Petícia proti prezenčnej forme výučby počas pendemickej situácie na Ekonomickej univerzite v Bratislave EUBA

Je nám ľúto aká je doba, dobu si nevyberáme ale žiadame, aby naša univerzita osatala v online režime ako doposiaľ (a aj ako iné univerzity) kým sa nezmiernia príznaky a sila šírenia tejto mutácie vraždivého vírusu COVID-19.

Našim cieľom nie je zhoršiť priemer univerzity, ale ani univerzita nemôže ohroziť naše zdravie.Nie je možné na Ekonomickej univerzite zabezpečiť plynulý chod prevádzky, aby nedošlo k nákaze pandemickým vírusom, ktorý sa momentálne šíri rapídnym tempom. Veľká časť našich spolužiakov je zo stredu a východu Slovenska, kde sa momentálne vírus COVID-19 šíri najrychlejšie, čím môže byť skreslujúci Covid Automat, nakoľko sem môžu nakazenie svojim príchodom doniesť. Taktiež pokiaľ sa farba okresov bude neustále meniť, a škola sa bude otvárať a zatvárať, sa vytvorí zbytočný chaos, študenti sa budú prihlasovať a odhlasovať na internátoch a taktiež sa bude vírus zbytočne ďalej rozširovať po celom Slovensku.

Nechceme ako žiaci nakaziť našich starých rodičov, neočkovaných jedincov rodiny len kvôli tomu, aby sme sedeli v laviciach a ledva dýchali v rúškach prip. respirátoroch. Bolo by dosť zaujímavé ako sa vyrieši problém ak bude vo veľkej prednášajucej miestnosti napr. B107,B108 aspoň jeden nakazený po dobu hodiny a pól sedieť, chytať sa predmetov, a roznášali vírus. Taktiež chceme podoktnúť, že internáty budu sekundárnym zdrojom šírenia tejto pandémie. Ochorenie COVID-19 som si zažil sám na vlastnej koži, vakcína pomohla zmierniť príznaky ale nepomohla v šírení a 9 dňovej horúčke a nevolnostiach.

Chceme ubezpečiť podpisujúcich petíciu, že nebudú nikde! zverejnení či už pri ukážke počtu podpisov alebo učiteľskému zboru.

Svojim podpisom oprávňujem Covid 19 na odovzdanie informácií, ktoré poskytnem v tomto formulári, tým, ktorí majú v tejto oblasti právomoci.

Vašu e-mailovú adresu nebudeme verejne zobrazovať online.

Vaše telefónne číslo nebudeme verejne zobrazovať online.