Otvorený list pre kandidátov na post primátora/ky mesta Skalica.

cirkus

#1 Rada.

2014-10-16 21:42

Mesto neprenajíma mestské pozemky cirkusom. Posledné cirkusy, ktoré boli v Skalici, boli na neudržiavanom pozemku pri ZOC MAX. Tento pozemom vlastní súktomná osoba, nie mesto. Čo sa týka ZŠ Strážnická - tiež sa pozemok školy nedá považovať za verejné priestranstvo. Mesto je síce zriaďovateľom školy, ale škola je samostatný právny subjekt.


Anonymous

#2 Re: Rada.

2014-10-17 07:21

#1: cirkus - Rada. 

Dobrý deň, ďakujeme za radu. Avšak aj napriek tomu budeme otvorené listy kandidátom posielať. Určite pochopia, že nemáme taký prístup k týmto informáciám ako oni a pochopia princíp našich aktivít. V prvej rade nám ide o ochranu zvierat, nie o slovičkárenie. Ide nám najmä o to, aby sa náš budúci primátor/ka zaujímal aj o túto oblasť a aby k nej náležite pristupoval. Čo sa týka súkromných pozemkov, stále môže mestské zastupiteľstvo vydať všeobecne záväzné nariadenie.

Vašu radu sme si vzali k srdcu a list sme v závere upravili. Dúfam, že to tak už bude v poriadku.

Anon

#3 VZN

2014-10-17 22:31

Zdravim Vas,

mesto bohuzial nemoze vydat VZN, ktorym by zasiahlo do vlastnickeho prava majitela pozemku, take VZN by bolo neplatne. VZN moze upravovat len prava a povinnosti v medziach, ktore vopred urci zakon.

Vasu myslienku ale podporujem.