Petícia proti výstavbe "spaľovne" odpadu v extraviláne obce Žirany

Quoted post


Hosť

#64 Re: Re: *

2016-04-24 07:20

#63: - Re: * 

 Myslim, ze uz len samotne odstranenie odpadu je pre obec aj pre obcanov plus. Vapenka tam nie je dva tyzdne a ludia sa tam stahovali a kupovali pozemky aj napriek tomu. Beriem, ze to moze o nieco znizit hodnotu pozemkov, ale zase nie tak aby to malo nejake katastrofalne nasledky. A povedzme si uprimne...Kto nam v dnesnej dobe garantuje hodnotu nehnutelnosti a pozemkov? Ved je to ako na hojdacke.

Replies

boric mytov

#66 Re: Re: Re: *

2016-04-24 07:31:38

#64: - Re: Re: * 

 to ti neznizi hodnotu pozemkov malo ale podstatne totizto to ze to bude 3tia najvetsia spalovna na slovensku je fakt uz teraz ma spalovat minimalne ohromnych 7ton za hodinu len pre porovnanie kosicka pali 10 a teraz my odpovedz kto ti zaruci na slovensku ze nebudu palit trebarz 14? alebo 21? s tym nazvom mozu kludne obyst slovensku legislatyvu o zakaze dovozu odpadu z cudzich statov ved uz to nie je spalovna ale zhodnocovac komunalneho odpadu a splinovac a podobne klamstva a este detail ta firma vznikla len pred mesiacom to mam zverit osud do ruk neakym podvodnikom ktory maju kompletne n salame neke zirany a mozu sa kedykolvek vyparit mas zirancanov a podla mna aj okolite dediny za blaznov co nevedia v akom state ziju? 


Hosť

#68 Re: Re: Re: *

2016-04-24 07:35:06

#64: - Re: Re: * 

 

 budu mat obcania vyvoz odpadu zadarmo? resp budu financne ohodnoteni za navysenie dopravy, mozneho hluku a zapachu (lebo ani hluk, vibracie ci zapach neboli vylucene - iba sa nepredpokladaju). Ak nie nevidim jedine plus konkretne pre obec Zirany. To ze Nitra, Zlate Moravce pridu o odpad je pre Zirany asi tak dolezite ako tato spalovna pre bezneho Janka z Chrenovej. Hodnoty nehnutelnosti kolisu ale vacsinou globalne - napr. financna kriza a vtedy klesnu ceny ci v Ziranoch, Kolinanoch alebo Nitre... no spalovna neovplyvni ceny nehnutelnosti v Nitre, no v Ziranoch ano, kedze ju uvidia prichadzajuci zaujemcovia hned pri vstupe do obce