Vyhlásenie Petra Porošenka za "personu non grata".

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Vyhlásenie Petra Porošenka za "personu non grata"..


Hosť

#576 Re: Súhlasím s Vami - jedine vtedy.

2014-07-28 06:21


Hosť

#577 Re: Re: Re:

2014-07-28 08:25

#573: - Re: Re:

Takze ak tomu spravne rozumiem, nemate radi USA, NATO a pod, pre ich vojenske zasahy. Ked ale takto zasiahne rusko, nebranite napadnutu krajinu ale agresora. Toto mi nedava zmysel


Hosť

#578 Re: Re: Re:

2014-07-28 08:31

#573: - Re: Re:

Jeden z prikladov, kedy USA a NATO pomohli je Ceskoslovensko /a cely vychodny blok/. Nase vlady pod kontrolou moskvy nam tu zabijali ludi a posielali ich do basy len za to, ze nesuhlasili s tymto rezimom. Aka zaujimava paralela so sucasnou situaciou v rusku, kedy zacina dalsia vlne emigracie intelektualov, ktori su postihovani za nesuhlas s politikov sudruha putina.


Hosť

#579 Re: Re: Re:

2014-07-28 08:33

#572: Karate Sebej - Re: Re:

Vy ste si 100% isty, ze informacie zo SME su demagogia a informacie z Ruska su objektivne. Ani trochu vam nenapadlo, ze v rusku je cenzura? Vid pripady odchodov reporterok z RT, cenzura netu a pod.


Hosť

#580

2014-07-28 08:43

nesmieme gtolerovat co sa deje na uk.so suhlasom politikov eu. usa. lebo deti a civili za nic nemozu

Hosť

#581 Re: Re: Re: Re:

2014-07-28 10:06

#578: - Re: Re: Re:

Trochu zle sformulovaná veta... Správnejšie je povedať, že si pomohli Československom (na pár rokov si oddialili svoj krach), keď nám zničili a rozkradli naše majetky - firmy, družstvá... Sme pre nich len ďalší zdroj lacnej pracovnej sily a aké-také odbytište ich šmejdového tovaru... V prípade Ukrainy ešte aj nástupište smer Rusko...


Hosť

#582

2014-07-28 10:12

Proti fašizmu bojoval môj starý otec, viem dobre čo prežíval a preto ja si neželám, aby nejaký fašista šľapal po našej rodnej zemi.

Hosť

#583 Re: Re: Re: Re:

2014-07-28 10:19

#577: - Re: Re: Re: 

Nie som zástancom násilia voči civilnému obyvateľstvu, ale keď si zoberiete vojny, do ktorých bolo zatiahnuté Rusko, vždy v tom mal prsty západ (Gruzínsko, Čečensko...) Stačí keď si pozriete mapu sveta - Amerika sa za každú cenu snaží Rusko obklúčiť - Estónsko, Litva, Lotyšsko, Polsko, Čečensko, Gruzínsko, Afganistan, teraz Ukrajina... To sú priame viditelné ohrozenia... okrem toho je to rozvrat zvnútra... alebo sa vám zdá normálne, aby Rusko financovalo svojho nepriatela, ktorý mu ide po krku? To ako keby ste sám kúpili zbraň svojmu vrahovi... Ale to je už iná téma a na dlhé rozprávanie..


Hosť

#584 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-07-28 10:41

#581: - Re: Re: Re: Re:

Obavam sa ze to je udel malych statov ako je Slovensko. Vzdy sa budu ine velke krajiny snazit ziskat si tu vplyv. Musim ale povedat, ze radsej budem pod vplyvom USA. Ked si pozriete historiu krajin pod vplyvom USA, musite uznat, ze tieto krajiny napredovali /nemecko, japonsko a pod/. Krajiny pod vplyvom ruska zasa upadali. Ved aj lacnou pracovnou silou sme sa stali pre utlak rusov. Vsetci vieme, aka bola ekonomika CSR a ako nas rusi vycicali za 40 rokov.


