STOP DISKRIMINÁCIE CHUDOBNÝCH! ...

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií STOP DISKRIMINÁCIE CHUDOBNÝCH! ... .


Hosť

#51

2015-07-29 07:54

Je veľmi naliehavé, aby ľudia majúci právomoci, brali na vedomie reálnu situáciu na Slovensku a nezhoršovali životy ľudí nezvrátiteľnými krokmi.

Hosť

#52 Peter

2015-07-29 09:08

Neverili by ste koľkí z horných papalášov majú bratov, kamarátov, susedov, príbuzných a  známych v radoch bezdomovcov u Maroša Kuffu, a na ďalších miestach, pričom im to tam akože i protekčne vybavujú, len aby neboli na verejnosti.  Nosia im tam peniaze, klobásy, darujú veci, zvieratá.. podporujú ich, len aby boli títo ľudia nie na čiach verejnosti..nepriznávajú sa k ním. Hanbia sa za svojich bratov a sestry, ktorí neraz prespávajú po vagónoch, potlkajú sa a drankajú na staniciach od okoloidúcich haliere na akože chlieb.


Hosť

#53

2015-07-30 19:43

Pretože každý človek má žiť v krajine, v ktorej sa narodil a práve v rodnej krajine sa má snažiť , aby urobil zmeny, aby prevzal ZODPOVEDNOSŤ za svoj život, život svojej rodiny a celej spoločnosti, ktorej je súčasťou. Má urobiť všetko preto, aby sa život ľudí v tejto krajine zmenil k lepšiemu. Ak odídu z tejto krajiny ľudia, ktorí majú v sebe silu uskutočniť túto zmenu, tak zmena a zlepšenie života v tejto krajine nikdy nenastane. Všetci nemôžu utiecť preč !!!!!

Hosť

#54

2015-07-30 20:08

nádherná petícia. dakujem

Hosť

#55

2015-07-31 03:44

Mladí zdraví muži, ktorí prichádzajú do našej bezprostrednej blízkosti, sú pripravení na boj zblízka. Je to zámer niekoho, kto ich sem posiela. Videli sme mnohých na záberoch vídeí, to nie sú zbedačené rodiny s deťmi, ktorým hrozí doma smrť. Obyčajní ľudia majú viac súdnosti, musia týmto politikom pripomínať, aby sa spamätali a prestali spolupracovať na genocíde Európy.


Hosť

#56

2015-07-31 08:38

Najprv si musíme urobiť poriadok doma a potom môžeme zachraňovať svet. Ak ale najprv nezachránime seba, nebude mať kto zachraňovať svet. 

 


Hosť

#57

2015-07-31 10:55

aby sa štát staral aj o finančne slabších občanov a nie o cudzincov
JA

#58

2015-08-01 09:59

SVATA PRAVDA ! 

 


Hosť

#59

2015-08-03 05:18

Lebo ma štve ako to chodí v našej republike, je mi z toho na zvracanie

Hosť

#60

2015-08-03 10:48

Tiež si myslím, že radšej pomáhať naším než utečencom. Veľmi vela detičky by potrebovali pomôcť, a náš stat sa o to nestará. Radšej by som im pomáhala.

Hosť

#61

2015-08-06 10:08

Zauímavé že na pomoc svojim nemáme prostriedky ale pre cudzieho sa vždy nájde.
Ja nemám nič proti nim, ale nevieme si rady s našími "utečencami" tmavšej pleti, treba nam dalších?

Hosť

#62 Re:

2015-08-06 12:21

#60: -  

 A čo vám bráni pomáhoľ detičkám, ktoré to potrebujô?


Hosť

#63 Re:

2015-08-06 12:36

#34: Miror -  

 

"Problém však je -  a bude - dať dokopy 350 000 podpisov."

Nie, problémom je, že tu niekto chce svoju xenofóbiu zakryť akože humánnym postojom k "našim". Kde ste boli doteraz? Prečo vám na ich osude začalo záležať práve dnes? Akým právom niekto odporúča vláde a politikom, aby si adoptovali bezdomovca? Jediná možná zmena je zmena od seba. Leží vám na srdci osud našich bezdomovcov? Nech sa páči. Načo 350.000 podpisov. Ak si každý z podpísaných zoberie jedného, tak za chvíľu na adopciu bezdomovcov bude poradovník ako na biele deti a budeme ich musieť dovážať.


