Najväčšia petícia za reguláciu poľovníctva - 50 tisíc podpisov

Quoted post

Tomáš
Hosť

#3

2017-02-17 23:02

Prepáč neviem presne čo chápeš pod pojom poľovníctvo ale bohužial to vypadá tak že podľa teba to je zabíjanie zvierať. Ale je to niečo oveľa viac, je to udržiavanie slovenských tradícii, kultúry, predávanie príbehov z generácie na generáciu, vzťahu k prírode, využívanie prírodných zdrojov pre podtreby spoločnosti a mnoho iného. Mne tieto vecí prídu asi ako podajme petíciu za zrušenie husacích hodov lebo sa kôli tomu zabije veľa hosí, ľudia sú potom tlstný a nezdraví a v podstate kôli husacím hodom umierajú.

Chápem, že pre ľudí čo poľovníctvo nepoznajú a nevedia čo je to poľovníctvo a mýlia s to s pojmom lov, pretože tak je to v dnešnej dobe prezentované.

Čo sa týka požiadaviek tak väčšina z nich je nezmyselná napríklad psychotesty každý poľovnýk vlastniaci poľovnú zbraň musí absolovať psychotesty, psychotesty nemusia mať starší poľovníci, ktorý už aktivne nepoľujú čiže nevyužívajú strelnú zbraň (nevlastnia zbrojný) ale sú poľovníci, čižu zúžastňujú sa na činnosti v poľovnom združení. Ak by takáto povinnosť pribudla pre poľovníka tak by to znamenalo že napriklad 90r pán poľovník, ktorý celý život zasvätil prírode a poľovníctvu by musel absolvovať psychotesty aby mohol ostať poľovníkom a ďalej sa venovať činnosti, ktorá mu oživuje žážitky. Aký by to malo zmysel že by títo seniory ktorý myslím majú dosť iných starostí museli absolovať psychotesty ??? V poriadku v tejto skupine môžu byť ešte sokoliary ktorí pokial nemajú ZP tak nemusia mať psychotesty ... ale je to naozaj potrebné ? Čo by sa tam zmenilo ?

Ďaľšia požiadavka sa týka absolovania SŠ/VŠ so zameraním na lesníctvo, taktiež nevidím dôvod. Uchádzač o prvý poľovný lístok musí absolovať pripravny kurz, ktorý je teoretický aj praktický v trvaní vyše roka, skúšku skladá zo 7 predmetov, prakticek streleckej skúšky a povinnou praxou pričom na SŠ/VŠ je potrebné aboslovať predmet poľovníctvo. Absolútne si nemyslím, že by títo uchádzači boli ochudobnený o informácie v porovnaní s absoleventami daných škôl. A to je len základná skúška radového poľovníka. Na hospodára je potrebná skúška poľovného hospodára alebo vyššia poľovná skúška.

Ďalešie body ako pytliactvo a tď. riešia inštitúcie ktoré to majú v náplni práce.

Čo sa týka psov a mačiak, tak odstrel je legálny, za domácie zvereatá si zodpovedá majiteľ a ich pohyb mimo obydlia je regulovaný zákonom, pokiaľ majiteľ dodržiava zákon tak sa ničoho nemusí obávať (Tu by bolo tiež dobre apelovať aby majitelia tento zákon dodržiavali) Btw vieš si predstavi ako by to vypadalo okolo rómskych osád s voľne žijúcou zverou keby sa tento odstel nevykonával ???

Čiže celá táto petícia vznikla za účelom celoročného zákazu lovu vlka dravého. Ale ľudia túto tému podávajú ako keby poľovníci išli vlka vyhubyť alebo čo. Samozrejme nie som za nekontrolovaný odlov niekede je vlkov málo niekde to nie je pravda. To máš podobné ako aj s medvedmi zistilo sa že ich je asi 2x tolko koľko odhadovali ochranári. Samozrejme zas poľovníci tvrdili že ich je viac ... ako vždy pravda niekde medzi.

Treba sa tak trochu aj zamyslieť prečo slovenko má prírodu akú má, je to aj z toho dôvodu, že na slovensku ešte aspoň trochu existuje POĽOVNÍCTVO a nie len lov. Keď sa pozriež na západ tak tam je to so zverou vo voľnej prírode tažké lebo v provm rade je kapitál a poľnohospodárstvo. Krásnu faunu najdeš zvačša v krajínach ktoré dodržiavajú poľovnícku tradíciu a kultúru (Poľso, Madarsko, Slovensko, Rumunsko, Bulharsko ..)

Samozrejme aj medzi poľovníkmi sa vyskytnú ludia, ktorý nedodržiavajú pravidlá, no Bohužiaľ s tým sa stretávame v kažkom životnom smere.

Prírode a poľovníctvu ZDAR
Tomáš

Replies

Deus

#29 Re: n

2020-06-29 02:16:41

#3: Tomáš -  

Nejak si sa rozkecal. Je to o zabijani pre potesenie. Ostatne su rozpravky uchylakov. Ani jeden polovnik normalnym sposobom psychotesty neurobi. Iba podvodom




Platená reklama

Túto petíciu budeme propagovať pred 3000 ľuďmi.

Dozvedieť sa viac...