PETICIA ZA NOVU STANICU V Ziline

Mesto Žilina spúšťa občiansku petíciu za neodkladnú rekonštrukciu železničnej stanice v Žiline

Zanedbaný stav železničnej stanice v Žiline, ktorá denne obslúži tisíce cestujúcich, prekáža väčšine Žilinčanov. Podľa našich informácií by mal budúci rok začať projekt modernizácie železničnej trate “uzla Žilina”, ten však nezahŕňa vestibul v budove hlavnej stanice v Žiline. Jeho revitalizácia tak mala podľa vyjadrení hovorkyne železníc začať najskôr v roku 2021.

Súčasný stav nevyhovuje ani vedeniu mesta Žilina, ktoré sa rozhodlo spustiť petíciu so žiadosťou o neodkladnú rekonštrukciu stanice a jej priľahlých priestorov. Petícia je smerovaná Ministerstvu dopravy Slovenskej republiky a Železniciam Slovenskej republiky. V rámci revitalizácie požadujú autori petície obnoviť aj podchod či predstaničný priestor

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená na našej stránke. Všetky údaje, ktoré poskytnete v tomto formulári, však uvidí autor petície.

Dostanete e-mail s odkazom na potvrdenie vášho podpisu. Skontrolujte si doručené správy (aj priečinok so spamom).