Petícia na podporu pedagogických pracovníkov SOŠ Gemerská 1 Košice.

My, občania Košíc a Košického samosprávneho kraja vyjadrujeme podporu 30 pedagogickým zamestnancom Strednej odbornej školy Gemerská 1, ktorí využili svoje právo na sťažnosť a podali sťažnosť na dve kolegyne. Od podania sťažnosti čelia zastrašovaniu formou FB statusov, formou rôznych mailov, trestného oznámenia  a aj fyzickému útoku. Podľa odstavca 1 § 7 Zákona č. 9/2010 Z.z. Zákon o sťažnostiach "Podanie sťažnosti sa nesmie stať podnetom ani dôvodom na vyvodzovanie dôsledkov, ktoré by sťažovateľovi spôsobili akúkoľvek ujmu". Vyzývame poslanca Košického samosprávneho kraja Miloša Ihnáta, aby s okamžitou platnosťou prestal so  zastrašovaním pedagogických zamestnancov. Zároveň žiadame vedenie Košického samosprávneho kraja, aby poskytlo pedagogickým zamestnancom právnu ochranu.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená na našej stránke. Všetky údaje, ktoré poskytnete v tomto formulári, však uvidí autor petície.