Hosť

#64

2015-08-06 16:06

petícia sa mi páči,
naši poslanci a politici by mali urobiť rovnaký krok ako nemecký kresťansko demokratický poslanec bundestagu - prijal dvoch utečencov z Afriky do svojho domu, t.j. dal im ubytovanie, stravu a výučbu nemčiny a zohnal prácu - JE TO HODNÉ NASLEDOVANIA AJ NAŠIMI POSLANCAMI EUROPARLAMENTU A NÁRODNEJ RADY SLOVENSKEJ REPUBLIKY (minimálne predseda vlády a ministri)
Ján Slúka
Eva

#65 Odpoveď na č. 63 príspevok

2015-08-06 22:13

ODPOVEĎ ku komentáru č. 63

 

Právom ! OBČANA !, ktorý nekradol !, neprivatizoval !, nekorumpoval!  nežije z tisícových príjmov  ! a mimo realitu  !! bežného Slováka, ako naši t.č. politici !!! (-ktorí sa nevedia vcítiť do prežívaní  a situácie väčšiny občanov SR, DRVIVEJ VAČŠINY ZAMESTNANÝCH (poštárov, zdravotných pracovníkov, zamestnancov fyriem s 429€/mes, učiteľov, lekárov, sudnych úradníkov aj sudcov. radových policajtov, živnostníkov, i dôchodcov, v zaraničí pracujúcich, aby uživili roodiny..), pracujúcich, podnikateľov, dôchodcov, nezamestnaných, zamestnancov štátnej správy, samosprávy, človeka, ktorý  sa usiluje   čestne žiť a  ! ADOPTOVAL si SVOJHO BEZDOMOVCA !!! a vie porovnať život spred 25 rokov, teda SPRED NOVEMBRA 1989...počas rokov POnovembri a práve preto, lebo ich necitlivosť a neschopnosť odlíšenia dobra a zla a síla zvyku a síla pohodlia z vysokých príjmov politikov obhajujúcich prisťahovanie tzv.utečencov.. zahlušuje  ich uši, zaslepuje im oči  pred potrebou  riešenia skutočných problémov, ktoré neriešia.

Vážená, či vážený občianska/občan SR (možno t.č. politik..?). Ja a moj priateľ sme si svojho bezdomovca adoptovali a kto ma pozná vie, že som roky pomáhala a poskytovala strechu nad hlavou bezdomovcovi(kyni)  a pomáhala nezištne nie jednému  v čase nudze a aj klientov prijala, kým iní ich pre nesolventnosť poslali skočiť pod vlak.. aj v čase vianočných sviatkov, kedy dotyčnú osobu nebol kto prichýliť, v čase mrazov, zimy i takým, ktorí sú u farára Maroša Kuffu.

Netreba prskať z postu jedinca s hlavou v oblakoch. Ja žijem reálny život, na rozdiel od takých, ktorí tu už !! 25 rokov nežijú a nevedia ako sa tu skutočne žije. Ako môže niekto robiť kvalitnú plitiku, keď nepozná reálny život z prežívania, len život pred televíznymi kamerami a potom niekde v skrytosti pred suśedmi???

 Žiaľ i JUDÁŠ predal JEŽÍŠA za triedsať strieborných a tak to urobili i páru jedinci na vysokých postoch v slovenskej politike (zatiaľ nepotrestaní).

OPAKUJEM, ADOPTUJTE SI PÁNI A DÁMY, ktorí sa zasadzujete za prílev migrantov, NAJSKOR DO VLASTNÉHO BYTU DOMU JEDNÉHO SLOVENSKÉHO BEZDOMOVCA a prípadne až potom z inej krajiny, iného kontinentu utečenca. A hneď bude svet krajší. POĎte, BUĎTE VZOROM EU. 

Dnes už našťastie, alebo chvála Bohu, sa ľudia účia rozoznať Pravdu od Zla! (.. A NIKOMU STROMY DO NEBA NERASTÚ! -Stále platí.)

