Petícia proti výstavbe polyfunkčnej budovy " PEZINSKÁ BRÁNA"

PETÍCIA proti výstavbe polyfunkčnej budovy  „ Pezinská brána„ Navrhovaná polyfunkčná budova  negatívne ovplyvní kvalitu života a verejného priestoru nielen na Moyzesovej ulici, ale aj v širšom okolí.  Uvažuje sa s 1 podzemným, 6 nadzemnými a 1 ustúpeným nadzemným podlažím. Šírky  pozemkov neumožňujú stavať tak vysoké budovy bez výrazného obmedzenia susedných parciel a jestvujúcich objektov. Zásadne ovplyvňuje dopravu, uvažuje so  zrušenými parkovacími miestami  a zmenou dopravy od budovy PANORAMA až po Cintorín – kde mala byť vybudovaná dočasná okružná križovatka.  Zaťaží územie množstvom obchodno administratívnych priestorov , zámer predpokladá  37 b.j.  2 – 4 izbových + 23 apartmánov 1až 3 izbových, 110 obyvateľov, 109 zamestnancov, viac ako 1400 návštevníkov, 99 parkovacích miest .

My, dolupodpísaní občania žiadame  primátora mesta Pezinok a útvar HK pri MsZ v Pezinku aby pri spracovávaní  návrhu výstavby polyfunkčnej budovy Pezinska brána boli posudzované hlavne nasledovné body:

1. požadujeme spracovanie územného plánu zóny pre celý urbanistický blok ohraničený ulicami Holubyho, Moyzesová, Tehelná a líniou železnice.

2. požadujeme stanovenie maximálne 4 nadzemných podlaží + jedno ustúpené podlažie.

3. požadujeme dodržanie uličnej čiary objektu na Moyzesovej ulici po celej výške navrhovanej budovy a dodržnie minimálného odstupu budovy od susedných pozemkov 2,0m v dvorovej časti.

Pezinská_brana.jpg4. požadujeme korektné posúdenie pomeru úžitkových plôch bytov a kancelárií a dodržanie výpočtu zastavanej plochy v zmysle podmienok  Stavebného zákona.

Ingrid Bubeníková, Moyzesova 8, 902 01 Pezinok    Kontaktujte autora petície

Svojim podpisom oprávňujem Ingrid Bubeníková, Moyzesova 8, 902 01 Pezinok na odovzdanie informácií, ktoré poskytnem v tomto formulári, tým, ktorí majú v tejto oblasti právomoci.

Vašu e-mailovú adresu nebudeme verejne zobrazovať online.