STOP DISKRIMINÁCIE CHUDOBNÝCH! ...

Quoted post

lipp

#67 Re: Re: Odpoveď na č. 63 príspevok

2015-08-07 07:58

#66: - Re: Odpoveď na č. 63 príspevok 

 Pán uP, som veľmi potešený, že tu prezentujete svoje názory takto otvorene a môžeme ich dobre poznať a analyzovať. Je dobré keď sa v diskusii formulujú rôzne názory. Každý má právo formulovať slobodne svoj vlastný názor aj Vy. Podľa môjho názoru ale nie je správne, zahriakovať názory iných a nútiť ich, aby prijali iba ten môj jedine správny. Nikto nemá patent na rozum ani tí čo píšu príručky. Ja s Vašim názorom nesúhlasím (Vaše argumenty ma nepresvedčili) ale neberiem Vám ho. Ukazuje sa, že väčšina ľudí na Slovensku nezdieľa tento Váš názor. V demokracii je prirodzené akceptovať a podriadiť sa názoru väčšiny. Keď skupinka reprezentujúca okrajový názor v spoločnosti núti väčšinu aby prijala jej názor bez diskusie, bez toho aby si väčšinu vedela získať relevantnými argumentmi a to ešte v tomto špecifickom prípade ich tak núti aby dobrovoľne ohrozili  životy svojich rodín, tak to nie je demokratické, ale je to prejav nadradenosti. V našej spoločnosti nepanuje nadriadenosť ale panuje rovnosť. Každý máme rovnaké práva. My nie sme otroci ani nevoľníci, sme slobodní ľudia. Po tom ako ľudia vyjadria slobodne svoje názory tak sa má dospieť k riešeniu na základe názorovej zhody väčšiny. Takže jediné na čo máte právo, je formulovať slobodne svoje názory a usilovať sa nimi presvedčiť väčšinu svojimi argumentmi o svojej pravde. Ak sa Vám to nedarí tak potom sa musíte zmieriť s tým, že spoločnosť sa bude riadiť všeobecne akceptovaným názorom a nie názorom Vašej skupinky.

Iba tak môže byť demokratická spoločnosť akčná v zabezpečovaní svojich potrieb.
Ja sa neriadim príručkami ale všímam si život. Škola života nás učí, že zlo dnes víťazí preto lebo dobrí ľudia mlčia.

Statoční dobrí ľudia sa začínajú ozývať. Je medzi nami už veľa buditeľov. Som pevne presvedčený, že v tomto zápase s týmito uspávačmi hadov budeme úspešní.

Spoločný menovateľ problému je rovnosť v pomoci. Nejedná sa o nabaľovanie témy ale o vysvetlenie, formuláciu problému, ktorý je zahmlievaný nabaľovaním účelových klamstiev. Nie je humánne pomáhať nelegálnym utečencom a súčasne s plechovým ksichtom nechávať našich chudobných ľudí bez pomoci. Naša petícia odhaľuje pretvárku, lož a faloš. Nenecháme sa ďalej klamať a manipulovať!

Cítime vo svojom vnútri obrovský vnútorný pokoj vyvierajúci z presvedčenia, že dobro je to, čo je pre ľudí dobré. V dnešnej dobe klamstva veríme  iba svojim zmyslom a svojmu zdravému sedliackemu rozumu, čo nám poskytuje množstvo relevantných dôkazov. Z objektívnych dôkazov vyviera sila nášho presvedčenia a verím, že nakoniec to presvedčí aj Vás vážený pán uP a pridáte sa k nám. Veď prečo by Ste nemali hájiť svoje vlastné záujmy, záujmy svojej vlastnej rodiny ako aj záujmy nás všetkých? Osloboďte sa od pretvárky, lží a falošnosti, otvorte oči a vyčistite si myseľ od tých bludov. Radi Vás privítame  v skupine reprezentujúcej národnoštátne záujmy našej krajiny, t.j. záujmy väčšiny našich obyvatelov.

Peter Lipták

Replies

u.P.
Hosť

#68 Re: Re: Re: Odpoveď na č. 63 príspevok

2015-08-07 08:33:24

#67: lipp - Re: Re: Odpoveď na č. 63 príspevok 

Pán Lipták, súhlasím, že každý môže vyjadriť svoj názor a že nie je dobré, ak ho vnucuje iným ako ten jediný správny.

A práve to mi vadí na vašej petícii - že svoj názor vnucujete predstaviteľom štátu a chcete im určovať, čo maju konať.

Rovnako, s týmto vašim úvodným názorom ostro kontrastuje záver, v ktorom sa "pretvaruje", "zamhlieva", "účelovo klame" ten, kto má iný názor. Z akej pozície si dovoľujete tvrdiť, že to, čo nosím v hlave sú bludy?

Za vaše pozvanie ďakujem, ale nie. Jednak mi nie je jasné o čo vám ide. Či bojujete proti migrantom, alebo idete pomáhať našim núdznym. Skúste mi spoluprácu ponúknuť, až sa rozhodnete.

A keď ste sa mi snažil radiť, skusim poradiť aj ja vám. Pozrite sa do históriu, kam ľudstvo priviedli boje "za národ" a jeho záujmi. Ako lekár ste prisahal, že budete pomáhať iba Slovákom?

u.P.
Hosť

#69 Re: Re: Re: Odpoveď na č. 63 príspevok

2015-08-07 08:49:46

#67: lipp - Re: Re: Odpoveď na č. 63 príspevok 

 

A ešte pán Lipták...

Sme ľudia. Kam povedie delenia? Najprv sa podelíme na národy, potom na obce, rodiny, až zostane každý sám vo svojej izbyčke? Podľa petície, ak pomôžeme utečencom zo Sýrie, okradneme našich bezdomovcov? Správne som to pochopil?

Potom ak pomôžem bezdomovcovi, neokradnem svoju rodinu a deti? Veď o tých 10€ čo im dam, prípadne o čas, čo im venujem, budu mať moje deti menej. Alebo? Kde je hranica ľudskosti?

Keď samaritán našiel ležať na ceste dobitého človeka, ošertil ho a pomohol mu. Neriešil národnosť, ani odkiaľ prišiel. Alebo aj to sú pre vás len také povedačky pre naivných? Bludy bludárov a pomýlených?

u.P.

#70 Re: Re: Re: Odpoveď na č. 63 príspevok

2015-08-07 09:02:40

 

 

#67: lipp - Re: Re: Odpoveď na č. 63 príspevok 

 A do tretice pán Lipták, keď ste si v jednom príspevju pozval na pomoc matku Terezu, dovolím si tu zacitovať z Koránu:

"Kdyby byl Bůh chtěl, byl by vás věru učinil národem jediným, avšak neučinil tak proto, aby vás vyzkoušel tím, co vám dal. Předstihujte se vzájemně v konání dobrých skutků! K Bohu se uskuteční návrat vás všech, a On vás poučí o tom, o čem jste byli v rozporu." /Korán, s.5:48/

Naozaj ste slobodný a jednate slobodne? Poznáte iná národy, kultúry a náboženstvá? poznáte ich "Knihy"? Alebo ste len slepo uveril TV a médiam? Naozaj nie ste sám nevoľníkom a otrokom? Ste vzdelaný človek, určite poznáte platónovu Jaskyňu tieňov...




Platená reklama

Túto petíciu budeme propagovať pred 3000 ľuďmi.

Dozvedieť sa viac...