Eva Bartošová,  jedna zo sygnatárov petície


Hosť

#66 Re: Odpoveď na č. 63 príspevok

2015-08-07 05:48

#65: Eva - Odpoveď na č. 63 príspevok 

Pani Eva, reálne môžte zmeniť jediného človeka. A to seba samú. Všetko ostatné sú len zbožne priania a lietanie v oblakoch. Budem parafrázovať vaš citát o stromoch a napíšem, že politici tu tiež nerastú ako stromy. Sú to ľudia, ktorých sme si sami zvolili a ktorých zanedlho budeme voliť znova. Takže za vládu a politikov sme si zodpovední sami. Vy, ja, všetci čo petíciu podpísali aj čo nepodpísali...

Nebudem tu vypisovať čo robím a čo ma "oprávňuje" mať názor. Ale mám osobnú skúsenosť, že mnoho (a nie málo) našich bezdomovcov oddmietlo pomoc (ubytovanie, jedlo, pomoc pri hľadaní práce), lebo by sa museli vzdať svojej pouličnej slobody.

Svet nie je čierny a biely...

V každej príručke o efektívnom riešení problémov sa dočítate, že ak chceme naozaj problém vyriešiť, musíme ho jasne pomenovať a riešiť len ten jeden. Nenabaľovať tému. Vy ste do jednej petície spojili boj proti utečencom a aby téma nebola tak negatívna, tak ste k nej pridali ťaženie za bezdomovcov a chudobných. Už len pre tento fakt ste odsúdení na neúspech a nedosiahnete ani jedno, ani druhé.

Dlho píšete o dobrách, ktoré konáte. Strom sa pozná po ovocí. Jedným z ovocia konania dobra je vnútorný pokoj. Cítite ho v sebe? Lebo ja ho z petície a vášho príspevku necítim.

P.S.: Držíte sa zásady: Čím väčšie písmená, tým viac pravdy?

lipp

#67 Re: Re: Odpoveď na č. 63 príspevok

2015-08-07 07:58

#66: - Re: Odpoveď na č. 63 príspevok 

 Pán uP, som veľmi potešený, že tu prezentujete svoje názory takto otvorene a môžeme ich dobre poznať a analyzovať. Je dobré keď sa v diskusii formulujú rôzne názory. Každý má právo formulovať slobodne svoj vlastný názor aj Vy. Podľa môjho názoru ale nie je správne, zahriakovať názory iných a nútiť ich, aby prijali iba ten môj jedine správny. Nikto nemá patent na rozum ani tí čo píšu príručky. Ja s Vašim názorom nesúhlasím (Vaše argumenty ma nepresvedčili) ale neberiem Vám ho. Ukazuje sa, že väčšina ľudí na Slovensku nezdieľa tento Váš názor. V demokracii je prirodzené akceptovať a podriadiť sa názoru väčšiny. Keď skupinka reprezentujúca okrajový názor v spoločnosti núti väčšinu aby prijala jej názor bez diskusie, bez toho aby si väčšinu vedela získať relevantnými argumentmi a to ešte v tomto špecifickom prípade ich tak núti aby dobrovoľne ohrozili  životy svojich rodín, tak to nie je demokratické, ale je to prejav nadradenosti. V našej spoločnosti nepanuje nadriadenosť ale panuje rovnosť. Každý máme rovnaké práva. My nie sme otroci ani nevoľníci, sme slobodní ľudia. Po tom ako ľudia vyjadria slobodne svoje názory tak sa má dospieť k riešeniu na základe názorovej zhody väčšiny. Takže jediné na čo máte právo, je formulovať slobodne svoje názory a usilovať sa nimi presvedčiť väčšinu svojimi argumentmi o svojej pravde. Ak sa Vám to nedarí tak potom sa musíte zmieriť s tým, že spoločnosť sa bude riadiť všeobecne akceptovaným názorom a nie názorom Vašej skupinky.

Iba tak môže byť demokratická spoločnosť akčná v zabezpečovaní svojich potrieb.
Ja sa neriadim príručkami ale všímam si život. Škola života nás učí, že zlo dnes víťazí preto lebo dobrí ľudia mlčia.

Statoční dobrí ľudia sa začínajú ozývať. Je medzi nami už veľa buditeľov. Som pevne presvedčený, že v tomto zápase s týmito uspávačmi hadov budeme úspešní.

