Petícia za zachovanie gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia v Nemocnici Banská Štiavnica, člen siete


Hosť

#51 Re: Re:

2015-02-17 15:39

#22: - Re:  

 MUDr. Špila mi pred niekoľkými rokmi zachránil život, je to skvelý odborník a myslím, že pre svoje pacientky i toto odd. spravil viac, než bolo v jeho kompetenciách. Vďaka nemu tá ,,loď" doplávala tak ďaleko. 


Hosť

#52 Re:

2015-02-17 15:45

#49: -  kedy konecne ludia pochopia ze je to odpad a nie porodnica. Vazia si tam len pacientky z inych okresov a krajov. Ohovaraju pacientky ake su nechutne tlste, ked kricia pri porode. Velmi velmi smutne.

 


Hosť

#53

2015-02-17 15:57

V Banskej Štiavnici som rodila tri krát a mám veľmi dobrú skúsenosť čo sa týka pána primára aj celého personálu. Bola by to veľká škoda, keby toto oddelenie prestalo fungovať. Prečo radšej neinvestovať do technického vybavenia a zlepšiť tak niečo čo ju už teraz veľmi dobré.

Hosť

#54

2015-02-17 17:25

Vsetko co je dobre ,treba zrusit ...nechapem ,ved porodnicke oddelenie,je tahunom nemocnice ,chodia tam rodit zeny zo sirokeho okolia tak o com to je teda ... !

Hosť

#55

2015-02-17 18:28

nema rozum ten,co ju chce zrusit!

Hosť

#56 Re: Re:

2015-02-17 18:31

#52: - Re:  

 Co? Aky ma suvis kricanie s nadvahou? lol


Hosť

#57 Re: Oficiálne dementovanie fámy o zrušení pôrodnice v BŠ

2015-02-17 18:51

#41: - Oficiálne dementovanie fámy o zrušení pôrodnice v BŠ 

 Vazeny p. Hovorca, Vase dementovanie spravy je skor len konstatovanie, ze gynekolgicko-porodnicke oddelenie je aj s personalom na tom najlepsom mieste si obhajit potrebu nie len zachovania, ale aj zlepsenia svojich cinnosti. Vase konstatovanie o ich prinose pre region je na mieste. Ani jedinou vetou ste vsak nenacrtli dalsie smerovanie oddelenia. Takze vase dementovanie famy je len demagogicka hra so slovickami, aby ste nenapisali nic viac, len aky je stav momentalne teraz... A co bude po 1.6.2015 ste vobec nespomenuli. Ze by ste potesili rodicky, ale aj personal nejakym milym prekvapenim vo forme zlepsenia vykonov a kvality? Drzim Vam palce, verim ze siet nemocnic Svet zdravia chce len to najlepsie za nase peniaze. Tesim sa, ze raz aj deti mojich deti budu mat v rodnom liste napisane miesto narodenia BANSKA STIAVNICA.


Hosť

#58

2015-02-17 19:07

Myslim ze je proti zdravemu rozumu likvidovat tu najlepsiu porodnicu

Hosť

#59

2015-02-17 19:34

Prečo sa musí všetko dobré rušiť? Super oddelenie,veľa pozitívnych hodnotení.

Hosť

#60 Re: Re: Re:

2015-02-17 19:52

#56: - Re: Re:   podla lekarov v bs zena ked je tlsta nevladze tlacit a potom len huka na celu porodnicu.

 


Hosť

#61 Re:

2015-02-17 21:20

#16: -  

 Primar je uplne normalny, neviem, prečo by mal byť arogantny. mne 2x velmi pomohol a to nedostal žiadny uplatok. robi si normalne svjou pracu. sestričky velmi dobre. "apartmany" sice nevybavene vlastnym wc, ale su velmi žiadane, pretože tam môže byť na izbe otec novorodenca a to je neocenitelne. a čo ked stretneš otecka na wc, je taky vyhukany z narodenia dieťaťa, že mu je jedno koho stretne. je to dobra pôrodnica, ostatne su dosť daleko, preto by ju nemali zatvarať. zatvoriť ju chcu preto, lebo si tam niekto chce otvoriť "penzion" pre bohatych, na čom lepšie zarobi. to je cele


Hosť

#62 Re: Re: Re: Re:

2015-02-17 21:24

#60: - Re: Re: Re:  

 ???? tlačenie vôbec neovplyvnuje tučnota, ale nacvik a pochopenie tlačenia a dýchania. 

