Petícia za schválenie registrovaných partnerstiev

Quoted post

APA

#106

2015-05-13 21:49

Nemám to z tej stránky. 

Keď už nič iné, spôsob, akým získali vyškrtnutie homosexuality z DSM bol podvodný. 

Necítim v srdci nenávisť. Bohužiaľ automatické obvinenie každého, kto sa odváži povedať pravdu o homosexualite, z nenávisti, je propaganda tých radikálnych homoaktivistov, ktorí vyhlásili otvorenú vojnu psychiatrom.  

Ľudia s homosexuálnou orientáciou sú citovo hlboko zranenými ľuďmi a súcitim s nimi. Vo väčšine prípadov ich zranili iní ľudia, teda za odklon od heterosexuálneho cítenia nemôžu a potrebujú psychologickú pomoc. Namiesto toho, aby išli touto cestou, ktorá je náročná, bojujú o to, aby všetci ľudia uznali, že homosexualita je normálna. Nie je normálna, nemôže byť normálna, ak je výsledkom prežitej psychickej traumy. Je mnoho vedeckých štúdií, ktoré preukazujú, ktoré faktory majú vplyv na vývin homosexuálneho cítenia (napr. sexuálne zneužitie, problematický vzťah s rodičom rovnakého pohlavia v detstve atď). Len u minima homosexuálne cítiach ľudí je toto spôsobené geneticky. Tieto fakty ako aj reálne prípady vyliečenia homosexuality však komunita radikálnych LGBTI pred spoločnosťou zatajuje a popiera.

Psychiatria môže týmto ľuďom pomôcť, avšak oni pomoc odmietajú a hovoria, že sú v poriadku. Nemožno pomôcť niekomu, kto odmieta priznať, že pomoc potrebuje. Psychologická pomoc je riešením, nie presviedčanie všetkých, že homosexuálne zväzky sú prirodzené a že je normálne, aby sa deti učili, že je OK, že namiesto mamy a otca majú dve mamy alebo dvoch otcov. Skutočne oslobodiť môže len pravda, aj keď je nepríjemná. Kto z nepravého súcitu k homosexuálne cítiacim prisvedčí, že riešením pre nich je spolužitie s osobou rovnakého pohlavia a snaží sa postaviť legislatívne tento zväzok na roveň zväzku muža a ženy, v skutočnosti im nechtiac škodí. Prežijú celý život navonok šťastní so svojím partnerom (aj keď aj to je diskutabilné, lebo mnohí aj napriek priznaným LGBTI právam páchajú samovraždu), ale ich rana z minulosti nebude mať šancu byť uzdravená. Jednoduché riešenia nefungujú.  

Opakujem, necítim k homosexuálne cítiam žiadnu nenávisť, len ľútosť a súcit, pretože v živote veľa trpeli, a to väčšinou v detstve. Treba sa preto u nich vrátiť skrze psychoterapiu späť do detstva do tých chvíľ, ktoré ich zranilli, rozobrať ich, spracovať a odpustiť tým, čo im ublížili. Dá sa to a ide to, aj keď je to náročné. Ale všetko, čo má cenu, niečo stojí. 

Malá ukážka vedeckých výskumov a štúdií:

V roku 2001 sa realizovala na vzorke 942 dospelých porovnávacia štúdia výskytu traumy zneužitia v detstve medzi heterosexuálmi a nie – heterosexuálmi. Podľa autorov štúdie 46 % homosexuálnych mužov a 22% lesbických žien uviedlo homosexuálne zneužitie, ktoré prežili vo svojom detstve. Heterosexuálni muži uviedli len 7% prípadov prežitého homosexuálneho zneužitia v detstve a heterosexuálne ženy len 1%. Štúdia: Tomeo, M., Templer, D., Anderson, S., Kotler, D. Does Childhood Sexual Abuse Influence Later Sexual Orientation? Comparative Data of Childhood and Adolescente Molestation in Heterosexual and Homosexual Persons.

Martensen-Larsen uvádza, že štvornásobný počet homosexuálov v porovnaní s heterosexuálmi stratilo otca pred 15. rokom života.

Sagir a Robins uvádzajú podobne: 35 % homosexuálov a 46 % lesbičiek stratilo jedného rodiča pred 15 rokom života, oproti len 12 % heterosexuálnych mužov a 7 % heterosexuálnych žien. Saghir a Robins tiež uvádzajú, že 84 % homosexuálov malo negatívny obraz svojho otca, pričom podobný negatívny obraz otca malo len 18 % heterosexuálov.

 

Replies

Katarina

#107 Re:

2015-05-15 16:17:04

#106: APA -  

 

Nuz, je mozne ze ten clanok niekto iny uverejnil aj inde. Ktovie, kde ho uverejnili ako prvi. Cely vyzera takto. Musite uznat, ze clanok sa dost podoba, nie? Navyse dost podobne komentare som nasla na zdravie.sk, takze je na povazenie, co vlastne pochadza z vasej hlavy a co len prepisujete odinakial. Dalej som nehladala, pretoze by to uz bola strata casu.

