skola

#106 Re: preco ma škola PRI 188 ziakoch

2016-02-17 19:13

#1: -  

 Rozpocet cez normativ Len 247 tis eur a NASA škola PRI 152 ziakoch ma 315 tis eur nechapem preco dostava tak malo penazi


Hosť

#107 Re: Len aby sa nezabudlo, tu je výsledok hlasovania:

2016-02-17 23:00

#96: hlasovanie - Len aby sa nezabudlo, tu je výsledok hlasovania: 

 V tom hroznom marazme na zastupiteľstve ma dvaja ľudia príjemne prekvapili, o ktorých som nečakal, že budú hlasovať proti zrušeniu školy: Horecký a Zahradník. Horecký je riaditeľ cirkevnej školy a nemal dôvod podržať Veternicovu a Zahradník hoci o ňom šírili, že je za zrušenie školy, vraj na úrade do poslednej chvíle hľadal nejaké priechodné riešenie na záchranu školy. Potešilo ma, že aj pani Polachová si zachovala tvár a nehlasovala s väčšinou poslaneckého klubu, i keď si viem predstaviť, že na ňu asi robili veľký nátlak podobne ako na Zahradníka. O tých, ktorí ma sklamali, že potopili školu ani písať nechcem, aby mi neprišlo nevoľno...


Hosť

#108 Re: Ako to je 2:

2016-02-18 06:17

#99: - Ako to je 2: 

 A p. Volková prečo nehlasovala? Sa zľakla, že by ju doma manžel, sestra a švagor nepochválili ak by nedaj Boh zdvihla ruku za zachovanie školy, keď sa tak angažovala.


Hosť

#109 Re: Re: Re: Ako to je 2:

2016-02-18 09:49

#104: - Re: Ako to je 2: 

 Podotýkam, že MÚ neodvolal riaditeľku školy, ale zrušil celú školu a urobil tým traumu deťom, ktoré tú školu majú radi. Keď na toto mal guráž MÚ, tak sa môže hanbiť. Postaviť sa proti deťom je veľmi jednoduché. Aký je to nepriateľ...? Na takého "nepriateľa" snáď netreba guráž. Neklamte ľudí. Poslanci a starostka  sú zodpovední za zrušenie školy v hlavnom meste Slovenskej republiky v Bratislave, kde je potrebné mať základné školy. Súkromných škôl je tu už dosť a mladé rodiny nemajú na ich financovanie. Pani starostka Čahojová rada "rozpráva" v médiách o mladých rodinách. Menej rozprávať a viac robiť pani starostka. Práve ste sa postarali hlavne vy o to, že ste tým mladým rodinám vzali základnú školu.

A najviac mladým rodinám "pomôžete", keď v priestoroch ZŠ Veternicova 20 otvoríte súkromnú školu. Ďakujeme.

Ľutujem poslancov, ktorí budú  zvolení v komunálnych voľbách 2018 a nahradia tých dnešných. Kým upracú ten neporiadok  vo všetkých oblastiach života v Karlovej Vsi, nielen v školstve, tak im skončí aj volebné odbobie a na nič nové im nezvýši čas.

 

Prestante sa už zastávať na tejto stránke tých "vašich" poslancov a hrať frašku okolo riaditeľky ZŠ Veternicova. Máme vašich zavádzajúcich odpovedí už dosť!

 


Hosť

#110 Re: Re: : Ako to je 2:

2016-02-18 09:59

 Ako to je 2: 

 Vy, čo sa stále oháňate odvolávaním riaditeľky ZŠ Veternicova, naštudujte si zákony a potom sa nechajte unášať emóciami. Zákony vás trocha schladia a budete mať triezvy pohľad na ľudí okolo seba. Vy ich všetkých nenávidíte, lebo s vami nesúhlasia.

...ale v živote sa to tak nedeje. S hlúposťou sa nedá súhlasiť. A zrušenie školy, kvôli nenávisti voči riaditeľke školy, to je teda "eso vytiahnuté z rukáva".

Určite ale viem, že v živote platí: "Kto sa smeje naposledy, ten sa smeje najlepšie." Tak pozor na tých nepriateľov. Ešte nie je "naposledy".

 


Hosť

#111 "skvele rozhodnutie"

2016-02-18 09:59

Evidentne je pánom poslancom jedno, že deti budú rozhádzané po školách naokolo. Budú si musieť zvykať na nové kolektívy, čo častokrát nie je také ľahké a môže ich poznamenať. Nikoho z nich to zjavne nezaujíma, tá expresná rýchlosť je obdivuhodná. A až teraz sa začne rozmýšľať ako ďalej a čo s takmer s dvestovkou detí. Nikto na ne nemyslel! Klobúk dolu, pred takýmito rozhodnutiami, isto Vám pribudli voliči v ďalších komunálnych voľbách!  