Spoločný menovateľ problému je rovnosť v pomoci. Nejedná sa o nabaľovanie témy ale o vysvetlenie, formuláciu problému, ktorý je zahmlievaný nabaľovaním účelových klamstiev. Nie je humánne pomáhať nelegálnym utečencom a súčasne s plechovým ksichtom nechávať našich chudobných ľudí bez pomoci. Naša petícia odhaľuje pretvárku, lož a faloš. Nenecháme sa ďalej klamať a manipulovať!

Cítime vo svojom vnútri obrovský vnútorný pokoj vyvierajúci z presvedčenia, že dobro je to, čo je pre ľudí dobré. V dnešnej dobe klamstva veríme  iba svojim zmyslom a svojmu zdravému sedliackemu rozumu, čo nám poskytuje množstvo relevantných dôkazov. Z objektívnych dôkazov vyviera sila nášho presvedčenia a verím, že nakoniec to presvedčí aj Vás vážený pán uP a pridáte sa k nám. Veď prečo by Ste nemali hájiť svoje vlastné záujmy, záujmy svojej vlastnej rodiny ako aj záujmy nás všetkých? Osloboďte sa od pretvárky, lží a falošnosti, otvorte oči a vyčistite si myseľ od tých bludov. Radi Vás privítame  v skupine reprezentujúcej národnoštátne záujmy našej krajiny, t.j. záujmy väčšiny našich obyvatelov.

Peter Lipták

u.P.
Hosť

#68 Re: Re: Re: Odpoveď na č. 63 príspevok

2015-08-07 08:33

#67: lipp - Re: Re: Odpoveď na č. 63 príspevok 

Pán Lipták, súhlasím, že každý môže vyjadriť svoj názor a že nie je dobré, ak ho vnucuje iným ako ten jediný správny.

A práve to mi vadí na vašej petícii - že svoj názor vnucujete predstaviteľom štátu a chcete im určovať, čo maju konať.

Rovnako, s týmto vašim úvodným názorom ostro kontrastuje záver, v ktorom sa "pretvaruje", "zamhlieva", "účelovo klame" ten, kto má iný názor. Z akej pozície si dovoľujete tvrdiť, že to, čo nosím v hlave sú bludy?

Za vaše pozvanie ďakujem, ale nie. Jednak mi nie je jasné o čo vám ide. Či bojujete proti migrantom, alebo idete pomáhať našim núdznym. Skúste mi spoluprácu ponúknuť, až sa rozhodnete.

A keď ste sa mi snažil radiť, skusim poradiť aj ja vám. Pozrite sa do históriu, kam ľudstvo priviedli boje "za národ" a jeho záujmi. Ako lekár ste prisahal, že budete pomáhať iba Slovákom?

u.P.
Hosť

#69 Re: Re: Re: Odpoveď na č. 63 príspevok

2015-08-07 08:49

#67: lipp - Re: Re: Odpoveď na č. 63 príspevok 

 

A ešte pán Lipták...

Sme ľudia. Kam povedie delenia? Najprv sa podelíme na národy, potom na obce, rodiny, až zostane každý sám vo svojej izbyčke? Podľa petície, ak pomôžeme utečencom zo Sýrie, okradneme našich bezdomovcov? Správne som to pochopil?

Potom ak pomôžem bezdomovcovi, neokradnem svoju rodinu a deti? Veď o tých 10€ čo im dam, prípadne o čas, čo im venujem, budu mať moje deti menej. Alebo? Kde je hranica ľudskosti?

Keď samaritán našiel ležať na ceste dobitého človeka, ošertil ho a pomohol mu. Neriešil národnosť, ani odkiaľ prišiel. Alebo aj to sú pre vás len také povedačky pre naivných? Bludy bludárov a pomýlených?

u.P.

#70 Re: Re: Re: Odpoveď na č. 63 príspevok

2015-08-07 09:02

 

 

#67: lipp - Re: Re: Odpoveď na č. 63 príspevok 

 A do tretice pán Lipták, keď ste si v jednom príspevju pozval na pomoc matku Terezu, dovolím si tu zacitovať z Koránu:

"Kdyby byl Bůh chtěl, byl by vás věru učinil národem jediným, avšak neučinil tak proto, aby vás vyzkoušel tím, co vám dal. Předstihujte se vzájemně v konání dobrých skutků! K Bohu se uskuteční návrat vás všech, a On vás poučí o tom, o čem jste byli v rozporu." /Korán, s.5:48/

Naozaj ste slobodný a jednate slobodne? Poznáte iná národy, kultúry a náboženstvá? poznáte ich "Knihy"? Alebo ste len slepo uveril TV a médiam? Naozaj nie ste sám nevoľníkom a otrokom? Ste vzdelaný človek, určite poznáte platónovu Jaskyňu tieňov...

