Nizkofrekvencny monotonny hluk v Bratislave

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Nizkofrekvencny monotonny hluk v Bratislave.

Obyvateľ Ružinova

#26 Ružinov tiez

2020-11-09 05:41

Dobrý den, tiež to evidujem (Ruzinov, Hraničná, Mlynské nivy). Boli ma z toho hlava a uši. 
dnes ráno to začalo okolo šiestej. Je to ako absolútna šikana a systematické ublizovanie na zdraví.

Petrzka

#27 Petržalka Antolská

2021-02-25 23:31

Tiež kvôli hluku v noci zle spíme, trvá to asi 3 roky ale je to rušivé aj počas kľudnejších víkendov keď to neprerusi hluk z dopravy. Najhoršie je to v ľahu. Urvz nerieši nič, totálna ignoracia aj keď som v inom prípade nasla pôvodcu hluku čistiace auto ktoré sa realizuje pravidelne v neskorej noci patriace Magistrátu tak ako jediný úrad z niekoľkých oslovených nereagoval. 

Brano

#28 Re: Re: Re: Re: nizkofrekvencny hluk kramare

2021-09-20 08:46

#19: právnik - Re: Re: Re: nizkofrekvencny hluk kramare 

 Dobry den,

 

Znovu ho pocut, Je na urovni 41hz a jeho 2 harmonicke.

je to v celej BA. Aktualne aj v devine.

Ako sa mozeme spojit a prejst si moznosti ?

 

Brano

#29 Znovu vibracie v celej Ba

2021-09-20 08:48

Ahojte,

 

znovu je to pocutelne v celej BA.

Od stareho mesta az po Devin. Da sa to zmerat aj mobilom v noci. Aplikacia spectroid. 

Dr.HW

#30 Nízkofrekvenčný hluk v Bratislave

2021-09-20 09:20

Zmienený hluk v Bratislave stále pretrváva, v roku 2019 sme (aj kvôli tomu) odišli bývať 350km ďaleko do Prahy 5 a tam žiadny taký hluk nebolo počuť, pri zatvorenom okne hrobové ticho bez dunenia v ušiach. Po 2,5 roku sme sa vrátili do Bratislavy a ten hluk je stále tu. Nepomáha nič, len triasť hlavou do strán, niet pred tým úniku. Zdroj tohoto nízkofrekvenčného zvuku sa ťažko zistí, nedá sa rozpoznať ani smer odkiaľ ide, tu pomôže asi len nasadiť aktívny noise cancelling.

právnik

#31 Re: Re: Re: Re: Re: nizkofrekvencny hluk kramare

2021-09-22 16:41

#28: Brano - Re: Re: Re: Re: nizkofrekvencny hluk kramare 

 Dobrý deň, prečítajte si skoršie príspevky, ktoré som do tejto diskusie napísal, zákony sa odvtedy nezmenili. To meranie je potrebné realizovať v zmysle platnej legislatívy (vzťahuje sa najmä na typ meradla, ale aj na postup pri meraní). Ideálne je vhodné, aby ho vykonal príslušný RÚVZ. Inak je iba orientačné a z právneho hľadiska bezcenné. Následne odporúčam spojiť sa s advokátom (a prípadne aj s nejakým technikom) a zistiť prípustné hodnoty zvuku pre danú oblasť (sú uvedené v poznáme pod čiarou vo vyhláške, ale keďže ide o vysoko odborné technické veci, príliš vám neviem poradiť). Pokiaľ by šlo o obťažovanie nad mieru, ďalším krokom bude zistiť pôvodcu zvuku. Ak by šlo o právnickú osobu alebo fyzickú osobu-podnikateľa, dá sa postupovať v zmysle zákona o ochrane verejného zdravia s tým, že by šlo o správny delikt, ktorý by prejednával RÚVZ. Ak by bola pôvodcom fyzická osoba, tak sa to dá riešiť jedine v civilnom konaní alebo ako rušenie nočného kľudu.

Držím palce pri úspešnom riešení.