PETÍCIA ZA ZÁCHRANU KAPLNKY SV. ROZÁLIE V LAMAČI

My, dole podpísaní občania, vyjadrujeme týmto svoj nesúhlas so spôsobom ochrany Národnej kultúrnej pamiatky (NKP) kaplnky sv. Rozálie a nesúhlas s porušovaním a nerešpektovaním Rozhodnutia Pamiatkového úradu Slovenskej republiky č. PÚ - 06/359-20/7919/Kal zo dňa 12.09.2006.

V zmysle petičného práva požadujeme:

Zabrániť výstavbe rodinných a bytových domov v rozpore s rozhodnutím Pamiatkového úradu SR č. PÚ - 06/359-20/7919/Kal zo dňa 12.09.2006;

-          Preskúmať súlad vydaných stavebných povolení na pozemkoch 1763/01, 1763/09, 1763/10, 1763/11, 1763/12, 1763/13 a 1763/14 s Rozhodnutím Pamiatkového úradu č. PÚ - 06/359-20/7919/Kal zo dňa 12.09.2006 a informovať o výsledku obyvateľov mestskej časti Lamač v masovokomunikačných prostriedkoch;

-          Informovať obyvateľov MČ-Lamač v masovokomunikačných prostriedkoch o spôsobe ochrany tejto NKP;

-          V lokalite na Planírke pri Rozálskej kaplnke pokračovať v budovaní oddychovej zóny pre obyvateľov Lamača, ako aj pre jeho návštevníkov s umiestnením informačnej tabule o kaplnke;

-          Zvolať občanov k prerokovaniu návrhov občanov zaslaných Miestnemu úradu Lamač na základe výzvy Mestskej časti Bratislava – Lamač zo dňa 15.11.2019 k formulovaniu podnetov pre proces prípravy obstarávania územného plánu zóny „Sv. Rozália“.

Jarmila Halgašová    Kontaktujte autora petície

Svojim podpisom splnomocňujem Jarmila Halgašová na odovzdanie môjho podpisu osobám oprávneným konať v tejto veci.

Upozorňujeme, že svoj podpis nemôžete potvrdiť odpoveďou na tento e-mail.