Petícia proti novému náboženskému útlaku na Slovensku

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Petícia proti novému náboženskému útlaku na Slovensku.


Hosť

#1

2015-01-30 07:06

Každý ma právo na svoj názor.
Eva

#2

2015-01-30 08:55

Umlčí sa aj dnes hlas pastiera ako hlas Jána Krstiteľa?

jasom

#3

2015-01-30 12:05

...ale ten svoj názor nemusí hovoriť na omši v kostole, ale v súkromi!!!


Hosť

#4 carmen

2015-01-30 12:38

Kazdy kto by podniecoval nenavist verejne by mal byt cenzurovany :) kde inde na svete ma cirkev tak velku moc ako tu? tato peticia je bullshit

ajjasom

#5 Re:

2015-01-30 13:19

#3: jasom -  

 Takže každý má právo na názor, ale vysloviť ho môže len v súkromí ... Z takého chápania zavanul smrad neomarxistického liberalizmu. Francúzski súdruhovia dlho púšťali ten istý smrad - na verejnosť.


Hosť

#6

2015-01-30 15:26

znova je tu cenzura obmedzuju vierovyznanie...
mm

#7 B. Škripek_tlačová konferencia

2015-01-30 16:06

Branislav Škripek: "Včera uverejnil portál aktuality.sk ťažko zavádzajúci výrok osočujúci kňaza z Prešova, kde tvrdia že v kázni, ktorú RTVS cenzorovala bol nenávistný. Zvažujem trestné oznámenie na portál, ktorý zavádzajúco zostrihal pôvodnú neodvysielanú nahrávku gréckokatolíckej liturgie v nelogickom poradí tak, aby vyznievala poburujúco a nenávistne voči ľuďom s okrajovým sex.cítením. Mám k dispozícii pôvodnú nahrávku a môžem povedať, že zdôvodnenie RTVS o tzv. "hatespeech" - nenávistnej reči - je len výhovorkou pre škandalóznu cenzúru zo strany verejnoprávneho média pred nastávajúcim referendom." 


