Petícia za presunutie (zrušenie) súkromných slovenských TV staníc

Tento príspevok bol odstránený autorom petície (Show details)

2014-07-31 09:06


Tento príspevok bol odstránený jeho autorom (Show details)

2014-07-31 09:13


Tento príspevok bol odstránený autorom petície (Show details)

2014-07-31 10:02



Hosť

#4

2014-07-31 11:36

Suhlasim
Magazín MAKE.sk
Autor petície

#5 Re:

2014-07-31 12:03

#4: -

Ďakujeme

paul melon

#6 reklama

2014-09-24 22:11

taktiez suhlasim, niektore reklamy presahuju 12 minut povolenych RRTV za 1 hodinu (zapocitana cista reklama bez uputavok na program), vlastne meriania som niekolkokrat uskutocnil, je zaujimave ze po upozorneni RRTV ziadna odozva, ziadny postih. vsetko to je jedna skorumpovana banda.


Hosť

#7

2014-09-30 17:42

netradičná petícia, ale podporím...
prezyvka

#8

2014-12-05 07:33

konecne sa nieco deje, ale neviem ci to pravnici nezametu pod zem...oni sa drzia zakona autorskych prav a vy mate iba nazory obycajnych ludi....ktori podla nich chcu iba to co im vyhovuje..

magazinmake

#9 Re: autorske prava

2015-05-11 16:17

#8: prezyvka -  

 Ahoj,

z hľadiska autorských a terestrálnych práv, ktorými sa oháňajú, je to samozrejme vecou výkladu. Áno, české stanice nenakupujú práva aj pre SK, čím samozrejme nimi šírený akvizičný program je z istého hľadiska protiprávny a teda porušuje vo svojej podstate autorský zákon. To by sme potom ale podľa tohto modelu mohli zakázať rakúske stanice (a je jedno či televízne, alebo rozhlasové, ktoré ponúkajú tieto filmy ešte skôr), alebo aj prémiové programové balíčky ako je HBO ci HBO OnDemand, kde si človek vyberie fakt len to, čo chce...

Čo nás však najviac "škrie" nie je ani to, že sa televízie bijú za zákaz českých staníc, ako skôr forma a spôsob. Často si totiž neuvedomujú, že divák je človek, čo má voľbu a slobodnú vôlu. Ak ide dobrý program u SK televízie, nemá človek dôvod hladať iný program niekde inde. Takže už tu je hlavný kameň úrazu. Treba si vedomiť, že pokiaľ televízie (komerčné i nekomerčné) neponúknu dostatočný obsah v dostatočnej kvalite, divák bude vždy voliť to, čo ho viac zaujme. Ak to v tomto prípade ponúka konkurencia, tak je úplne jedno, či je to česká TV stanica, alebo rakúska, nemecká, poľská... Proste to ten divák sledovať bude, pretože má tú možnosť...

Zakázanie vysielania českých staníc je zároveň zásahom do (a to možno teraz zveličíme) ústavných práv občana slobodne sa rozhodnúť, čo bude sledovať. SK televízie majú rovnaké práva vytvoriť originálny obsah, rovnaké právo nakúpiť rovnaký program a ešte k tomu oveľa lacnejšie ako CZ trh, ktorý je väčší... Problémom však je, že SK televízie nemajú dostatok prostriedkov na to, aby vedeli reálne a v rýchlom čase pre daný program zabezpečiť aj dabing (ak ide o nové diela) a často krát (poznáme všetci) je proste predsa len ten český dabing kvalitnejší a živší...

Takže ak to zosumarizujeme, tak televízie by boli najradšej aby sa CZ televízie nevysielali na území SR, pretože potom nedokážu operovať s číslami vysokej sledovanosti, pretože to Slováci uvidia skôr v CZ programe ako v našom... Tým pádom nižšie ceny z reklamy, menšie príjmy pre TV a čarovný nekonečný kruh, ktorý by mal každý súd zmietnuť zo stola skôr, ako sa do tejto "politiky" začne starať Brussel a klepne nenažraným komerčným TV po prstoch...


