Petícia na podporu pedagogických pracovníkov SOŠ Gemerská 1 Košice.

My, občania Košíc a Košického samosprávneho kraja vyjadrujeme podporu 30 pedagogickým zamestnancom Strednej odbornej školy Gemerská 1, ktorí využili svoje právo na sťažnosť a podali sťažnosť na dve kolegyne. Od podania sťažnosti čelia zastrašovaniu formou FB statusov, formou rôznych mailov, trestného oznámenia  a aj fyzickému útoku. Podľa odstavca 1 § 7 Zákona č. 9/2010 Z.z. Zákon o sťažnostiach "Podanie sťažnosti sa nesmie stať podnetom ani dôvodom na vyvodzovanie dôsledkov, ktoré by sťažovateľovi spôsobili akúkoľvek ujmu". Vyzývame poslanca Košického samosprávneho kraja Miloša Ihnáta, aby s okamžitou platnosťou prestal so  zastrašovaním pedagogických zamestnancov. Zároveň žiadame vedenie Košického samosprávneho kraja, aby poskytlo pedagogickým zamestnancom právnu ochranu.

Svojim podpisom splnomocňujem Jozef Sedlák na odovzdanie môjho podpisu osobám oprávneným konať v tejto veci.