Hosť

#585 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-07-28 10:46

#584: - Re: Re: Re: Re: Re:

Ano, nikdy v historii neexistovala akasi "Slovanska vzajomnost". Vzdy boli iba zaujmy velkych, ako vyuzit malych. To plati pre Rusko rovnako ako pre USA, UK ...


Hosť

#586 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-07-28 11:48

#584: - Re: Re: Re: Re: Re:

za tých 40 rokov Ruského cicania sa tu obnovilo vojnou zničené hospodárstvo, vybudovali sa dediny a mestá, cesty, bolo bezplatné školstvo a zdravotníctvo... Ludia boli voči sebe ľudskejší a boli ochotní si viac pomáhať aj sused susedovi, o rodine ani nehovorím... Boli sme potravinovo sebestační (okrem tropického ovocia). Situáciu v dnešnom zdravotníctve, školstve a ho)spodárstve nemusím dúfam objasňovať.

A nikto ma nepresvedčí o opaku, zažil som oba režimy, takže môžem porovnávať...

Nie som stúpencom ani komunizmu, ani socializmu a už vôbec nie kapitalizmu, ale asi tak, ako raz ktosi poznamenal:"Kto ľutuje pád komunizmu, nemá rozum, kto neľutuje pád komunizmu, nemá srdce."


Hosť

#587 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-07-28 11:52

#586: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: to že tu vraždili a zatvárali ľudí vám nevadí. Školy a cesty stavali aj v mongolsku a kambodži. Tiež som zažil oba režimy a ďakujem, že je ruská nadvláda preč

nedat si vyplachovat mozgy a rozmyslat

#588 Re: Re: Re: Re:

2014-07-28 12:03

Nehovorí#579: - Re: Re: Re:

ano máme tu propagandisticku tvrdu vojnu v infor. prostriedkoch, SME som dlho čital a bol som jeho čitatelom,teraz už nie.  Informácie podáva jednostranne a je hystericky protirusky zamerané.   Vinu za zostrelenie malayziskeho lietadla maju všetky strany konfliktu USA, EU a NATO. Tieto strany sa vôbec nechcu angažovat za skončenie vojny na JV UA. Sleduju tam iba svoje mocenské ciele.  Vinu na tom ma i Rusko i tzv. separatisti,ktorých nechce USA a EU uznat za politicku silu ale takto ich oni označili. Vinu za incident ma i UA. Nechce rovnocenne rokovat s tzv. označenými separatistami JV UA zo strany USA a EU.  Vinu za sostrelenie malayz. lietadla maju aj lidry Holandska. Australie,Malayzie i iných štatov posadka ktorých bola na palube tohto letu.   Su zodpovední za svojich občanov a mali zrušit prelety lietadiel nad tymto nebezp. vojnovým uzemím.     Nazýva sa to   PREVENCIA    vážení!!!       TEDA ZA ZOSTRELENIE MALAYZ. LETU SU ZODPOVEDNI VSETCI TYTO LIDRY STATOV .  Nemôžu si utriet ruky ako PILAT PONTSKY.  Ak chcu na niekoho jediného zvalit vinu tak vinní su všetci čo podporuju tento koflik. Nie iba toho koho napriklad ONALEPKUJE HYSTERICKY JEDNOSTRANNE ZAMERANY          dennik  SME !!!


Hosť

#589 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-07-28 12:04

#587: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

O tom zatváraní a vraždení je to na dlhú debatu. Asi si nechcete spomenúť na Guantanámo, a bombardovanie Srbska, Lýbie a teraz Ukrajinu atď nazvete ako? U mňa je to prachsprosté vraždenie žien a detí, aj keď si to nazývajú dobre vykonanou prácou...

A ja sa hanbím za náš národ, že máme na tom aj my svoj podiel, ako člen NATO. Sme morálni vrahovia a zločinci. Žial... Lebo sme ticho a mlčkz to našim politikom dovolujeme - ono nás to ani nezaujíma, veď tie bomby nepadajú na hlavy nám...   (zatial)


Hosť

#590 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-07-28 12:10

#589: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Preco odsudzujete vrazdenie zo strany NATO a rovnake vrazdenie z Ruska Vam nevadi?


