Odmietame kvóty pre migrantov

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Odmietame kvóty pre migrantov.

Katarina

#1476 Re:

2015-06-25 21:41

#1475: Package -  

 Tak uz som aj falosna. No super. Dokonca som nic nezazila a nevidela. Hm... tak ja neviem, co som za tie roky zivota robila. Asi som bola zavreta v ciernej miestnosti a len tak tam posedavala... Inak, medzi humanizmom a nasilim je opacny vztah. Cim horsie veci sa pachaju, tym viac humanisti pomahaju.

To, ze nieco poznam z medii, neznamena, ze na to nemozem mat nazor. Medii je v tejto dobe nepreberne mnozstvo, su nielen clanky, ale aj zvukove zaznamy a videa. Reportaze, cestopisy, vsetko mozne. Zdrojov je poruke snad az prilis. A ked clovek nevie rozlisit, co je pravda, co je len mozne, a co je uplny blud, potom sa zacnu sirit konspiracne teorie, ako ta, ze za vsetko mozu USA, alebo ta, ze WTC si znicili sami alebo mnoho inych bludov. A stavim sa, ze 99% ludi, co toto podpisuje, videli moslimov maximalne na nejakom videu ci obrazku.

Ano, viem, co je v Korane. Vsak som o tom pisala v komentari, na ktory odpovedate. Aj to som napisala, ze islam je vo vyvoji pozadu. Proste to vrazdenie tam je pre vsetkych "spravnych" moslimov. Tak ako v Biblii je to pre vsetkych krestanov. Jedno horsie ako druhe. Krestanstvo zmenilo svoje praktiky. Casom to caka aj islam. Este raz to zopakujem: nie vsetci moslimovia chcu byt "spravnymi" podla Koranu. Vacsina nechce nikoho zabijat.

Takze to o frustracii je zvast? Dokazte mi, ze to nie je tak, ako som povedala. Skuste to nejakymi argumentmi, nie takymto zamiest-pod-koberec-a-zabudnut sposobom. Nie, vsetci cigani nekradnu. Ani nehraju vsetci na automatoch a tak. Takze mi neda kazdy rovnaku odpoved. Podla toho, co pisete, ich vobec nepoznate. A mimochodom, poznate to komunisticke heslo "Kto nekradne, okrada rodinu"? To sa zabyvalo vo vela ludoch, bez ohladu na farbu koze. A cim vyssie postaveni ludia su, tym viac kradnu. Ale tiez nekradnu vsetci.

A to posledne... keby ste zili v takej drbnutej spolocnosti ako maju moslimovia, tiez by ste chceli ist niekam si povyrazit bez toho, aby lietali vasim smerom kamene. A nemyslim si, ze by ste sa chceli aj vratit. Iba ak kvoli rodine. To im nemam ani za zle, ze stade isli za k nam. Pravdaze, ak dodrzali nase zakony.

"eu teraz ide hasit pricinu..ale dosledok je niekde inde..:

Myslim, ze ste chceli napisat "hasit dosledok ale pricina je inde". S tym suhlasim, ale to, ze pricina sa musi riesit dlhodobo, neznamena, ze tych, co trpia prave teraz, mame nechat krvacat.

Tolko o moslimoch vseobecne. Lenze tu ide konkretne o utecencov zo Syrie a Eritrei, nie o vsetkych moslimov.

V Syrii je vojna. V tej vojne sa pouzivaju zbrane a praktiky zakazane viacerymi medzinarodnymi dohovormi, vratane chemickych zbrani ako chlor, sarin a yperit. Zenevske konvencie idu bokom. Ludia tam zomieraju kazdy den. Utekaju stade. Pomozme im.

A teraz skuste nieco o utecencoch z Eritrei. Lebo ich tu zatial nikto okrem mna ani nespomenul. Mozno preto, ze tam zije viac krestanov ako moslimov? Odmietnut ich sa asi zdovodnuje este horsie ako v pripade Syrie.


Hosť

#1477

2015-06-26 17:29

Prvýkrát v živote sa bojím(a mám 65,dve deti a 1 dňového vnúčika)
Biba

#1478 Re: Re:

2015-06-26 18:15

#1476: Katarina - Re:  

 Katarína,

protest nie je o tom, že nechceme pomoct ludom  ktorí to potrebuju, my len nechcemne pri tom zahučat. Ani nehádžeme každého islamistu do jedného vreca, ale v prvom rade potrebujeme chránit nás, lebo len tak možme pomoct druhým.

Super, že sledujete médiá, iste ste si všimli, že v krajinách kde už je velký počet, imigrantov  maju velké problémy , neprisposobuju sa, žiju v getách, páchaju trestnu činnost.

