Aspoň jedno vegánske jedlo v dennom menu

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Aspoň jedno vegánske jedlo v dennom menu.

Tento príspevok bol odstránený jeho autorom (Show details)

2015-12-17 10:12



Hosť

#2 Re: ďakujem

2015-12-17 10:22

#1: -  veľmi ti ďakujem za tvoj podpis ..... A že veríš v to, že môžeš niečo zmeniť  

Ja som vegánka len 3 mesiace, ale keď prídem do reštiky a nemám si z čoho vybrať, tak rozmýšľam nad tým, že veľa ľudí na SK , CZ skončí s vegánstvom už len pre toto nehostinné prostredie reštaurácii. A to nechcem.

 

 


Hosť

#3

2015-12-17 10:32

Protože chci jist zdravá jídla bez přidaného rafinovaného cukru

Hosť

#4

2015-12-18 09:43

Veganska strava je velmi zdrava!!
Vaiva

#5

2015-12-18 11:51

Dnes som si na obed objednala paradajkovú polievku a šalát s cícerom, cviklou a paradajkami. Šalát mi posypali malým množstvom parmezánu. Všimla som si to až pri konci, lebo dressing bol priveľmi sladký. 

Pripomenuli mi, prečo som sa dala na vegánstvo. Zas mi krúti v črevách ako za starých čias ;)

Tak to bol môj zážitok týkajúci sa našej témy...

A čo vy? Máte niečo podobné? Možno aj viac pozitívne.

 

 

Krásny deň,

Vanda

zákazník

#6

2015-12-18 14:26

V Košiciach máme Halmi Caffe, kde servíruju iba jedno vegánske menu na obed a nijake iné a stále je tam plno. Dokonca, kvôli veľkému dopytu, predĺžili dobu a vydávajú obedy do 14:30.

Samozrejme, aby takej odozvy sa dočkali aj iné reštaurácie, jedlo musí byť na úrovni, mať určitú kvalitu, nie iba zbúchať nejaké vegan menu len aby bolo.

Eva Burdová

#7 DRŽÍM PALCE

2015-12-18 18:41

Skvelý nápad! Podobným spôsobom si vo veľa mestách v ČR presadili pizzu s vegánskym syrom. Ku koncu kampane by bolo fajn obpísať reštiky s linkom na túto petíciu :) A nás bude veľa, určite sa nájdu aj také, ktoré sa nechajú inšpirovať :) Vďaka, že to robíľ <3


Hosť

#8 Re: DRŽÍM PALCE

2015-12-18 23:22

#7: Eva Burdová - DRŽÍM PALCE 

 Ahoj Evi,

Verím tomu, tak ako ty. A pokiaľ bude z každého regiónu dostatok ľudí, zapojíme reštiky, médiá, samosprávu...

Ďakujem, že si napísala.

 

 

S pozdravom, 

Vaiva


Hosť

#9

2015-12-19 17:28

Pomaly expandujete so svojími požiadavkami. Nestači, že doslova somariny sú po internete. ešte musíte sa nadrapovať, že aké je to úžasne.


Hosť

#10 Re:

2015-12-19 21:48

#9: -  

 Kto pomaly expanduje?

Čo majú somariny po internete spoločné s tým že sa chcem výživne najesť? 

Čo je úžasné, že sa viacej ľudí má chuť zdravo vonku najesť?

Tebe nejako uškodilo tvoje dnešné jedlo????


Hosť

#11

2015-12-27 16:41

vo veľkej väčšine slovenských reštaurácii si vegan môže objednať akurát hranolky s kečupom :D , čo je mrzuté

Hosť

#12

2016-01-28 09:56

Slušné zdravé jedlo založené na najnovších poznatkoch o tom, čo je zdravé a prospešné, je ťažko dostať v reštaurácii všeobecne, a veľa ľudí, čo nie sú výhradne vegáni, tiež túžia sa naozaj zdravo stravovať

Hosť

#13

2016-01-28 15:42

Každodenne jesť na obed mäso s prílohou typu ryža, zemiaky alebo cestoviny / buchty na pare, palacinky, halušky/, už nie .....