Hosť

#8 Stanovisko Prešovského arcibiskupstva

2015-01-30 16:10

Nakoľko RTVS Prešovskej archieparchii stále neposkytla nahrávku liturgie s homíliou, ktoré boli nahrávané RTVS 14. januára 2015 v gréckokatolíckom chráme v Prešove na sídlisku Sekčov a neodvysielané v národnostnom vysielaní Rádia Regina v nedeľu 18. januára 2015, Prešovská archieparchia ponúka verejnosti aspoň niektoré texty z pracovnej verzie prípravy homílie Rastislava Baku a stanovisko k nim. Robíme tak preto, aby sme zabránili ďalším dezinterpretáciám. Je nám ľúto, že zatiaľ nemôžeme verejnosti poskytnúť nahrávku celej liturgie s homíliou. Avšak uverejnenie nahrávky je len v kompetencii RTVS, ktorú sme viackrát vyzvali na odvysielanie celej liturgie.
Homília zaznela v rusínskom jazyku. Prepis do slovenského jazyka v médiách nebol presný, ale bol vytrhnutý z kontextu. Chýbali v ňom vety a slová a nebola to celá homília. Interpretácie niektorých novinárov, ktoré boli publikované v týchto dňoch, sú nielen zavádzajúce, ale aj nepravdivé a účelovo manipulované.
Cirkev má chrániť pravdu, morálne princípy a dobro rodín. A preto musíme poukázať na postoj RTVS a niektorých ďalších médií, ktoré odmietajú objektívne informovať o referende o rodine.
Žiadame tých novinárov, poslucháčov a čitateľov, ktorí seriózne hľadajú pravdu, aby pokiaľ si chcú vypočuť celú liturgiu, sa obrátili priamo na RTVS so žiadosťou o jej odvysielanie.
Ako sme uviedli, RTVS stále neodvysielala liturgiu, a preto by sme radi ozrejmili fakty, ktoré odzneli v kázni Rastislava Baku. Kňaz povedal príklad, ktorý našiel v médiách o Irine Bergsetovej a tlmočil jej slová o mnohých rodinách, ktoré kričia: „Na zapadi nam ukrali diti, pozerajte na naše nešťasťa a poučte sa. Zobuďte sa, zastavte mor treťoho tisicroča. Postavte želiznu oponu takej tolerancii a prekručovaňu. Vytlačte totu špinu za hranici štátu.“ Hovoril o skúsenosti ženy, ktorá morom nazvala skutočnosť, že jej vzali deti. Upozornil na nevyváženosť práv biologických rodičov oproti právam menšinových skupín. Odoberanie detí označil slovami Iriny Bergsetovej za zvrátený život. Nazvať bezdôvodné odoberanie detí špinou, ktorá patrí za hranice štátu, nie je žiadnou nenávisťou, ale obranou práv rodičov a práv detí.
„A u nás?“, položil kňaz ďalej otázku. A ponúkol ako odpoveď medializovanú správu o tom, čo sa stalo na základnej škole v Košiciach. Kňaz vo svojej kázni spomenul košický prípad ukazovania sexuálnych polôh žiakmi základnej školy. Kto tvrdí, že táto informácia sa ukázala ako nepravdivá, nehovorí celú pravdu, pretože na to nie sú zatiaľ dôkazy. Aká je realita? Prípad košickej školy nie je stále uzatvorený. S istotou však môžeme povedať, že tu máme tvrdenia rodičov proti tvrdeniam školy.
Ďalej kňaz Rastislav Baka sa vyjadril k výchove: „Aj v rozpravkoch sa to už minit: Už sa princ zaľubit do kráľa, ne do princeznej, a princezna snivat o svaďbi s kraľovnou, a ne s princom.“ Je to reálny prípad Parkerovcov z USA, ktorých deti boli napriek nesúhlasu rodičov v prvom ročníku podrobené výchove, ktorá mala ukazovať homosexuálne vzťahy a bozk princa s princom v knižke pre deti, ktorá vyšla aj v Čechách.
Z uvedených faktov jasne vyplýva kto v tomto prípade zavádza. A náš kňaz Rastislav Baka to rozhodne nie je. 


Hosť

#10

2015-01-30 18:17

Ak si homoaktivisti smu všade povedať svoj názor voľne, ako to, že iní ľudia nie? napr. kňazi?!

Hosť

#11

2015-01-30 19:16

ZNOVU PO 25 ROKOCH MAME TOTALITU A CENZURU...OBMEDZOVANIE VIEROVYZNANIA !!!
Michala

#12 Re: Stanovisko Prešovského arcibiskupstva

2015-01-30 19:57

Michala:

#13 Vďaka

2015-01-30 19:58

Vďaka za zverejnenie stanoviska Prešovského arcibiskupstva. Pravda je ako slnko- dlaňou ju nezakryješ (indické príslovie).

Tento príspevok bol odstránený jeho autorom (Show details)

2015-01-30 20:20


Lýdia

#15 SME SMIE PROROKOVAŤ !

2015-01-30 20:29

Vážený pán europoslanec, práve som si prečítala Váš príspevok, cenzurované časti inkriminovanej kázne gréckokatolíckeho kňaza a viac vecí o tom, aké je všetko kresťanské štvavé a netolerantné, nadáva sa na kňazov i biskupov...... to sa smie!

My kresťania nesmieme povedať názor a podeliť sa oň s inými, pretože agitujeme a ovplyvňujeme!

Kňazi ako dp. Maroš Kuffa sú perzekvovaní preto, že povetia každému zrozumiteľným jazykom o čo tu ide.

Zato noviny SME   avizujú na zajtra predpoveď, ako dopadne referendum- samorejme, valiť ďalšiu špinu, a to napriek tomu  že na referndum idú- hoci nevieme, ako budú hlasovať- aj pán prezident a pán premiér!

