Petícia za ochranu mravnosti detí a mládeže vo verejnom priestore

Quoted post

nedivák

#31 sú aj horšie veci

2012-09-28 15:27

Čo tak petícia za zakázanie svätých omší v TV a prenos z rôznych pútí ? Kresťanská cirkev predsa narobila miliókrát horšie veci ako všetky reality-show dokopy . A množstvo pedofilných úchylných kňazov , obchytkávajúcich malé deti , ničiac im tak celý život? Proti tomu sú hlúpe programy v TV iba neškodnou , hoci debilnou zábavou. Kto nechce , nech sa nepozerá ,príp.nech
si nájde v TV niečo lepšie a nech neobmedzuje iných.

Replies

Eva

#43 Re: sú aj horšie veci

2012-09-29 00:24:43

#31: nedivák - sú aj horšie veci

A co Vam tie svate omse robia zle? Pohorsuju Vase deti alebo ich ucia nieco zle? Ako to ze nezatracujetete pri tejto prilezitosti aj Nemecko lebo zabili miliony Zidov, Slovanov a dalsie narody, alebo USA lebo vynicili vsetkych Indianov, ci ktorykolvek narod co sa dostal do vojny a zabijal nevinnych ludi? Ako to, ze ich kulturu vyzdvihujete a pozerate ich filmy?

A kolko tych pedofilnych knazov ste poznali na Slovensku? V USA ich je dost, ale to ma za pricinou hlavne to, ze je tam slaba nabozenska vychova a su knazi, ktori by knazmi nemali byt - idu na knazstvo, lebo su homosexuali, alebo zato, ze si myslia, ze maju iste miestecko a nemaju ani potuchy o tom, co je to "povolanie" Ale takych ludi je plno aj v inych profesiach... Preco Vam nepride na um afera trenera v Pennsylvanskej Univerzite, ale len knazi? Ale sa Vam utoci na nabozenstvo!  A co s tym, co cirkev robi pre charitu a pre chudobnych, postihnutych, a nemohucich? Robite pre nich nieco Vy, mily "nedivak"? Co take zle je v desatore ktore Cirkev uci? Je tam nieco zastarale? Moralka a etika je "prezitkom"?  Nie ste nahodou byvaly komunista???

Martin Štuk
Autor petície

#49 Re: sú aj horšie veci

2012-09-29 12:00:43

#31: nedivák - sú aj horšie veci

Ak by sme mali odsudiť  produkt, ktorý  je bezpečný, ci osozný tak ako hovoríte  v prípade omší namiesto konkretnych cirkevných hodnostárov, či kňazov teda páchatelov páchatelov nezákonnosti boli by sme velmi pomýlení.

Tak potom by sme mali zakázať kolotoče ako také  len preto, že v minulosti niekolko kolotočárov povedzme rozkrádalo majetok, alebo zabilo ľudí, alebo znásilnilo nejaké ine ženy?

Deti by potom prišli o zábavný prostriedok, ktorý ako taký je osozný.

Zakázaním omší by prišli iní občania o možnosť duchovného prežívania pre nich dolezitých skutočností.

rorra

#86 Re: sú aj horšie veci

2012-10-02 16:59:27

#31: nedivák - sú aj horšie veci

Co ma tv prenos nejakej pute spolocne s hriechmi Cirkvi?

A co sa tyka obsahu medii... Nie su to len a len media, ktore Ti povedali o uchylnych knazoch? Alebo snad poznas nejaky taky pripad osobne? Nevravim, ze taki knazi neexistuju. Ale: 1. Media klamu. 2. Co ma dokelu nejaky uchylny knaz spolocne s vysielanim omse v TV?

Tvojmu prispevku chyba logika. Chcelo by to argumenty.

 

kitty

#248 Re: sú aj horšie veci

2013-09-18 10:14:04

#31: nedivák - sú aj horšie veci

no jasneeee...ludia tyraju zvierata, vlastne deti, znecistuju prostredie atd (nie len knazi, ale UPLNE vsetci)-> nezakazeme radsej cele ludstvo uplne?

babulienka

#249 Re: sú aj horšie veci

2013-09-25 06:58:39

#31: nedivák - sú aj horšie veci

Milý nedivák, predpokladám, že si dospelý, teda vypni sv. omšu, hovor o pedofilných kňazoch - /nikto Ti v tom nebráni/ a iných Tebe vadiacich veciach, ale pýtam sa Ťa, ako sa má brániť proti týmto nechutnostiam dieťa, ktoré si zo zvedavosti kúpi noviny, časopis, pozrie spomínané programy? Rodičia sú v práci  a ono keďže vie, že by to nemalo, robí to potajomky. Dieťa je zvedavé, hľadá - tu sa mu ponúka široký. bohužiaľ však nevhodný, výber. Neviem koľko máš rokov - ak si však dospelý mal by si aspoň tušiť, že malá detská dušička je v ohrození a v ohrození je aj jeho celý život. Ak nebudeme chrániť deti, potom koho?