Sommer

#63 Penzión pre bohatých

2015-02-17 22:57

ČISTÁ PRAVDA," zatvoriť ju chcu preto, lebo si tam niekto chce otvoriť "penzion" pre bohatych, na čom lepšie zarobi. "

Málo kto  si uvedomuje, že Banská Štiavnica je okresné mesto s počtom 10330 obyvateľov a celá nemocnica funguje vďaka prosperujúcemu gyn.- pôr. oddeleniu. Zánik gyn-pôr. odd, znamená zánik celej nemocnice. Dosť zlý je už fakt, že v okresnom meste - BS nie je pohotovostná služba, čo je zarážajúce.

S negatívnymi skúsenosťami so zdravotníctvom sa stretnete všade na svete, je to žiaľ tak. 

Našťastie je oddelenie stále vyhľadávané a má stále väčší počet fanúšikov ako odporcov. 

Ja mám osobnú a veľmi pozitívnu skúsenosť!!! Ďakujem za výbornú, odbornú zdravotnícku starostlivosť a budem bojovať, za jeho udržanie!!!


Hosť

#64

2015-02-18 06:26

Z najlepšieho a najvyhľadávanejšieho gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia v Nemocnici Banská Štiavnica až k zatvoreniu?
Mima

#65

2015-02-18 06:47

Skvelá pôrodnica... porodila som tu obe moje deti.... isto v budúcnosti chcem mať aj tretie bábo, tak dúfam, že ju nezatvoria... 

Nika

#66 Re:

2015-02-18 06:57

#1: -  

Viem porovnať. Prvé dieťatko som rodila v Lučenci. Nemôžem povedať nič zlé k zdravotnej starostlivosti, bola na výbornej úrovni, ale ten neosobný  prístup personálu, no nič moc. Neviem ako je to teraz, ale v roku 2008 žiadny rooming in, dieťatko som poriadne videla až na druhý deň, stresovanie zo strany personálu, čo všetko robím s dieťatkom zle, ako ho nebudem vedieť kojiť, a pod....  Preto sme sa s manželom rozhodli, že druhé dieťatko budem rodiť v Banskej Štiavnici. Mohli sme sa tam ubytovať všetci aj so starším dieťatkom, prístup personálu pohodovejší, bez stresu!!!!! Ešte aj pôrod bol kľudnejší, pán primár Špila to bral s ľahkosťou a úsmevom. Dieťatko som dostala na prsník ešte v pôrodnej sále a následne bolo stále s nami. Zdravotná starostlivosť na porovnateľnej úrovni, len pohodovejšie a bez stresu a to je to, čo matka po pôrode potrebuje.

Vďaka Bohu, mám dve zdravé, šikovné deti, obidve boli kojené 1,5 roka. Ale krajšie spomienky a zážitky mám rozhodne na prvé chvíle s druhým dieťatkom, narodeným v Banskej Štiavnici.


Hosť

#67

2015-02-18 07:09

Najlepsia porodnica v blizkom okoli s ludskym pristupom sestriciek a pama primara. A BEZ UPLATKOV!!!

Hosť

#68 Re:

2015-02-18 08:39

#16: -  

 Ja suhlasim zazila som si tam peklo a tiez som tam dochadzala..keby viem idem rodit inde..dobry lekar si najde miesto aj inde..bud nech vyhodia primara alebo radsej nech to zatvoria..


Hosť

#69 Re: Re:

2015-02-18 08:42

#52: - Re:  Mamička musí pri pôrode spolupracovať, a vaša reakcia veľa prezrádza o pisateľke.Našťastie nie sú všetci takí negatívni. Alebo by ste sa radšej v bolestiach terigali do ZH? Neviem, ako by ste sa vyjadrovali potom.

Tento príspevok bol odstránený jeho autorom (Show details)

2015-02-18 08:48


host

#71

2015-02-18 10:35

Ludia, uvedomte si, o com pisete. Teraz ide o hrozbu zlikvidovania porodnice. chapem, ze nie kazdemu sa da vyhoviet. niekomu ide o prirodzeny porod, niekto ma ako prioritu rychly a bezbolestny porod. Podla mojho nazoru je prirodzenou cestou narodenia dietata co najprirodzenejsi porod, pokial je mozny. Sekcia je operacny vykon. Co sa tyka oxytocinu, myslim si, ze ak je nevyhnutny, je namieste rovnako ako nastrih hradze. Spolupraca zeny s lekarom a porodnou asistentkou je zakladom uspesneho porodu. Ci kricanie pri porode pomaha, neviem posudit. V kazdom pripade je negativom, ak kvoli prehnanym reakciam rodicky nie je mozna spolupraca s lekarom a PA. teraz ale nejde o osobne sympatie ci antipatie k primarovi a jeho timu. 