A nádherný príhovor spisovateľa, osobnosti  ako je Daniel Hevier, môže byť iba kdesi bokom, hoci by patril na titulky!

Prišla som r. 1990 s láskou späť na Slovensko zo zahraničnej stáže s víziou, že tu sa podelím o vedomosti a skúsenosti....

Dnes to, vážený pán poslanec Branislav Škripko, ľutujem...ja som verila, že slovenský národ je tak krásny a čistý, že tu sa také javy nikdy nemôžu udomácniť.....

Fandím vám a modlím sa za Vás.


Hosť

#16

2015-01-30 20:45

Prečo sa polarizuje naša slovenská spoločnosť?
Lebo je v nás strašne málo tolerancie a úcty navzájom.
Ľudia čo sa dostali na svoje miesta a do funkcií, si často myslia, že ich vyjadrenie k veci alebo k človeku je to najdôležitejšie, ale zabúdajú, že vo svojich slovách a vyjadreniach veľakrát potápajú pravdu o sebe samom, o svojich skutkoch už nedokážu viesť žiaden dialóg. Nepripúšťajú na seba žiadnu kritiku, ale kritizujú všetkých okolo. Žiju si ako keby nemali svedomie(platí to aj pre pani Pätoprstú).
Tu sa hodia slová apoštola Pavla "... v čom súdiš iného, sám seba odsudzuješ, pretože to isté robíš, čo súdiš ..."
A čo to vlastne robíte s tým kňazom? Pletiete sa mu do relesla a akoby Vás to urážalo, čo povedal, a že to povedal tam, kde nechodíte a súdite vlastne tých, ktorými slovami opovrhujete.
Pokrytectvo najväčšieho zrna.
Alebo ste počuli všetko, čo nechcela RTVS odvysielať?!

Nahráte si ho, neodvysielate to, čo povedal, ale napriek tomu ho odsúdite, lebo sa tým nikto z Vás neriadi. Úžasný výkon.
Hosť 2

#17 : umlčí.....

2015-01-30 20:48

#2: Eva -  

 Kúpte si zajtra SME a uvidíte, ako sa to robí!

Magda

#18 Re:

2015-01-30 20:52

#3: jasom -  

 To tu už raz bolo.....len pridlho. V r. 1948-89  !


Hosť

#19

2015-01-31 08:09

škoda, že takéto niečo existuje, a je nutnosťou to podporiť...

Hosť

#20 Re:

2015-01-31 17:08

#3: jasom -  

 Nemáš pravdu, kňaz má poslanie upozorňovať veriacich na dianie v spoločnosti, ktoré je vrozpore so svedomím a s učením viery..Kto o tom rozhodol, že napr. Markíza si môže bľakať a ukazovať , mčo si zmyslí..a Cirkev nesmie povedať, čo si myslí? To kto o tom rozhodol?Kňazi majú byť ticho?! To je totalitra predsa? Prečo? Lebo učia inak ako EU?! No a ? Ved je sloboda..aj pre veriacich kresťanov


Hosť

#21

2015-01-31 19:20

Náboženský útlak je realitou.
Augustín

#22 Re:

2015-01-31 19:23

#1: -  

 cirkev a teda aj jej hierarchia - kňazi-  sa musia verejne vyjadrovať k politike, nie iba v súkromí, cirkev je ľud, časť národa, komu a kto chce zasa zapchávať ústa? Ďaľší diktátori?


Hosť

#23

2015-01-31 22:20

súhlasím s ňou

Hosť

#24

2015-02-01 08:01

Ježiš povedal, keď vy budete mlčať, kamene budú kričať. Nemlčme, keď nás chcú zastrašovať a prenasledovať, už sme zažili, ako sa môže rozmôcť prenasledovanie. Bráňme vieru a zachovajme u pre svoje potomstvo.

Hosť

#25

2015-02-01 08:53

Budem zdieľať na FB, aby sa čo najviac ľudí o tom dozvedelo...