Petícia za obnovenie distribúcie lieku Rivotril na Slovensko

Liek Rivotril sa na Slovensku používal 45 rokov na liečbu niektorých druhov epilepsie a úzkosti. Keďže ide o liek, ktorý blokuje epileptické kŕče, ľudia s týmto ochorením mohli žiť plnohodnotný život. Minulý rok však liek Rivotril na Slovensku stiahli z trhu a neexistuje ani žiadna iná náhrada s účinnou látkou Klonazepam, ktorú obsahuje práve Rivotril. Tisícom ľudí, ktorí užívali tento liek sa lekári márne snažia meniť liečbu, neúspešne, keďže liek s touto účinnou látkou na Slovensku neexistuje. Pre mnohých pacientov je však nenahraditeľný. V ostatných krajinách Európskej únie je naďalej povolený a bežne používaný na liečbu epilepsie a úzkosti. Slovenským pacientom nezostáva nič iné, len cestovať do zahraničia a tam si liek kúpiť, samozrejme za plnú sumu. Beriem Rivotril už 9 rokov a bola som stabilizovaná, bez záchvatov. Po zrušení Rivotrilu na Slovensku nastalo výrazné zhoršenie stavu a iné lieky nezabrali, tak každý mesiac cestujem do Rakúska po lieky. Keďže poznám množstvo ľudí, ktorí brali Rivotril a po zmene liečby sa ich stav zhoršil, rozhodla som sa, spísať túto petíciu na znovuobnovenie distribúcie lieku Rivotril na Slovensko. Pre mnohých pacientov je nenahraditeľný.

Barbora Ščípová    Kontaktujte autora petície

Svojim podpisom oprávňujem Barbora Ščípová na odovzdanie informácií, ktoré poskytnem v tomto formulári, tým, ktorí majú v tejto oblasti právomoci.

Vašu e-mailovú adresu nebudeme verejne zobrazovať online.