Prichádzaju vačšinou mladí muži, a človek b si myslel , že budu vdační za tanier polievky...no oni sa buria, že maju len raz za den teplu stravu (u nás niekto nemá ani jedno za den). Prekročia ilegálne hranica, buria sa , prečo ich nepustia na slobodu. Clovek by čakal viac pokory. Správvaju sa agresívne a to ešte ani azyl nedostali  , ohrozuju našu bezpečnost a tie výnimky to nezachránia. Nie my potrebujeme byt k nim humánni, to im nepomože, oni bymsa museli zmenit ak by chceli s nami žit.  

Ako by ste chceli overit kto je krestan a kto radikálny moslim? Však sem prichádzaju bez dokladov.  Ako chcete preverit potencionálnych teroristov? Iste ste postrehli dnešné teroristické utoky. 

Chcete pomoct....super, ale tí biedni aj tak zostali v Afrike, lebo nemaju peniaze na cestu. Tým netreba pomoct? Prichádzaju prevažne agresívne naladení muži...sudiac podla výpovedí svedkov, nahratých videí.

Treba urobit poriadok v Afrike, dat do poriadky tie rozobraté štáty. Zatial vytvorit tábor pre utečencov tam v ich domove, strážit vojakmi OSN . 

Najpr sa malo prerozdelit len 40 tisíc, dnes je to už 40 tisíc plus ešte 20 tisíc ...pozajtra to bude kolko..? 

A k tým konšpiračným teoriám...:-)  aj utajené vaznice v Europe boli konšpiráciou, kto by si bol pomyslel  že v EU niečo také , fuj, a dnes už vieme, že je to pravda. 


Hosť

#1479

2015-06-27 11:12

Z logickeho hladiska
Katarina

#1480 Re: Re: Re:

2015-06-27 12:42

#1478: Biba - Re: Re:  

 Som rada, ze sa tu diskusia dostava na uroven. Dokonca vo vela veciach s vami suhlasim. Prvy dojem ked som si citala komentare bol hrozny. Musela som uz na to nieco povedat ;-)

Utecenecky tabor je dobry napad, len som zvedava, ako by sa nan pozerali ti, co v Syrii bojuju. Bola by to pre nich tucna navnada. Ale myslim, ze by to slo. Uz nech sa do toho kompetentni pustia.

Druha strana tych utecencov je, ze ked ostanu v tych par juznych krajinach, vsetka zataz ostane na nich. EU je ale spolocna institucia, tak sa mi nepozdava nechat ich v tom. Dalej, povieme, ze posilnit straz na hraniciach. Ale co maju tie lode s ludmi potopit? A po nedavnom vyjadreni Libye ze zautocia na lode, ktore prichytia v ich vodach bez povolenia...

Sice som z velkej casti pacifistka, ale uz by som suhlasila aj s vojenskou intervenciou. Lenze co potom. Aby to neskoncilo tak isto ako Afganistan, Irak a podobne. Kazdopadne, IS zatial ohrozuje ludi len v Afrike. Ale ak sa rozrastie, az potom sa zacnu skutocne problemy.

A co sa tyka tych kvot... tiez sa mi bohvieako nepacia. Ale jednoducho ich odmietnut a nic neurobit je podla mna este horsie. Potom Grecko a Taliansko natruc udelia azyl kazdemu a vsetci budu moct slobodne cestovat celou EU (neviem, ci som to spravne povedala ze vdaka azylu budu moct cestovat, ale som si ista, ze postup, co by im to umoznil, existuje). Ja by som ich prijala. A davat na nich pozor. Vsak mame tajne sluzby. Ked mozu spehovat nasich, nemal by byt problem s utecencami. A ak sa niekomu nebude u nas pacit, dovidenia, moze ist naspat.

Katarina

#1481 Re:

2015-06-27 12:48

#1477: -  

 Strach zabija myslenie. O to teroristom ide. Oni sa neboja za ich pokrivene videnie sveta zomriet. A my sa mame bat uz len pomysliet na nich?

Gratulujem k vnucikovi :)


Hosť

#1482

2015-06-28 07:13

Pretože viem čo hovorím. Bol som roky v týchto krajinách.

Hosť

#1483

2015-06-29 12:31

Je to nekultúrna moslimská zberba.
Skúsenosti napríklad z Talianska sú otrasné. Ale aj v Anglicku, Francúzku a aj iných krajinách sa chovajú podobne.

