Petícia za ochranu mravnosti detí a mládeže vo verejnom priestore

Quoted post

rorra

#21

2012-09-28 11:55

Tesim sa z tejto iniciativy, vrele suhlasim, ze ju treba rozsirit aj o upravu obsahov v TV a keby to slo aj na internete! Pevne dufam, ze ziska vseobecnu podporu a pretavi sa aj do zakona.

Replies

Dušan Barlík

#274 Re:

2014-05-13 23:31:14

#21: rorra -

Internet je slobodným miestom a mal by ním aj ostať! Ostatne stačí sa pozrieť na túto liaheň gramatických chýb a krvavých jazykových  novotvarov - inde by ľudia z tejto diskusie nemali náhodou šancu publikovať. A treba to aplikovať aj na veci, ktoré sa nám možno až tak nepáčia. Ostatne deti na internete nemajú čo robiť, pretože domáce úlohy sa píšu s rodičmi a podľa kníh, nemali by sa sťahovať z Wikipedie... Ale ľahšie je nevedieť povedať dieťaťu "nie" a svoje zlyhania zvaľovať na iných. Ozaj, koľkí z týchto ustráchaných rodičov nechajú svoje decko hrať sa so smartfónom, aby mu pomohli k maniodepresívnym stavom? Volal Vám známy, že mal neprijatý hovor a vy ste nikomu nevolali? Je na čase zmeniť VÁŠ prístup!

Čo sa týka TV, s obmedzením plne súhlasím. Tam by sa mala zachovať nejaká úroveň. Ilustratívne by som to popísal asi tak, že obsah by mal byť taký, aby človeku nebolo nepríjemné si pozrieť večerný program so svojou babkou bez toho aby sa cítil nejak nepríjemne/trápne.

A je tu jeden zásadný rozdiel: ak to má dieťa z internetu, považuje to za svoju "supertajnú" znalosť, avšak ak to už vidí v televízii, považuje to za spoločensky vhodné, priam žiadúce správanie.