Petícia proti povinnému noseniu rúšok

My, dolupodpísaní občania Slovenskej Republiky žiadame o zrušenie povinného nosenia rúšok.

Zároveň týmto súhlasíme, že v prípade potreby hospitalizácie s ochorením na koronavírus budú uprednostení ľudia, ktorí rúška nosili.

Rovnako sme pripravení znášať prípadné náklady spojené s komplikáciami, ktoré spôsobíme iným ľuďom, ktorých nakazíme (náhrada mzdy, liečebné náklady, odškodnenie rodiny v prípade úmrtia a iné). Pár hodín s rúškom na tvári je pre nás príliš veľká obeť, ktorú nie sme ochotní podstúpiť a nestojí to za tých pár tisíc životov, ktoré tým môžeme zachrániť a už vôbec za to nestojí náš život, ani naše zdravie.

Dávame týmto aj súhlas, aby nemocničný personál v prípade že bude v budúcnosti operovať niekoho z nás nepoužíval pri operácii rúška.

Svojim podpisom splnomocňujem Hnutie odporu na odovzdanie môjho podpisu osobám oprávneným konať v tejto veci.

Upozorňujeme, že svoj podpis nemôžete potvrdiť odpoveďou na tento e-mail.