Dovolim si povedat, ze drviva vacsina rodiciek je v BS spokojna a to je asi dolezitejsie, ako osobne konflikty a presviedcania davu o tom, ze BS je nanic porodnica. V konecnom dosledku, kazda zena ma moznost vyberu porodnice a tie, ktorym pristup a praktiky v BS nie su blizke logicky si vyberu porodnicu inde. 

Je zaujimave, aku taktiku zvolilo vedenie Nemocnic zdravia. Doteraz sa verejne problem neriesil. Akonahle vznila peticia za zachovanie porodnice, p Kráľ uznal za nevyhnutne "ukludnit stado hyteriek" a podal oficialne vyjadrenie o tom, ako dobre porodnica funguje a ze info o likvidaciii su vlastne dezinformacie, ktore treba hned v zarodku zmiest z plena. Vyjadrenie som si precitala viackrat, ale o buducnosti porodnice v nom nie je ani slovo rovnako, ako ziadne priame vyjadrenie, ktore by "dezinformacie a famy" dementovalo. 

Porodnicu v ZH nemozem hodnotit, pretoze som tam nerodila. Osobnu skusenost mam len s kojeneckym oddelenim, kde som bola hospitalizovana s dcerou, ked mala 15 mesiacov. Primarka oddelenia ma chcela naviest na to, ze moje dieta je dostatocne velke, aby hospitalizaciu zvladlo samo. Ked som povedala, ze sa odtial nepohnem, pretoze dojcim, vyvalila na mna oci, akoby som sa dopustala tyrania vlastneho dietata. Cely cas hospitalizacie dieta niekolkokrat denne vazili, pretoze podla primarky malo podvahu sposobenu prave nekonecnym dojceim. Podotykam, ze v 15 mesiacoch dcera vazila 10kg, mala vrstvu tuku, svalovu hmotu aj skelet v poriadku, vyvijalo sa normalne, len je od narodenia mensie a utle. Napriek dobrym vysledkom som si tam pripadala ako cirkusova atrakcia lebo "pozrite, to je ta, co koji velke dieta a odmieta mu dat na veceru privarok" - rozumej prekyslenu zamucenu brecku s prapodivnou fasirkou plavajucou v tuku. 

Ak ma BS porodnica dopadnut tak, ako kojenecke oddelenie v ZH, potom skutocne bude lepsou cestou jej zanik. 

Na peticii nevidim nic protipravne a podpori ju len ten, kto s nou suhlasi. Ja verim, ze podpisov sa nazbiera co najviac. 


Hosť

#72

2015-02-18 10:42

Nech za zamyslia tvorcovia tochto sialeneho napadu,ci to je spravne riesenie.Mam pocit,ze chcu vratit cas o niekolko desietok rokov spat a nase mamicky budu rodit doma ako volakedy.

Tento príspevok bol odstránený jeho autorom (Show details)

2015-02-18 17:20



Hosť

#74

2015-02-18 18:12

Prvotnou iniciativou (aj ked nie uplne spravne formulovanou) a minimalne 1090 podpisujucich, sa podarilo zatial odvratit uzatvorenie Banskostiavnickeho oddelenia a jeho prestahovanie do noveho, prave rekonstruovaneho oddelenia v ZH. Je to velke dakujem Vam vsetkym, ktorim nie je lahostajne toto mesto. Skoda, ze sa uz informacie k nam nedostanu lahkou cestou, lebo zamestnanci museli k dnesnemu dnu podpisat papier o mlcanlivosti... spravte si na to nazor. Tesim sa, ze aj tento rok budu mat nasi nasledovnici napisane: "narodeny v Banskej Štiavnici"


Hosť

#75

2015-02-18 18:23

Petícia je len prvý krok, sme ochotné pristúpiť aj k radikálnejším opatreniam, jedná sa predsa o naše zdravie a zdravie našich detí.