Tento príspevok bol odstránený jeho autorom (Show details)

2016-01-28 17:06


Martina

#15

2016-01-31 04:57

 Ani mnohy ludia co maso jedia si niekedy velmi nemaju co vybrat. A nie to este vegan, ja som vegan a moja rodina ma podporuje v tom a mnohe jedla si osvojila a chutia im aj kvaskovy spaldovy chleba co pecieme im zachutil viac ako ten v obchode. Je to o tom ze ak si chcete vybrat z jedalneho listka ako vegan nemate sancu iste az na hranolky z fritky kde pred tym plaval rezen. Zazila som dokonca ze mali problem orestovat alevo dusit mi zeleninu miesto na masle tak na olivovom oleji. Ze sa to neda lebo na listku je to tak. Boli sme s kamaratkou a mojou mamou tiez uz mali veceru pred sebou, nie su veganky.Jedno ma vsak potesilo ked povedali obe, keby sme vedeli ze sa tu ani zelenina pre teba neda pripravit sli by sme s tebou inde kde by si si mala co vybrat a podrzali ma. Teda vegan alebo nie vsetci mozme zit spolu chapat sa ak chceme a drzime spolu...


Hosť

#16 Re:

2016-02-01 12:06

#15: Martina -  

 Áno Martinka, 

presne si v posledných riadkoch vystihla vedľajší cieľ tejto petície. Chápať sa a držať spolu....

Tak ako mnohým nevegánom príde vegánske stravovanie ako experiment, ktorý sa časom skončí, aj mne osobne sa stravovanie, ktorému som bola naučená odmalička javí ako experiment. Experiment ktorého dôsledky si už začíname uvedomovať, a ktorého dôsledky som si ja uvedomila našťastie včas. Nie nebolo to z morálnych dôvodov, prečo som začala odmietať mäso a neskôr aj všetko ostatné živočíšneho pôvodu. Dohnali ma k tomu tráviace problémy. Myslela som si ....streees.... Ale kdeže...

Nechce sa mi to teraz hľadať v google, ale matne si spomínam, že asi v 18. storočí sa začalo s rafináciou cukru a mletím bielej múky plus mliekárenská a mäsová veľkoprodukcia. Tieto fakty prispeli k roztočeniu obrovského bussiness kolotoču farmaceutických spoločností. A na konci toho všetkého, človek, ktorý sa stotožnil s týmto systémom ako tester, na ktorom sa tieto experimenty vykonávajú.

Najradšej mám všetky tie reklamy, kde krásne dievča pri zahryznutí do bieleho chleba natretého Lučinou zrazu cíti súznenie s prírodou....so sloganom: Tak chutí príroda....

Som nesmierne šťastná, že prichádza nová generácia, u ktorej je možné pozorovať, že odmieta tento systém a nesedí v kúte, ale dáva o sebe vedieť. Generácia, ktorá sa mnohým môže zdať ako papulnatá. Ale to nie je to správne slovo...Autentickosť, je to, čo ich charakterizuje...A teraz nehovorím, len o spôsobe stravovania...Ale o tom niekedy inokedy...

Teraz si idem zahryznúť, do jedla,pripravené Reštauráciou Viglaš, ktorá je pilotným projektom v tejto petícii. Vy všetci máte zásluhu na tom, že si môžem objednať zdravé vegánske jedlo....Ďakujem.

Strava je ako palivo. To, čo do seba dávaš, benefituje alebo znevýhodňuje to ako sa cítiš, ako zmýšlaš, ako vyzeráš, v akom psychickom rozpoložení si....Preto povzbuď aj ostatných, nech podpíšu túto petíciu, ktorá vôbec nie je len pre vegánov. Je pre všetkých, ktorí chcú žiť zdravo....

Vaiva

#17 Tvorba jedálnička pre reštauráciu Viglaš

2016-02-04 12:43

Chcete aj vy pridať svoj recept alebo obľúbený recept do vegán jedálnička reštaurácie Viglaš?

Tak sem s ním. Mailujte na v.koszoru@icloud.com alebo píšte sem do komentárov.

 

s pozdravom,

Vanda Koszorú


Hosť

#18 Re: Re:

2016-02-21 12:29

#16: - Re:  

Je k smiechu vaše tvrdenie o tom, že od 18 storočia začal experiment. O tom pochybujem. Nie je to skôr tak, že ľudia nechceli byť závisli len na zelenine ? Podľa vás nie. Lebo automaticky je to zle. Vy sa chcete vrátiť do doby kamennej. Presne tým, že chcete prejsť na čiste rastlinnú potravu. Mne je to jedno. Len sa prosím pritom nenatrasajte a neproopagujte východne náboženstva. Ak tomúto nerozumiete tak má ten Váš ultra mega cool veganský sajrajt zlý vplyv na mozog.

Mala by tu byž petícia ktorá Vám zakazuje propagovať tieto nezmysli. Ja to beriem ako psychyckú poruchu poznačenú rebelstvom a nadrapovaním sa nad východnoym naboženstvom.

Mňa vôbec nezaujíma,že vedci tvrdia to a to. jednoducho je to módna vlna ktorá len chce ďalej ničiť ľudi svojím chorými vymyslami. Ja si skôr myslím, že je vegánstvo experiment nato aby ľudi donutili užívať ich mega vyživové doplnky a tak.

