Aspoň jedno vegánske jedlo v dennom menu

Quoted post


Hosť

#16 Re:

2016-02-01 12:06

#15: Martina -  

 Áno Martinka, 

presne si v posledných riadkoch vystihla vedľajší cieľ tejto petície. Chápať sa a držať spolu....

Tak ako mnohým nevegánom príde vegánske stravovanie ako experiment, ktorý sa časom skončí, aj mne osobne sa stravovanie, ktorému som bola naučená odmalička javí ako experiment. Experiment ktorého dôsledky si už začíname uvedomovať, a ktorého dôsledky som si ja uvedomila našťastie včas. Nie nebolo to z morálnych dôvodov, prečo som začala odmietať mäso a neskôr aj všetko ostatné živočíšneho pôvodu. Dohnali ma k tomu tráviace problémy. Myslela som si ....streees.... Ale kdeže...

Nechce sa mi to teraz hľadať v google, ale matne si spomínam, že asi v 18. storočí sa začalo s rafináciou cukru a mletím bielej múky plus mliekárenská a mäsová veľkoprodukcia. Tieto fakty prispeli k roztočeniu obrovského bussiness kolotoču farmaceutických spoločností. A na konci toho všetkého, človek, ktorý sa stotožnil s týmto systémom ako tester, na ktorom sa tieto experimenty vykonávajú.

Najradšej mám všetky tie reklamy, kde krásne dievča pri zahryznutí do bieleho chleba natretého Lučinou zrazu cíti súznenie s prírodou....so sloganom: Tak chutí príroda....

Som nesmierne šťastná, že prichádza nová generácia, u ktorej je možné pozorovať, že odmieta tento systém a nesedí v kúte, ale dáva o sebe vedieť. Generácia, ktorá sa mnohým môže zdať ako papulnatá. Ale to nie je to správne slovo...Autentickosť, je to, čo ich charakterizuje...A teraz nehovorím, len o spôsobe stravovania...Ale o tom niekedy inokedy...

Teraz si idem zahryznúť, do jedla,pripravené Reštauráciou Viglaš, ktorá je pilotným projektom v tejto petícii. Vy všetci máte zásluhu na tom, že si môžem objednať zdravé vegánske jedlo....Ďakujem.

Strava je ako palivo. To, čo do seba dávaš, benefituje alebo znevýhodňuje to ako sa cítiš, ako zmýšlaš, ako vyzeráš, v akom psychickom rozpoložení si....Preto povzbuď aj ostatných, nech podpíšu túto petíciu, ktorá vôbec nie je len pre vegánov. Je pre všetkých, ktorí chcú žiť zdravo....

Replies


Hosť

#18 Re: Re:

2016-02-21 12:29:18

#16: - Re:  

Je k smiechu vaše tvrdenie o tom, že od 18 storočia začal experiment. O tom pochybujem. Nie je to skôr tak, že ľudia nechceli byť závisli len na zelenine ? Podľa vás nie. Lebo automaticky je to zle. Vy sa chcete vrátiť do doby kamennej. Presne tým, že chcete prejsť na čiste rastlinnú potravu. Mne je to jedno. Len sa prosím pritom nenatrasajte a neproopagujte východne náboženstva. Ak tomúto nerozumiete tak má ten Váš ultra mega cool veganský sajrajt zlý vplyv na mozog.

Mala by tu byž petícia ktorá Vám zakazuje propagovať tieto nezmysli. Ja to beriem ako psychyckú poruchu poznačenú rebelstvom a nadrapovaním sa nad východnoym naboženstvom.

Mňa vôbec nezaujíma,že vedci tvrdia to a to. jednoducho je to módna vlna ktorá len chce ďalej ničiť ľudi svojím chorými vymyslami. Ja si skôr myslím, že je vegánstvo experiment nato aby ľudi donutili užívať ich mega vyživové doplnky a tak.

Vy ste len zjednodušená forma ničoho. Klesli ste povýšením zvierata nad ľudi a to znamená, že nenavidíte ľudi. To predstavujé ohrozenie ktoré nikto nebude tolerovať.

Strava je ako palivo. To, čo do seba dávaš, benefituje alebo znevýhodňuje to ako sa cítiš, ako zmýšlaš, ako vyzeráš, v akom psychickom rozpoložení si....Preto povzbuď aj ostatných, nech podpíšu túto petíciu, ktorá vôbec nie je len pre vegánov. Je pre všetkých, ktorí chcú žiť zdravo.... toto máš od vychodného naboženstva. podľa mňa ano.

Veľa sťastia s tým vegánským pseudoexperimentom.

 

Pekný a čerstvý deň