Hosť

#1484

2015-06-29 14:38

Som si vedomý, kto v severnej Afrike spôsobil túto nestabilnú situáciu a prečo. Bolo by vhodné, aby sa konečne európski
politici vážne zamysleli a dali najavo jasný nesújlas s politikou
tých, čo z nepokojov v Európe a inde vo svete ťažia.

Hosť

#1485

2015-06-29 22:25

berte si priklad z australie

Hosť

#1486

2015-06-30 03:58

Preto som podpísala túto petíciu pretože na SR.máme dosť svojich problémov a sociálne odkázaných rodín o ktoré sa Štát nevie postarať,prečo by sme mali dovoliť,aby sa zaoberali starostlivosťou cudzincov?(dočasne to ano,ale nie natrvalo!) Keď sami ju potrebujeme.Lýdia M.Nitra

Hosť

#1487

2015-06-30 07:54

Je načase, aby ľudia konečne niečo robili a nie nečinne sa prizerali v správach a novinách čo sa deje, pretože niečo sa deje...niečo veľmi zlé, nie v prospech občanov, proti našej krajine a budúcnosti...Normálne zmýšľajúci človek si určite nepraje zlú budúcnosť, tak ľudia rozmýšľajte....kým je čas !!Odmietam fanatické náboženstvo, plné násilia a krutých spôsobov...Nepleťte sem cirkev a pomoc blížnemu, pretože ide o politiku a našu BUDÚCNOSŤ !!.. Odmietam diktát cudzích vlád a EÚ, veď nadvlády sme tu už mali, tak snáď sme sa poučili... Sami patríme k ekonomicky slabým krajinám, máme neskutočné ceny za tovary, služby, nízke platy a dôchodky....

Hosť

#1488

2015-06-30 11:29

Pretože intuícia a rozum mi hovorí,že je to neskutočné riziko a obávam sa blízkej budúcnosti a kvality nášho života a života našich detí v našej mierumilovnej krajine.

Hosť

#1489

2015-06-30 15:22

Protože sa nevědí přizpůsobit naším zákonem, su netolerantny, agresivny, nechceme ich u nás
Vsetkych problémových vyhostiť !
Package

#1490 Re: Re:

2015-06-30 16:29

#1476: Katarina - Re:  

Katarina...ja som nikde netvrdil ze ste falosna...ja som hovoril o falosnej humanizacii.a co viete o ciganoch??typujem ze nic..len co ste poculi a co vam media podsunuli..ja som zil a byval 18 rokov na Barcovskeho terajsej Coburgovej ulici v Trnave..takze mne o ciganoch nemusite vobec ale vobec nic hovorit..mam s nimi tolko zazitkov ze by to bolo na dlhe romany.ak neviete kde to je dajte si do googlu a najde vam zopar clankov aj obrazkov..vid len jeden prikladhttp://trnava.sme.sk/c/4812688/agresivita-romov-na-coburgovej-ulici-narasta.htmlmne sa paci ako rozdelujete moslimov na spravnych a nespravnych..to sa da??ak ma moslim zit podla svojej viery tak by mal dodrziavat to co mu viera prikazuje..a ze v korane su veci co niesu vobec vhodne a dobre pre krestana ci ateistu ci ine nabozenstvo ktoreho je v eu viac ako moslimov.tak preco by som ich mal pozyvat sem a este sa o nich starat?to ako ked do vlasnej zahradky budete sadit burinu a cuduvat sa ze sa ostatnemu nedari.este raz ja opakujem ja niesom proti pomoci ale treba ju robit inak..nie takto..a ked uz sme pri mediach videli ste videa tych akoze chudakov??mobili,zlate retaze na krku a znackove oblecenie..agresivita pri kazdom kroku co im nieje po voli..prepacte tak toto vazne nie..ak sem pride rodina s dietatom kde napriklad otec je lekar a maju vsetky papiere a vedia preukazat ze utekaju koli vojne a koli prenasledovaniu ..dobre..to by som este prekusol..ale mladych v plnej sile a agresivnych jedincov co prisli len koli ekonomickej vyhode a to branie davok a zneuzivaniu systemu tak to rozhodne nie..a problem je ze takych je 99%..preto su u normalnych ludi take nazory a nalady voci utecencom..presne ako s ciganmi..99% je ich zlych..a to 1% nikdy o nich nedokaze vytvorit dobre meno..a paci sa mi to vase ze keby som zil v takej spolocnosti tak aj ja by som si siel vyhodit z kopytka..haloooo budicek....prosim uz sa preberte....ak by sa im to nepacilo a bolo by ich dost tak to dokazu zmenit a verte ze je ich dost..ale pretoze su pokrytci a boja sa vlastnych tak su ticho ako vos pod chrastou..pozrite ako isli krestania...napriklad..volakedy ich popravovali ale nedali sa a casom sa z toho stalo celosvetove nabozenstvo..je ake je ale stale sa vyvija..kdezto moslimovia takyto nikdy neboli...nepripustia nic moderneho a nechcu sa vyvijat..a to je ten zasadny rozdiel..ak niekto chce nieco spravit a ked niekto nechce..a ked niekto nechce nevidim dovod mu pomahat..

