NITRA: riešenie problému parkovania v centre mesta a pri vlakovej a autobusovej stanici.

Vedenie mesta Nitra dlhodobo nerieši otázku parkovania v týchto častiach mesta Nitra. Sme krajské mesto, ktoré nemá vybudované záchytné parkovisko pri vlakovej a autobusovej stanici. To spôsobuje problém pre obyvateľov mesta a jeho okolia, ako aj pre návštevníkov, ktorí cestujú vlakom či autobusom a potrebujú nechať svoje auto odparkované v blízkosti týchto dvoch staníc. Potencionálnych návštevníkov mesta od jeho návštevy odrádza fakt, že nemajú kde zaparkovať. Záchytné parkovisko pri vlakovej a autobusovej stanici, by zároveň riešilo problém parkovania návštevníkov nemocnice, okolitých zdravotníckych zariadení, úradov, akými sú úrad práce, mestský úrad, okresný úrad, daňový úrad, okresný a krajský súd a podobne.Špeciálne v okolí vlakovej a autobusovej stanice nie je zabezpečená možnosť parkovania. Situácia je kritická a ľudia z nášho mesta, ako aj návštevníci, sa často stretávajú so šikanou mestskej polície a polície, ktoré ich pokutujú. Malo by byť samozrejmosťou zo strany mesta zabezpečiť pre svojich obyvateľov a daňových poplatníkov adekvátne a dôstojné riešenie parkovania v danej lokalite. Riešenie parkovania v týchto vysoko frekventovaných zónach zostávajú bez nápravy a povšimnutia, Toto má veľmi negatívny dopad nie len na rozvoj turizmu a cestovného ruchu v Nitre, ale aj na chod okolitých prevádzok, do ktorých nie je možné sa dostať pre ľudí, ktorí nemajú kde zaparkovať. Zóna v okolí nitrianskej vlakovej a železničnej stanice sa premenila na "mŕtvu zónu", kde jedny a tie isté autá na pár tamojších existujúcich parkovacích miestach stoja celé dni či týždne a niektoré z týchto miest sú dokonca blokované odstavenými už nepojazdnými vrakmi. Situácia sa týmto stala neakceptovateľnou. Na základe uvedeného sme sa rozhodli iniciovať túto petíciu. Týmto žiadame o podpísanie a podporu tejto petície.

Nespokojní občania mesta Nitra.    Kontaktujte autora petície

Svojim podpisom oprávňujem Nespokojní občania mesta Nitra. na odovzdanie informácií, ktoré poskytnem v tomto formulári, tým, ktorí majú v tejto oblasti právomoci.

Vašu e-mailovú adresu nebudeme verejne zobrazovať online.