Hosť

#591 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-07-28 12:18

#588: nedat si vyplachovat mozgy a rozmyslat - Re: Re: Re: Re:

Myslienka, ze kazdy ma trochu zodpovednosti mi pripada, ako keby Polsko napadlo Slvensko, zobralo si Oravu a vyzbrojuje popradcanov, aby sa pripojili k PL. Keby sa Slovensko tomu branilo a zacalo by bojovat v Poprade /kde by urcite boli obete/, ma na tom vinu aj Slovensko?


Hosť

#592 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-07-28 12:24

#590: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Prepáčte, trochu vyššie som napísal, že som proti násiliu páchanému na civilnom obyvatelstve (asi ste si to nedali do súvislosti so mnou, keďže všetci sme tu ingognito), doplňujem že je jedno z ktorej strany násilie pochádza...Keď vám pod nohami vybuchne mína je vám jedno, či bola vyrobená v USA aebo v Rusku... Na druhej strane, mám v Rusku pár priateľov a za bernú mincu nepovažujem správy v tlači a je jedno či prozápadnej alebo proruskej... Viac ma zaujíma pohlad obyčajných ludí... Z rozprávania priatela, ktorý bojoval v Afganistane, viem napr. o prípade, keď ruský velitel zastrelil dvoch svojich vojakov keď sa pokúšali znásilniť v nejakej dedine dievča... takže vždy je to o morálke človeka.

rusofil

#593

2014-07-28 16:03

Několik faktů o Putinovi   

Aneb co se v mainstreamu nedočtete

Putin za 12 let své vlády zvýšil rozpočet Ruska 12krát, rozpočet na armádu 30krát, hrubý domácí produkt 12krát.

Rusko se probojovalo z 36. místa ve světě v žebříčku HDP na 6. místo.

Zlaté státní rezervy zvětšil 48krát.

-----------------------------------------------

Navrátil pod Ruskou jurisdikci 256 zdrojů nerostných surovin (zůstalo vrátit ještě 3).

Zrušil "liberální" jednostranné smlouvy o rozdělení produkce. Znárodnil 65% ropného a 95% plynového průmyslu a mnohé jiné odvětví. Vyzvedl průmysl a zemědělství (Rusko 5. rok za sebou je na 2 - 3 místě ve světě v exportu obilovin, dokonce předběhlo i USA, které jsou dnes na 4 místě).

Zvýšil průměrně platy v rozpočtové sféře 18,5krát. Průměrně důchody se zvýšily 14 krát.

Snížil vymírání obyvatelstva Ruska z 1,5 milionů lidí ročně v 1999 roce na 21 tisíc v roce 2011, což v absolutních číslech znamená 71 , 5násobné snížení úmrtnosti.

Kromě toho Putin zrušil tzv.. "Chasavjurtovskú smlouvu" (Smlouva o vzájemných vztazích mezi RF a Čečenskou republikou) a tím přispěl k ukončení tzv. 1 čečenské války, zároveň zachoval územní celistvost Ruska a v podstatě ukončil válku v Čečensku.

"Postavil do latě" nevládní organizace a "5 kolonu" a zakázal poslancům vlastnit bankovní účty v zahraničí.

Svým postojem ubránil Sýrii.

Protože dnes je trend pomlouvat Putina co se do něj vejde, napadlo mě se podívat, co v Rusku za jeho vlády zrušili či zakázali. Je to moc zajímavé.
•Zakázali agenturám práce zaměstnávat. Mohou jen práci zprostředkovávat.
•Zakázali vrcholným představitelům státu a funkcionářům (včetně soudců, úředníků...) vlastnit účty v cizině a cenné papíry v cizině.
•Vypakovali ze země všechny "neziskovky", napojené na cizí zdroje (třeba Sorose).
•Zakázali mise OBSE. Posvítili si na cizí "lidskoprávní" organizace.
•Zakázali geneticky upravené potraviny.
•Zakázali všechny herny v celém Rusku a hazard (tím v Rusku zavřeli kohouty gruzínské mafii).
•Zakázali oligarchům vměšovat se do politiky.
•Zakázali adopci ruských dětí americkým párům (po zkušenostech).
•Zakázali vyvražďování tuleních mláďat a nato i obchod s tuleními kožešinami.

