Som proti zvyšovaniu daní v meste Martin

Počas mestského zastupiteľstva, ktoré sa bude konať 26.10., budú martinskí poslanci hlasovať o návrhu, ktorý upravuje výšku niektorých poplatkov a daní smerom nahor až o 100%. Do mestskej kasy by to malo priniesť každoročne navyše cca 5 miliónov eur.
My, dolupodpísaní občania mesta Martin s tým nesúhlasíme!
1. Primátor Danko ako úplne prvé, keď sa opätovne ujal úradu, riešil výšku svojho platu, aby zabezpečil seba. Následne zbytočného druhého viceprimátora, aby si zabezpečil väčšinu v zastupiteľstve. A teraz chce občanom a firmám zvýšiť dane miestami až o rekordných 100%, aby ešte na chvíľu udržal potápajúcu sa loď nad hladinou.
2. Navýšenie daní samo o sebe nemusí byť zlá vec. Ak to dáva zmysel, resp. ak je aspoň trochu nádej, že sa tie peniaze nestratia v tajuplnej čiernej diere netransparentnosti alebo sa nerozflákajú na ad hoc neudržateľné a nekoncepčné nezmysly.
3. Tu však vedenie mesta doslova žiada občanov, aby z ich vlastných peňaženiek financovali ich neschopnosť setriť sami na sebe, neschopnosť čerpať eurofondy v takej miere, ako to robia napríklad v Trenčíne či 5-ročnú neschopnosť postarať sa o to, aby Martin nevyzeral ako zanedbaná a rozpadávajúca sa karikatúra niekdajšieho rozkvitajúceho a významného mesta.

Milan Ftorek | Reštart Martina    Kontaktujte autora petície

Svojim podpisom oprávňujem Milan Ftorek | Reštart Martina na odovzdanie informácií, ktoré poskytnem v tomto formulári, tým, ktorí majú v tejto oblasti právomoci.

Vašu e-mailovú adresu nebudeme verejne zobrazovať online.