Tento príspevok bol odstránený jeho autorom (Show details)

2015-06-30 21:19



Hosť

#1492

2015-07-01 14:06

...Zmietame sa na okraji chudoby, už dnes vieme že o 15-20rokov nebude na dôchodky , a musíme čeliť problémom s romskou menšinou ktorá je s 85% na sociálnych dávkach takže mame na krku 500000 romou pre ktorých nie sme schopný zabezpečiť prácu nepotrebujeme ďalšie počty ktoré nedokažeme nakrmiť a dať im pracu,kedže sme jednou s krajín s najvetšou nezamestnanosťou, pomôcť im môžme ,ale v ich krajine a to formou zbierok,..../ a už vôbec nespomínam extremistické problémi s ktorými čelí západná europa ktorá si ich k sebe pustila/
Antiislamist

#1493

2015-07-01 20:16

MOR HO!!! 

 

 

Katarina

#1494 Re: Re: Re:

2015-07-01 21:06

#1490: Package - Re: Re:  

Cigani byvaju aj rovno oproti cez ulicu tu u nas a, az na to, ze sa niekedy dost ohnivo hadaju, problemy nie su ziadne. Pravdaze poznam aj neprijemnych ciganov, tiez som si kadeco pozazivala, ale tvrdit, ze vsetci cigani kradnu, alebo ze nikto z nich nepracuje, to je klamstvo. Viac neprijemnosti som si uzila s vyholenymi hlavami ako s ciganmi.

"...len co ste poculi a co vam media podsunuli..." a hned nato mi odporucite citat clanky od tych podsuvajucich medii? Nerobte si zo mna srandu :P

"...ak by sa im to nepacilo a bolo by ich dost tak to dokazu zmenit a verte ze je ich dost..ale pretoze su pokrytci a boja sa vlastnych tak su ticho ako vos pod chrastou..." K tomu len toto - kolkym ludom tu u nas sa nepaci slovenska vlada, uplatky, kauzy, schranky, vahostavy a gorily? Ked je zmena tak jednoducha, preco sa stale nic nezmenilo? Asi to nebude tak jednoduche, ze?

Tak ako mozu byt krestania dobrymi ci zlymi ludmi, tak isto mozu byt aj moslimovia. Mate vo zvyku priserne generalizovat. Budem sa opakovat. Aj v Biblii su podobne veci ako v Korane, hlavne v starom zakone. A ako vidite, vacsina krestanov nikoho nekamenuje a nezabija. Kludne si chodte precitat Toru - prvych 5 knih Mojzisovych - ak mi neverite. Podla toho, co je v Biblii, Boh je najvacsi vrah univerza.

Ked uz som pri Bohu. Nezda sa vam cudne, ze Boh ma ludske crty? Pomstychtivost, hnev, pycha... pricom hnev a pycha su dokonca smrtelne hriechy. Aspon podla Biblie. Akoby bol ten Boh vytvorom cloveka, a nie naopak...

"...pozrite ako isli krestania...napriklad..volakedy ich popravovali ale nedali sa a casom sa z toho stalo celosvetove nabozenstvo..." Ano, popravovali ich. Aj krestania sami popravovali. Niekedy svojich, niekedy ostatnych. Co kriziaci, inkvizicia... A to, co som povedala trochu vyssie o Bohu, myslim vazne.

Pozerala som asi hodinu fotky tych syrskych a eritrejskych utecencov a nevidela som ani telefony, ani retaze, ani zlato, velakrat ani ciste oblecenie, nie este znackove.

Inak, Hospodin a Allah je ten isty Boh. Moslimovia tiez veria, ze Jeziz bol pocaty z panny. Tiez veria, ze bol prorokom, tak ako Mojzis, Abraham a tak dalej. Neveria vsak trojjedinosti, takze neuctievaju Jezisa, kedze bol podla nich obycajnym clovekom. A dalej sa mi pisat nechce. Aspon na dnes.