Ku DSM - homosexualita tam nema co robit. Fungujeme normalne ako vsetci ostatni ludia, nemame ziadne telesne ani mentalne chyby. Kym vam nepoviem, ze som lesba, nicim sa nelisim od ostatnych zien. To, ze z nas ini robia chorych a pomylenych ludi, nie je nasa chyba. Je to ich pochybenie. Nemyslim len vas konkretne, ale aj mnoho inych ludi, ktori su rovnakej mienky. Napriklad takeho MUDr. Ivana Rusnaka, ktory v prednaske Muz, Zena, Zdravie tvrdi, ze AIDS nam zoslal Boh, aby potrestal homosexualov a ukazal im ako sa mylia. A toto povie lekar!

Ku sexualite - Ludska sexualita je tak komplexna, ovplyvnuje ju milion roznych faktorov. Niektore su dane uz od narodenia - genetika, hladiny hormonov pocas tehotenstva, zivotosprava rodicov, to vsetko vplyva na vyvin mozgu. Ine sa vyskytnu na ceste zivotom, ako tie, co ste popisali. Podla vyskumov maju na sexualnu orientaciu (na celu, nie len na homosexualitu) vplyv hlavne vztahy s prislusnikmi rovnakeho pohlavia. Ci uz s rodicom alebo s inymi osobami.

Su v podstate tri zauzivane kategorie - hetero, bi, homo. A doplnim aj asexualne spravanie, kde clovek nejavi zaujem o sex s niekym inym. Ale ani tato kategorizacia nie je 100%-na. Svet nie je cierno-biely, ani plny odtienov sedej. Je farebny. Niekoho, kto spokojne zije v heterosexualnom zvazku, moze zrazu zacat pritahovat jedna osoba rovnakeho pohlavia, pricom tuto naklonnost uz nebude citit k nijakej inej osobe rovnakeho pohlavia. Niekto iny bude o homosexualnom styku len fantazirovat, ale v realnom zivote na to chut nebude mat. Moznosti je vela. Ani tie styri kategorie vlastne nie su vsetky...

Ku homosexualite - ako vysvetlit homosexualitu u ludi, ktori ziadnu traumu neprezili? Napriklad u mna? Trauma je len jeden z mnohych faktorov. A aj heterosexuali si prechadzaju roznymi traumami. A co ak homosexualita nie je dosledok, ale pricina nejakej traumy? Na nas sa totiz niektori ludia divaju zvrchu, utocia slovne a niekedy aj fyzicky. To, ze existuju LGTBI prava napisane niekde na papieri, este ludi nemusi zastavit pred tym, aby nas sikanovali a ponizovali.

Prežijú celý život navonok šťastní so svojím partnerom (aj keď aj to je diskutabilné, lebo mnohí aj napriek priznaným LGBTI právam páchajú samovraždu), ale ich rana z minulosti nebude mať šancu byť uzdravená. Jednoduché riešenia nefungujú.

Ta zatvorka sa mi velmi paci. To totiz nehovori o nejakej nasej pomyselnej chybe, ale o tom, ako ku nam pristupuju ostatni ludia aj napriek pravam.

A vyliecenie homosexuality? Neda sa liecit nieco, co nie je choroba. Ale ludska mysel sa ovplyvnit da, v tom mate pravdu. Ako v Clockwork Orange, 1984... Tiez su na svete psychofarmaka tak silne, ze vam z mozgu spravia gulas. Alebo averzna terapia elektrosokmi? Budem to po takejto terapii vobec ja? Ci len nejaka ina osoba, ktora zdedi moju minulost?

Vseobecne stanovisko psychiatrov je to, ze konverzne terapie povacsine nefunguju, navyse su potencialne nebezpecne. Uz som citala o niekolkych ludoch, ktori vdaka konverznej terapii spachali samovrazdu. Pretoze ich nutili rodicia a pod. Ano, niektori z tych ludi boli len deti.

Ku malej ukazke vedeckych vyskumov a studii - je naozaj mala a vybrali ste len tie studie, ktore podporuju vas nazor. Navyse - Martensen-Larsen (1957), Saghir a Robins (1973). Novsie uz nie su?

Ku studii Tomeo, M., Templer, D., Anderson, S., Kotler, D. Does Childhood Sexual Abuse Influence Later Sexual Orientation? Comparative Data of Childhood and Adolescente Molestation in Heterosexual and Homosexual Persons. - 68% homosexualnych muzov a 62% homosexualnych zien sa ako homosexualni identifikovali PRED zneuzitim. 942 ludi nie je dostatocna vzorka. A vacsina z vzorky homosexualov bola z gay pride, heterosexualna kontrolna skupina bola z univerzity. Z univerzitneho prostredia boli len 3 gayovia a 7 lesieb. Z tohto vyskumu sa ziadne logicke zavery urobit nedaju.

Ku gay pride - ked vidim, co si tam niektori na seba naobliekaju a ako sa spravaju, je mi zle. Nepacia sa mi. Je to prilis sexualne. Podla mna duhovy pochod nema oslavovat sex s rovnakym pohlavim, ale mal by davat najavo to, ze sme rovnako ludia ako ti ostatni. Preto som ani na ziadnom nebola.

tl;dr: Je mi jedno, ci si myslite, ze homosexualita je choroba. Nezalezi ani na pricine. Ide o to, aby nebol clovek cloveku vlkom. Ide o to, aby som nemusela krvopotne riesit veci, ktore maju heterosexuali zabezpecene a nemusia ani prstom pohnut. Ide o to, aby ma ludia nevysmievali kvoli tomu, ze som na zeny. Aby mi spolocnost nehadzala polena pod nohy.