Petícia za nové výberové konanie pre lokalitu Národného cyklistického centra

p1NCC.pngMy, dolupodpísaní fanúšikovia slovenskej cyklistiky a široká športová verejnosť, vyjadrujeme nespokojnosť s umiestnením Národného cyklistického centra (ďalej “NCC”) do lokality Orechová Potôň z nasledovných dôvodov:

1. Žiadna tradícia cyklistiky v regióne Orechová Potôň

2. Nedostatočná infraštruktúra škôl a pracovných príležitostí

3. Nadmerný hluk a zápach z motorových vozidiel počas pretekov a tréningov na autodróme

4. Nejasné výška nájomného a prevádzkové ročné náklady

Sme za to, aby miesto výstavby NCC bolo určené prostredníctvom verejného rokovania - výberu z viacerých ponúk, kde by sa uprednostnili lokality s minimálnymi nákladmi, jasným majetkovoprávnym vysporiadaním pozemkov a s tradíciou v cyklistike.

Preto žiadame Slovenský zväz cyklistiky o pozastavenie prípravy realizácie výstavby NCC v lokalite Orechová Potôň a zároveň žiadame o nové výberové konanie pre lokalitu NCC na základe transparentných postupov.

Ďalším dôvodom nami navrhovaného postupu je tiež skutočnosť, že Slovenský zväz cyklistiky ignoruje a nerešpektuje pripomienky  Úradu vlády SR, Generálnej prokuratúry SR a Ministerstva školstva, vedy výskumu a športu SR prezentované v rámci medzirezortného pripomienkového konania v procese schvaľovania finančného príspevku zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky na výstavbu NCC.

Viac info na: https://tc.starrace.eu/ncc-je-to-vobec-mozne-3/ncc-je-to-vobec-mozne-vyzva/

Váš súhlas POTVRĎTE!

E-mailom dostanete odkaz na potvrdenie vášho podpisu.

Transparentná cyklistika    Kontaktujte autora petície

Svojim podpisom oprávňujem Transparentná cyklistika na odovzdanie informácií, ktoré poskytnem v tomto formulári, tým, ktorí majú v tejto oblasti právomoci.

Vašu e-mailovú adresu nebudeme verejne zobrazovať online.