PETICIA ZA NOVU STANICU V Ziline

Mesto Žilina spúšťa občiansku petíciu za neodkladnú rekonštrukciu železničnej stanice v Žiline

Zanedbaný stav železničnej stanice v Žiline, ktorá denne obslúži tisíce cestujúcich, prekáža väčšine Žilinčanov. Podľa našich informácií by mal budúci rok začať projekt modernizácie železničnej trate “uzla Žilina”, ten však nezahŕňa vestibul v budove hlavnej stanice v Žiline. Jeho revitalizácia tak mala podľa vyjadrení hovorkyne železníc začať najskôr v roku 2021.

Súčasný stav nevyhovuje ani vedeniu mesta Žilina, ktoré sa rozhodlo spustiť petíciu so žiadosťou o neodkladnú rekonštrukciu stanice a jej priľahlých priestorov. Petícia je smerovaná Ministerstvu dopravy Slovenskej republiky a Železniciam Slovenskej republiky. V rámci revitalizácie požadujú autori petície obnoviť aj podchod či predstaničný priestor

Svojim podpisom splnomocňujem Gabriela na odovzdanie môjho podpisu osobám oprávneným konať v tejto veci.

Upozorňujeme, že svoj podpis nemôžete potvrdiť odpoveďou na tento e-mail.