Tento príspevok bol odstránený jeho autorom (Show details)

2015-08-07 09:40


lipp

#72 Re: Re: Re: Re: Odpoveď na č. 63 príspevok

2015-08-07 10:28

#69: - Re: Re: Re: Odpoveď na č. 63 príspevok 

 Nič Ste nepochopili alebo až veľmi dobre tomu rozumiete. My akékoľvek delenie rázne odmietame. Sme zásadne proti uplatňovaniu vašej metódy-Rozdeľuj a panuj! Sme za integráciu všetkých občanov proti tým, čo sa ich snažia ovládnuť delením.
Takže nešpekulujte a nenachádzajte to, čo v našej petícii určite nie je. Nedáme sa Vám oklamať!

Viete, Vaša falošnosť je hlavne v tom, že ste z takého druhu "samaritánov", ktorí najprv dobijú človeka aby sa potom mohli tváriť, že mu pomáhajú, aby si za túto pomoc, od nás - dobrých ľudí, nechali zaplatiť. Je to len taký biznis a nemá to nič spoločné so samaritánstvom ani s humanitou. Vy budete "pomáhať" a my vám budeme platiť z našich príspevkov do EÚ po 1500 Eur na utečenca mesačne? Naozaj čistý biznis zneužívajúci utečencov. Utečenci sú v romto prípade rovnako zneužívaní ako naši vlastní občania. Oni totiž z tých 1500 Eur veľa neuvidia.

My sme hlavne za to aby "samaritáni" už konečne prestali dobíjať ľudí v Afrike a na Blízkom východe. To je skutočné riešenie.

u.P.

#73 Re: Re: Re: Re: Re: Odpoveď na č. 63 príspevok

2015-08-07 10:58

#72: lipp - Re: Re: Re: Re: Odpoveď na č. 63 príspevok 

 Klamete.

"My akékoľvek delenie rázne odmietame." - V petícii delíte nudznych na "našich" a cudzincov. Operujete tam sumou 1.500€ na utečenca, ale už nepíšete, načo sa majú použiť a koľko z toho dostane utečenec, ktorý nemá nič, na ruku. 40 centov na deň. To je 12€ na mesiac. 

"My sme hlavne za to aby "samaritáni" už konečne prestali dobíjať ľudí v Afrike a na Blízkom východe. To je skutočné riešenie." - Kde v petícii o tom píšete? Toto je diskusia o petícii nie o vašich ideáloch či "plachtení vo vetre".

Použijete citát matky Terezy na potvrdenie svojich myšlienok, pritom vaša petícia šliape po tom, čo ona robila. Som v pravidelnom kontakte s ľuďmi, ktorý ju poznali osobne a spolupracovali s ňou. Ako rehoľníci a human. pracovníci. Nie ako politici a doprsbijci.

A k tej "falošnosti". Ja od vás, "dobrých" ľudí nič nechcem a nepotrebujem. Chodim normálne do práce a čo zarobím mi na živobytie stačí. A ostatok času venujem konkrétnym ľuďom v konkrétnej službe. Bez rozdielu národnosti, rás, vierovyznaní a bez nároku na honorár. Takže poprasím, trocha súdnosti vo vyjadreniach.

 

u.P.
Hosť

#74 Re: Re: Re: Re: Re: Odpoveď na č. 63 príspevok

2015-08-07 11:30

#72: lipp - Re: Re: Re: Re: Odpoveď na č. 63 príspevok 

MUDr. Peter Lipták,

mne sa to meno zdalo povedomé, no až po vyšom útoku som si pozrel, kto ste. Našiel vyše blogy, rozpis hospodárenia vašej anbulancie, a spomenul si na vaše vyhlásenie v TV ohľadne úplatkov: Kto nemá peniaze, má smolu.