Vy ste len zjednodušená forma ničoho. Klesli ste povýšením zvierata nad ľudi a to znamená, že nenavidíte ľudi. To predstavujé ohrozenie ktoré nikto nebude tolerovať.

Strava je ako palivo. To, čo do seba dávaš, benefituje alebo znevýhodňuje to ako sa cítiš, ako zmýšlaš, ako vyzeráš, v akom psychickom rozpoložení si....Preto povzbuď aj ostatných, nech podpíšu túto petíciu, ktorá vôbec nie je len pre vegánov. Je pre všetkých, ktorí chcú žiť zdravo.... toto máš od vychodného naboženstva. podľa mňa ano.

Veľa sťastia s tým vegánským pseudoexperimentom.

 

Pekný a čerstvý deň


Hosť

#19 Re: Re: Re:

2016-02-22 20:49

#18: - Re: Re:  

 Dobrý večer pán x,

každý z nás má na svet v ktorom žije určitý názor. Niektorí viac inklinujú ku zmene ako tí druhí. Narodili sme sa do určitých podmienok 2 rodičom. Títo nám dávali svoju lásku, múdrosť, kultúru a spoločenské návyky. Ja osobne som sa narodila do rodiny, kde sa každý deň podávalo niečo mäsité. Či už paštéka,  saláma alebo samotné nespracované mäso. Bol to spôsob života, ktorý mi bol vštepovaný. Párkrát som mala iniciatívu to zmeniť, ale neuspela som, pretože môj hlas nebol adekvátny k hlasu dospelého človeka, pod ktorého strechou som žila.

Vieš pán x, ja vždy hovorím, kým neskúsim, nemôžem vedieť. Alebo kým neuvidím, ako iní skúsili. Ja som si už prešla svojou etapou života, keď som jedla mäso. A teda mám skúsenosť v oboch.  Ako už určite vieš, pretože vidím, že vieš naozaj veľa aj o dobe kamennej :), byť vegánom v sebe skrýva viacej aspektov:

1. Prvým aspektom a hlavným, prečo ja osobne so svojou psychickou poruchou spojenou s rebelstvom som iniciovala tento spôsob stravy je zdravotný. U mňa to bolo spôsobené tráviacimi problémami, ktoré už teraz nie sú. Sú však aj ovela závažnejšie ochorenia, ktorým sa dá touto stravou predísť.

2. Druhým je aspekt morálny, ktorý väčšina ľudí, začne chápať až keď potlačí svoje obrovské ego. Ak nevieš, čo presne myslím, tak si znovu prečítaj svoju reakciu na fakt, že pár ľudí  sa rozhodlo naložiť si na tanier zeleninu, obilniny, ovocie a orechy. Ak ty chceš vytvárať dopyt na mäso a ostatné živočíšne potraviny, s tým, že si si určite vedomý toho, čo to obnáša, a to teraz hovorím, iba o morálnej rovine, ktorá sa týka zvierat, nech sa páči. Ja jednoducho nejem nič, čo má oči a uši. Pre mňa je to jednoduché, viem, že vždy keď nekupujem mäso, znižujem počet zvierat, ktoré by boli usmrtené kvôli mne. A veľmi ma to teší.

3. Čo ma  však inšpiruje je, že robím niečo pre túto planétu. Pohybujeme sa už za hranicou trvalej udržateľnosti Zeme, možno si si to nikdy neuvedomil, ale tí psychicky labilní vegáni znižujú emisie sklenníkových plynov na planéte, kde žiješ aj ty.

Ak ti nepríde ani trochu trápne, že chceš iniciovať petíciu proti mojej, tak nech sa páči....Neviem presne, aký to má význam a čo tým dosiahneš, ale veď vyskúšaj. Možno tým niekomu pomôžeš. Pretože o tom je táto petícia. Pomôcť ľuďom, ktorý chcú jesť pre lepší svet, podporovať ich v ich rozhodnutí.

 

A mimochodom prečítaj si o čom bola doba kamenná :)))

 

 

Dobrú chuť,

Vaiva

 

 


Hosť

#20

2016-06-06 17:20

Každý nech má na výber. Aj jeden je viac ako nič. Ťažko viem naísť niečo čisto veganske bez živočíšnich výrobkov v dennom menu. Sám som vegetáriánom ale trvám nato aby som sa stal čisto vegánom.

Hosť

#21

2016-11-04 08:41

Prečo vnucujete ostatným svoj životný štýl? Stravujte sa tam, kde vám to vyhovuje a kde varia podľa vašich predstáv. Prečo by malo byť v každom menu práve to vaše jedlo, ktoré by nikto iný aj tak nejedol?