Mají snahu zestátnit základní státní zdroje. Tlačí soukromé ropné producenty k prodeji svých podílů státu. (S tím souvisí i onen zákaz oligarchů vměšovat se do politiky. Omezují jejich moc.)

Na rozdíl od ostatních zemí Rusko vždy ihned reaguje na ohrožení Rusů. Zakázali například dovoz radioaktivních aut z Japonska. Dočasně zakázali dovoz mléčných produktů z Litvy, tvrdého alkoholu z Česka, drůbeže z Česka (byl tu mor), masa z EU a USA, zeleninu a brambory z EU... Vždy šlo o nějakou nemoc nebo hrozící otravu.

V roce 2010 naopak dočasně zastavili ruský vývoz pšenice kvůli suchu, aby zajistili soběstačnost Ruska.

Momentálně vyvíjejí spolu s Čínou internet, nezávislý na USA.

Putin chce udělat z rublu nezávislou měnu na západních spekulantech a bankéřích a podloženou zlatem.

Jestli se někomu zdá, že něco z toho je špatně, tak mně se zase zdá, že špatně to děláme tady.


Hosť

#594 Re:

2014-07-28 16:07

#593: rusofil -

Ten Putin je urcite carodejnik vsemocny


Hosť

#595 Re: Re:

2014-07-28 16:35

#594: - Re:

ti čo chcu pozvat čarodejníka ,vojnového zločinca ,ktorý sa podiela na vyvraždovaní svojho obyvatelsva tada Walzmana - Petra Porošenka na Slovensko a velebia USA  NATO nech si založia  svoju petíciu .  Neotravujte a trapne sa tu neodbavujte ! Budem sa dívat na ich rastuce množstvo podporujucich podpisov.    Alebo sa boja tejto petície ža by mala trapné mizivé vysledky?     Príde  doba ked Walzmana - Porošenka budu sudit za vojnové zločiny na vlastnom obyvatelstve na JV UA a USA a ich verní poskokovia z EU budu označení ako spolupachatelia vojnového zločinca !!!


Hosť

#596

2014-07-28 17:21

Nesuhlasim s podporov sucasnej Ukrajinskej vlady.
Financna podpora ide iba na bratovrazebnu vojnu.

Hosť

#597 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-07-28 19:10

#591: - Re: Re: Re: Re: Re:

to je co za priklad? Uplne nevhodny a mimo kontext. A sam pises, ze keby poliaci vyzbrojovali Popradcanov. To vyzera tak, ze popradcania to oddelenie chcu. takze ano, slovensko by bolo na vine, keby vrazdilo vlastnych ludi. Pravo na sebaurcenie je v charte ludskych prav.


Hosť

#598 SLOBODA SLOVA -INFORMÁCIE O DIANÍ V DONBASE

2014-07-28 19:15

Vážení! Dnes na youtube opäť zrušili účet newsanna, aby sme sa nemohli dostať k informáciám zo strany Donbasu. Navrhujem, aby každý, komu záleží na rovnosti šancí, slobode slova a slobodnom šírení informácií označil účty, ktoré slúžia na you tube ukrajinskej propagande a SBU ako spam!
antikiska

#599 Re: Re: Re: Re: Peticiu si strcte do riti rusofilisti. Budeme Vas vesat za vlastizradu. Hura do tank

2014-07-28 19:19

antikiska

#600

2014-07-28 19:43

Súhlasím,ruština je nám blízka,spevná,angličtina je suchá,neľubozvučná.Sledujem TV a internet v angličtine,španielčine a ruštine.Protiruská kampaň je masívna,jednostranná a hnusná/veď západní oligarchovia ju vlastnia/Je nepochopiteľné,že nekritizujú chyby ukrajinskej vlády,to jest ako nie sú dodržované ľudské práva ukrajinských občanov /základné právo na život/.Teda Kiska toto právo nech obhajuje verejne,keď je taký ľudomil.