Výzva na zastavenie prác - Parkovisko pri Cintoríne

Občianska iniciatíva Pre Devínsku predkladá obyvateľom petíciu za zachovanie zelene a stromového porastu na priestranstve medzi miestnym cinotrínom a Domovom sociálnych služieb SENECIO. Týmto žiadame príslušný orgán štátnej správy a samosprávy zachovať stav zelene v rozsahu ako je to v súčasnosti. Nesúhlasíme s odstránením trávnatých plôch. Sme toho názoru, že súčasný stav zelene nám zabezpečuje adekvátne podmienky na život v zdravom životnom prostredí, v ktorom máme ako ľudia právo žiť, čo nám zaručuje aj článok 44 Ústavy Slovenskej republiky. Apelujeme na príslušné orgány verejnej správy, aby podnikli v rámci svojej právomoci všetky úkony k tomu, aby mohla byť zeleň a stromový porast zachované a aby pri tomto posudzovaní vzali plný zreteľ na spoločenskú a ekologickú hodnotu uvedených porastov.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená na našej stránke. Všetky údaje, ktoré poskytnete v tomto formulári, však uvidí autor petície.