Hosť

#10

2016-11-10 09:27

Súhlasím s článkom!
lubo

#11

2017-04-07 16:24

O tomto tlaku Slovenskej produkčnej a.s. som sa dozvedel z tohto článku:  ,,http://www.zive.sk/clanok/124272/tv-joj-operatorom-vypnite-ct-male-primy-a-cast-archivu" a som zvedavý, koho  bude Slovenská produkčná a.s. žalovať ako prvých. Ak majú gule medzi nohami, nech začnú od Slovak Telekom a ich Mágiom...Tu sa uvidí. Oni majú silnejších právnikov, než nejaký malý káblový operátor...   A potom nech zažalujú pánov Morse, Popov, Maxwell, Faraday a iných  za elektromagnetické vlny. A vôbec, nech nad Slovenskom rozprestrú kovovú sieť, ktorá nás ako Faradajová klietka, ochráni aj pred pozeraním nimi nakúpených licencií,  od iných staníc, ktoré to vysielajú zo satelitov aj nekódované, možno aj z TV Uzbekistan...  Je mi z tejto firmy nejak na grc. Prepáčte! P.S. Nie som káblový operátor, iba bežný užívateľ.

Oni si neuvedomujú, že napr. na ČT vätšina slovače pozerá ich pôvodné programy. ČT im isto neodoberá sledovanosť za ich nakúpené licencie za totálny, väčšinou zaoceánsky brak, lebo ČT ich jednoducho nenakupuje a preto nevysiela.

adam31

#12 Re: Re: autorske prava

2017-04-08 19:16

#9: magazinmake - Re: autorske prava 

 Tie televízne stoky nemusia tak extrémne preplácať Araňu a Fajsu, či Junior a marsel a nebudú potrebovať toľké prachy! Zo začiatku boli reklamy každú polhodinu, potom každých 20 minút a teraz dokážu Titanic natiahnúť na viac ako 4 hodiny!

alef22

#13 Reklamy

2017-04-11 06:04

Hlavne že keď pozerám niečo na slovenských komerčných TV, každý reklamný blok vidím, ako bankujú Šikulovci, každú chvíľu počúvam výzvy, ako sa mi má páčiť, že si môžem pôžičku preniesť do jednej banky so zeleným logom a nekonečné upútávky na niečo napríklad kde sa čosi varí a prizerajúci sa kričia ako na hokeji. Skutočne reklama na úrovni, keď sa každú polhodinu opakuje to isté. Ešte že máme internet :-)

prezývka

#14 zrušiť JOJ

2017-04-16 14:18

nepozerám JOJku, všetky tie slovensk reklamné TV a ich programy sú stupídne, nech skrachujú

mireland

#15 České programy

2017-04-19 09:42

Mám Skylink a ihneď, ako hlásili, že od marca vypnú Novu a Primu som preregistroval kartu na český región.

Ak náhodou ( zatiaľ len 2x ) chcem Jojku, tak ju krásne chytím na anténu. A Markízu ? Myslím si, že každý súdny človek, ktorý vidí ten program ju musí oželieť. Keď chcem porovnať kvalitu správ, tak sa dajú pozrieť tu chvílu aj na Markíza International. 

Ale chcel by som poukázať na jeden môj poznatok. Nova Int. a Prima Plus pre slovenského diváka dáva výlučne len svoju tvorbu. To Jojka Family pre českého diváka to je niečo iné, tam sa Jojka bojí pustiť len svoje blbosti. Idú tam zahraničné filmy, seriály, ale hlavne retro české filmy napr. Búrlivé víno - Mladé víno- s Menšíkom, pán Tau, Druhý dych, Chobotnice z 2 patra, atď.... Netvrdím, že špička, ale štruktúra programu sa výrazne líši. Boja sa Čechov...

Som aj s rodinou plne za, aby sa Jojka aj Markíza hrdo postavili za spoplatnenie svojich staníc a láskavo nechali mňa (nás ) rozhodnúť, čo, kedy, kde, a ako chceme pozerať.

sat

#16 Re:

2017-04-19 19:38

#4: -  

 Je načase s tou žumpou niečo robiť.