Petícia za obnovenie leteckej dopravy medzi Košicami a Mníchovom

V tejto petícii, my, podpísaní občania Slovenskej republiky žiadame Letisko Košice a.s v spolupráci s Košickým samosprávnym krajom a s Prešovským samosprávnym krajom o obnovenie pravidelnej leteckej dopravy z Košíc do Mníchova poprípade ďalších destinácií v Nemecku. Linka Košice - Mníchov, prevádzkovaná spoločnosťou Eurowings bola otvorená od 28.októbra 2018 do 30.03.2019 a výrazne uľahčila prepravu tisícom ľudí, ktorí žijú a pracujú v južnom Nemecku. Okrem toho predstavuje toto spojenie ohromný potenciál pre rozvoj cestovného ruchu na celom východnom Slovensku a pre prílev ďalších zahraničných investícií do regiónu. Veríme, že Letisko Košice a.s si to uvedomuje a dokáže zodpovedne pristúpiť k jednaniam.

Vyzývame Letisko Košice a.s, členov predstavenstva a dozornej rady, v ktorej má štát 34-percentný podiel, aby nadviazalo rokovania o obnovení tejto linky a zároveň rozširení ponuky priamych letov z Košíc.