Zachovanie osobnej vlakovej dopravy v úseku Myjava - Vrbovce a späť.

bez_vlakov1.jpg

Touto petíciou chceme dať najavo, že žiadame o zachovanie osobnej vlakovej dopravy v úseku Myjava - Vrbovce v plnom rozsahu ako v GVD 2021/2022.

V súčasnej dobe prebieha príprava nového grafikonu vlakovej dopravy 2022/2023. V úseku Myjava - Vrbovce zatiaľ nie je plánovaný žiadny osobný vlak. Vo Vrbovciach prebehlo stretnutie starostov a primátorov, ich zástupcov, zamestnancov ŽSR a ďalších, od Starej Turej po Velkú nad Veličkou. Výsledkom stretnutia bola písomná žiadosť "Zachovanie osobnej vlakovej dopravy v pohraničnom regióne Myjava – Vrbovce – Javorník nad Veličkou ČR" adresovaná MDV SR, MF SR, ZSSK a TSK. Odpoveď z ministertva je veľmi diplomatická a nepriniesla žiadne konkrétne riešenie. Stále hrozí že región, ktorý je už dnes ťažko dostupný utrpí ďalšiu ranu. Nehovoriac o ukončení medzinárodného spojenia SR/ČR (EÚ).

Podporte svojím podpisom, aby osobná vlaková doprava na danom úseku zostala zachovaná.

Mgr. Dušan Eliáš, starosta, obec Vrbovce    Kontaktujte autora petície

Svojim podpisom oprávňujem Mgr. Dušan Eliáš, starosta, obec Vrbovce na odovzdanie informácií, ktoré poskytnem v tomto formulári, tým, ktorí majú v tejto oblasti právomoci.

Upozorňujeme, že svoj podpis nemôžete potvrdiť odpoveďou na tento e-mail.