Hosť

#1495

2015-07-01 21:42

 ludia naroda slovenskeho! Spominate na norsko breivicka? A jeho ukazka ako sa to da jedine zastavit. Kolki zvas kolki ho za to povazovali za psychopata? Masovraha? Ha? Ze n


Hosť

#1496

2015-07-01 22:32

Tieto vety skoro vsetky pouzite od ineho autora su tu sice pekne si ale ako slovami bojovat nepomoze.aten co sa tych niemandov boji nech si serie do gati to teraz nezaujima nikoho.sraci nepomozu. Ak bude treba ja idem so zbranou proti nim hlava nehlava az kym nepafnem alebo nevystrielam ich vsetkych.za vas aj za mna a aj za bojkov. Treba boj nie keci.

 

Package

#1497 Re: Re: Re: Re:

2015-07-02 04:34

#1494: Katarina - Re: Re: Re:  

katarina to co tam je pisane je holy fakt..18rokov som tam zil..takze vam z osobnej skusenosti a na vlastne oci videneho mozem potvrdit ze tak sa chovaju (niekedy aj horsie).alebo sa skuste spytat pana Dobrovodskeho...nech vam povie z vlastnej skusenosti..ci mam dalsich x pripadov kde ludia museli svoje pozemky a majetky obohnat niekolkymi ostatymi plotmi a inymi barierami aby sa chranili od takych.a ja som nepisal ze vsetci kradnu a nechce sa im robit..ale ze 99% alebo inak drviva vetsina...a to malo co su slusny to nevedia a ani nijako nezachrania aby si luidia o nich mysleli nieco ine ako si myslia.za dalsie porovnovat vladu (slobodno zvolenu v demokratickych volbach-je taka aka je podla mna katastrofa) s vladnucim nabozenstvom ktore sa dosadilo samo ci vyhlasilo za kalifat a nikto ich nevolil je trosku rozdiel.tak isto ako jednu a aj druhu knihu napisal clovek..napisal ju v nejakej dobe kde sa nejake veci brali ako samozrejme..ale nikde som v krestanstve nevidel napisane to co pise koran a priamo nabada na vrazdenie a podobne.presne koli takymto veciam som proti vsetkym nabozenstvam..ziadne nech je akokolvek dobre napisane tak sa da zneuzit..vzdy sa najdu extremisti..len je zaujimave ze ak sa taky najdu teraz v krestanstve tak sa len modlia,ziju podla 10toro a nikomu neskodia..kdezto ak to je moslim tak seka hlavy,bije a znasilnuje zeny a kadeco horsie.neviem ake foto a ake videa pozerate ale ja v drvivej vetsine vidim na tych obrazkoch to co som pisal..a niesu to videa a fotky vetsinou z originalnych agentur ale od ludi co tam ziju ci prechadzaju okolo..preto vidime ten rozdiel..vy oficialne fotky a ja fotky takzvane live z miesta.velmi dobry clanok -blog je tu http://xlorak.blog.pravda.sk/2015/06/30/zahynieme-na-slusnost-a-humanizmus/ skuste si precitat..to je presne to co mam na mysli..taky ako vy (neberte ma v zlom) co si myslite ze humanizmus a zachranovat vsetko co sem pride je chore..treba vediet kde su hranice..apropo ja som tiez holohlavy 190cm a 95kg vaziaci clovek..takze aj ja som podla vas vyholena hlava?posudzuje ludi len podla toho?zaujimave ze takych odsudzujete (ano su medzi nimi hoveda a vymetenci tak ako vsade) ale takych co dobili ceskeho sofera (a nielen jeho)a ponicili mu majetok tak to nie..inak apropo manzelka mala ist za 6 dni busom do anglicka..zajazd zruseny koli bezpecnostnemu riziku a koli tomu ze uz boli napadnute autobusy na prechode medi FR a EN..takze to len potvrdzuje to co hovorim..


Hosť

#1498

2015-07-03 08:38

Odmietam, aby sa ohrozila bezpečnosť našej krajiny.

Hosť

#1499

2015-07-03 08:53

USA sú hlavnými strojcami totálneho rozvratu štátov Irak, Afganistan, Lýbia, Sýria, prečo by si mala utečencov brať Európa, nech si ich vezme ten, ktorý všetky tie vojny zinscenoval a riadil!!!

Hosť

#1500 Re:

2015-07-04 13:54

#1482: -  

 Pochopiteľne oni už rezignovali na svoje životy v Afrike, kde sú už takpovediac "veľkomestá" z pozbíjaných slumov bez striech. Keby dokázali stavať jeden byt za sekundu, nestačilo by to vyrovnať pôrodnosť 2 deti za sekundu, ktorá je v týchto oblastiach. Nedá sa nájsť ekonomicke riešenie  pri príjmoch pod 1 ero na deň a nemôže to zachrániť ani Európa ani pseudo humanizmus.