Petícia na zvysenie rodicovského prispevku pre rodicov

Quoted post

Ivana

#188

2015-06-19 09:37

Určite súhlasim s člankom ktorý napísala sima (25) . Dnes som sa akurat tak nazlostila kôli romskej populácii. Maju deti ako v sáčku rohlíkov vôbec sa o nich nestarajú hlavna vec že beru na nich peniaze  a tak to potom vyzera aj na tom Slovensku. A  kto je tu diskriminovaný  no predsa Slovaci. A nam sa rómovia smejú že na nich robime na ich davky a vyššie dôchodky ako maju naši edkovia a babky ktorý celý život pracovali.

Určite by mali dať nejaké podmienky čo sa týka rodičovského prispevku pre matky lebo potom keď schvalia zvýšenie rodičovskeho prispevok čo by bolo super (určite by som si možno rozmyslela či budem mať aj druhé dieťa)  tak rómky budu rodiť dvojnasobne rýchlejšie ako teraz . A taktiež sa mi nepáči že ak chodi dieťa bieleho rodiča do školy tak rodič   nedstane na svoje dieťa prispevok za dobrú dochádzku alebo na stravu. Rodič bieleho diťaťa musi dieťaťu zabezpečiť stravu a tktiež aby sa aj do tej školy dopravil. Romske deti dostanu stravu v škole a ešte ju porozhadzujú po chodniku a ked ju ziedia tak papierik skonci na zemi nie v kosi. Stretavam sa s tym každy den keď choím okolo jednej rómskej školy ktora je v meste jedneho východneho mesta na Slovensku.

Konečne by sa pani poslanci mohli pozrieť nato kto je v Slovenskom štate utlačany a znevihodneny.  Kto ma ake vyhody. Nieje to normalne aby Romovia sa smiali Slovakom ze nanich pracujeme ( robice na nás gadžove) . A nieje to normalne aby mlada rodina si musela zobrat hypoteku alebo musi platiť za najom alebo mestsky byt ked romovia dostanu byty a ich zničia  rozeberu do jednej šrubky.

 

Mamičky treba bojovať za naše práva urobme niečo preto, aby sme nemuseli ostať pri jednom dieťati. 

( Ospravedlnujem sa za pomenovanie ktore som použila bielí rodičia)

Replies

M.

#190 Re:

2015-06-19 09:43:26

#188: Ivana -  

 Súhlasím s tebou :-) Rodičovský by mal byť odstupňovaný tým, ako kto pracoval a prispieval na to, aby v čase - keď pracovať nemôže - mal "našetrené sám na seba" :-)

Štát by mal využiť eurofondy a postaviť alebo zrekonštruovať škôlky, dať možnosť mamičkám pracovať na skrátený úväzok, napríklad aj v tých škôlkach, vytvoriť jednoducho iný systém... tento evidentne nefunguje.

Každý chce len viac a viac, ale pozrime sa na následky, ktoré to môže mať!