R

#112 Re: Re: Len aby sa nezabudlo, tu je výsledok hlasovania:

2016-02-18 11:51

#107: - Re: Len aby sa nezabudlo, tu je výsledok hlasovania: 

 Zamysliet nad svojim konanim by sa mali prave poslanci, ktori hlasovali proti skole. Komu tym nechtiac uvolnili cestu. A poslanci, ktori hlasovali v prospech skoly? Nie vsetko, co sa trbliece je zlato. Nie kazdy ktory sa tvari, ze zachranuje skolu, ju ozaj zachranuje. Rodicia, zobudte sa!!!


Hosť

#113 Re: Re: Re:

2016-02-18 17:07

#100: - Re: Re:  

 Prednosta Hrcka nemohol nic zrusit. Skolu zrusili poslanci a nie Hrcka. A velmi pochybujem, ze sa tak vyjadril. 


Hosť

#114 Re: Re: Re: : Ako to je 2:

2016-02-18 17:12

#110: - Re: Re: : Ako to je 2: 

 Riaditeľka, zástupca, ... tzc. managment školy je zodpovedný za situáciu. Tá sa pravdaže nastala teraz. Už za starostovania Hanulíkovej sa mali robiť opatrenia. Ale bola je kamoškou tak ju MU dotovalo a ticho súhlasílo so všetkým.

 


Hosť

#115 Re: Re: Re: Re: : Ako to je 2:

2016-02-19 07:59

#114: - Re: Re: Re: : Ako to je 2: 

 Zistite si čísla a potom trepte sprostosti, MČ doteraz nedala na školu ani euro, rozdiel bol vykrytý zo štátneho rozpočtu cez dohodovacie konanie s ministerstvom školstva a že je niekto s niekym kamarád je protiústavné či ako? To by sa podľa Vás musela rozohnať aj celá tá partia na miestnom úrade. A keď MČ na čele s p. Savčinským zobrala učiteľom kreditné príplatky na niekoľko mesiacov a potom im to spätne vyplácali, lebo porušili zákon je podľa Vás v poriadku?


Hosť

#116 Re: Re: Re: Re: : Ako to je 2:

2016-02-19 08:47

#114: - Re: Re: Re: : Ako to je 2: 

 Vazeni a mili,

tu sa sklonuje vsetkymi padmi riaditelka, zastupkyna... ze odmeny.... a to si ostatni riaditelia nenadeluju odmeny, ci co? A starostka spolu so Zahradnikom ziju bez odmien???? Tieto diskusie su iba zakryvacim manevrom, vie mi niekto z kompetentnych diskutujucich aspon naznacit, ake plany  sa kuju s budovou ZS??? Tu PREDOVSETKYM ide o boj o krasnu cistu budovu s peknym arealom, nie ZS ako taku... Riaditelka im iba posluzila ako dobra zamienka. Pani starostka sa aj v spravach nechala pocut, ze nevie, co bude s budovou... To akoze od septembra 2016, ak budovu nechaju zatvorenu, bude konecne vytvarat zisk pre mestsku cast? Nechaju ju schatrat dva-tri roky, aby si ju potom niekto z miestnych kupil za vydatnej financnej podpory kamaratov /ved mozno niekto zo SAS,  alebo aj kamarat Boris Kollar pomoze, ci je tomu inak, pan Zahradnik???/ - aby ju zachranili, lebo co s nou, chudinkou opustenou budovou... Poculi sme uz o vselijakych scenaroch... zevraj tam chystaju sukromnu skolu, zevraj krasna pani Zahradnikova /asi uplnou nahodou chybala na hlasovani, aby nebola za tu zlu, ktora bola pri zaniku ZS/ si chysta nejake aktivity okolo sukromnej skoly... No, uvidime, co nam este pripravia miestni veseli poslanci za vesele chvilky na Dlhych dieloch. A este co sa tyka hlasovania - no comment, pan Zahradnik zahral divadlo, mal uz jasne zratane, ze aktivisti zo spolku Nasa Bratislava to uz ZS spocitali... A este nieco mi neda komentovat: ked pozeram na to zlozenie poslancov, riaditelia ZS asi toho vela na robote nemaju, ked takto radikalne rozhoduju a uraduju... Asi to fakt s tym skolstvom nie je tak zlozite, ked si riaditelia ZS sedia po zastupitelstvach, beru odmeny a krakaju o com sa len da a buduju mestkym castiam lepsie zajtrajsky... A este nieco, ak sa clovek trosku zahryzne do problematiky skolstva v Karlovej Vsi, zacne si citat zapisnice z rokovani Skolskych rad jednotlivych skol, tak mu je na zvracanie... Len taky maly bonbonik na zaver - Skolska rada ZS A. Dubceka v septembri 2015 pise v zapisnici, ze zatvoreny bazen produkuje MESACNE 3 900 Eur stratu / z toho plat 2 700 dvom ucitelkam plavania, ktore vlastne ani nemaju pracu, lebo je bazen, bohuzial, zatvoreny :o)))/. A mestska cast KV upenlivo hlada a vyclenuje niekolko stotisic eur na rekonstrukciu bazena, aby sa opat mohla "pysit" touto pychou Dlhych dielov... Na ZS Dubceka bude volne miesto po skole Esprit, ktora odchadza, tak upracme Veternicovu tam, aby nam bolo veselo! Vesela je to chasa, ta Nasa Bratislava!