Nechcel som byť v diskusii osobný, ale prepáčte, s vami už o pomoci chudobným a núdznym nebudem diskutovať.

lipp

#75 Re: Re: Re: Re: Odpoveď na č. 63 príspevok

2015-08-07 12:17

#70: u.P. - Re: Re: Re: Odpoveď na č. 63 príspevok 

 Najskôr musíte poznať svoj národ, svoje korene, svoju kultúru, svoje náboženstvo a nájsť si svoje miesto na svete. Je celkom normálne nájsť si svoje miesto doma, vo svojej vlastnej krajine. Netápajte. Integrácia, spolupráca, priateľstvo kultúr nespočíva v tom, že my na všetko svoje máme zabudnúť, vedome potlačiť naše vlastné záujmy a potreby, svoju národnú identitu, nepostarať sa o svojich vlastných chudobných a chorých, stať sa beztvarou masou v nefungujúcom štáte, potlačiť svoju a prijímať cudziu kultúru v záujme "vyššej humanity" a služby blížnemu. Nie sme blížni aj my a naši vlastní chudobní a chorí? Ponúknuť svoju krajinu cudzím obyvateľom, ktorí ani nechcú rešpektovať naše zákony, našu kultúru, naše náboženstvo...? Keby iné národy, kultúry a náboženstvá to robili takto, ako to radíte Vy nám, tak by už dávno zanikli a nemali by sme možnosť ich dnes spoznávať, ani sa s nimi priateliť. Neboli by tu vlastne žiadne kultúrne hodnoty nášho vlastného národa, náš národ by ako partner do priateľstva zanikol a ľudstvo by bolo tak ochudobnené. Veď každý národ má rovnaké práva zachovávať si svoje individuálne národné odlišnosti, každý národ má právo na ochranu svojho územia a svojich obyvateľov. Afričania majú právo na Afriku, Sýrčania na Sýriu. Ak by teda Boh chcel aby náš národ zanikol takým spôsobom ako to radíte Vy, tak by náš národ nestvoril. Ak teda na celom svete nestvoril iba jeden národ, tak potom sú všetky národy rovnocenné a neexistuje žiadny vyvolený národ. Vždy existujú iba záujmy silnejších a slabších, sú agresívni a normálni, je dobro a zlo...

Ak USA-ISIL dnes vyháňa Afričanov z Afriky a Sýrčanov zo Sýrie tak my týmto ľuďom musíme skutočne pomôcť tak, že podporíme ich legitímne štáty v Afrike, Sýriu...vyhrať proti dobyvateľom. Neexistujú iné dôvody prečo z bohatej Afriky, z bohatého Somálska... a z bohatého Blízkeho východu ľudia utekajú ako:
1. USA korporácie a ostatných krajín združených v NATO ťažia suroviny v bohatých krajinách Afriky ale zabúdajú obyvateľom za tieto suroviny zaplatiť.
2. USA korporácie a ostatných krajín NATO sa usilujú krajiny bohaté na suroviny očistiť od pôvodných obyvateľov v duchu žiadni obyvatelia, ždiadne problémy pri ťažbe našich surovín. Preto tam organizujú vojny, ktoré majú za cieť pôvodných obyvateľov vyzabíjať alebo vyhnať.
Ľudia na celom svete sa musia spojiť proti dobyvateľom surovín a cudzích území aby neboli vojny a ľudia neboli zabíjaní, zneužívaní a vyháňaní ako utečenci.

Pomáhať možno iba v tej miere ako to neškodí našej vlastnej krajine. Pomoc nesmie ublížiť našim vlastným rodinám, našim vlastným ženám a deťom. A viete čomu nerozumiem? Prečo v rovnakej miere neorganizuje náš štát alebo EÚ pomoc aj našim vlastným chudobným a chorým ľuďom? Veď to všetko platíme my z našich daní, tak potom právom očakávame od našich predstaviteľov a na to sme im dali vo veľbách mandát, aby z našich peňazí riešili predovšetkým naše vlastné problémy...

Ak má naša krajina prispieť k porážke dobyvateľov, potom musí zosilnieť a nie nechať sa rozložiť.




Platená reklama

Túto petíciu budeme propagovať pred 3000 ľuďmi.

Dozvedieť sa viac...