Hosť

#117 Re: Re: Re: Re: Re: : Ako to je 2:

2016-02-19 09:43

#116: - Re: Re: Re: Re: : Ako to je 2: 

 Obráťte sa na vševedka Dullu, ten vie všetko a čo nevie to doladí podľa svojho jediného správneho svetonázoru, alebo poskoka Hrčku, ktorého rodičia vyprášili zo zasadnutia ako prašivého psa.


Hosť

#118 Re: Re:

2016-02-19 12:55

#82: - Re:  

 este stale ste presvedceny, ze ste chceli hlasovat inak?

 


Hosť

#119 Re: Re: Re: Re: Re: Re: : Ako to je 2:

2016-02-24 14:24

#117: - Re: Re: Re: Re: Re: : Ako to je 2: 

Z ktorého zasadnutia. Myslíte z toho, kde sa zúčastnilo 50 rodičov zo 188, t. j. nebolo schopné zvoliť svojho zástupcu alebo toho, kde sa zúčastnilo 25 rodičov zo 188 a len vďaka mäkkým zákonom mohli voliť aj pri takejto účasti?


Hosť

#120 Aaa

2016-02-29 19:55

A hulala, uz to je vonku. Traja krali, ktori potrebuju skolsky pozemok. Menovat radsej nebudem,len naznacim:hlavny akter inseminator zo strany Sme rodina, dalej mladik z nasho uzasneho MU Karlova Ves, ktory sa tvaril svojim hlasovanim, ze podporuje ZS Veternicova a manzel pani uzasnej, ktorej je strasne luto, ze Veternicova konci, lebo aj jej deti chodili do spominanej skoly. A do toho uzasna neaktivna pani riaditelka, ktora zial nedokazala splnit svoju povinnost-ustrazit rodicov, aby neurobili medialny rozruch, aby vsetko prebiehalo hladko. V skutku ozajstne predstavenie, pre rodicov,pedagogov a verejnost. No ale hlavni akteri cakaju, ako sa situacia odzrkadli. Ved uz maju pokupene vedlajsie pozemky a uz im chyba len ten skolsky. Odkaz pre Vas vazeni zaintetesovani poslanci/politici: vzdy vyjde pravda najavo, aj ked neskor, ale pride. Tak zvazte svoje konanie, ako ste urobili nedavno pri "nasej" luke, kde ste sa chceli obohatit a postavit dom seniorov. Nejaky ten cas sice ubehol, ale ludia nezabudaju. A verte, vzdy tu bude niekto, kto si to pamata a bude sa v tej vasej spinavej hre vrtat!!!!

 


Hosť

#121 Re: Aaa

2016-03-01 07:54

#120: - Aaa 

 Uvítala by som, keby ste napísali niečo konkrétne. Aké pozemky? V katastri som nič nové nezachytila. Bez konkrétnych údajov tu veľa príspevkov pôsobí ako "jedna baba povedala" a jednoducho pôsobia ako ohováranie.

Aaa

#122 Re: Re: Aaa

2016-03-09 08:30

#121: - Re: Aaa 

 Odpoved? Slovenski tunelari to maju dobre premyslene, maju v tom prax. Len neviem preco poslanci Karlovej vsi su slepi. Preco svojim hlasovanim tak podporili dvoch hlavnych akterov. Bud boli pod natlakom, alebo ozaj nevidia, co sa tu deje. A pritom sa mi zdalo, ze su celkom inteligentni - podaktori.

A este nieco, dobrocinny otecko naroda Borisko, chce mopoct malym podnikatelomdotaciami. A on si ich prvy sam uz davno cerpal. Lebo on chudak ich velmi potreboval. Mozno si vybavi dotacie aj na skolu Veternicova.

Anička Dušička

#123 Re: Re: Re: Aaa

2016-03-14 21:18

#122: Aaa - Re: Re: Aaa 

 Ale stále ste mi neodpovedali. Nehnevajte sa, ale dokolečka tu meliete v inotajoch. Pýtam sa ešte raz: Máte konkrétne informácie, alebo sa jedná o agentúru Jedna pani povedala? Lebo veľa príspevkov je tu v tomto duchu, ale konkrétne nič. Až mám dojem, že si to vymýšľate, aby ste hecovali rodičov.

kamikadze

#124 Re: egoizmus

2016-07-20 10:44