Petícia za schválenie registrovaných partnerstiev

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Petícia za schválenie registrovaných partnerstiev.

Tento príspevok bol odstránený jeho autorom (Show details)

2015-02-10 21:17


Erues - Rešpekt, úcta, sloboda
Autor petície

#2 Re: Iniciatíva "ERUES"

2015-02-10 21:23

#1: Jana v.32. -  

 Je to Váš názor, za ktorí Vás nemôžme trestať ani kritizovať. Náš názor je však takí, že ak už kresťania a "tí za rodinu" nechcú manželstvá a pod., treba aspoň takýmto spôsobom nediskriminovať menšinu nazvanú homosexuáli! Ľúbia sa a treba to tolerovať, a nejaké tie práva im predsa len dať! Sú to ľudia, ktorí sa narodili tak ako sa narodili a nemôžu za to, tak teraz ich snáď nezačneme ukameňovávať ako v stredovekej chorej spoločnosti :) Je to choré podľa Vás, my sme chorí podľa Vás. Ok, je to Váš názor, nikto Vás nenúti podpísať to! Okrem iného sa táto petícia týka aj partnerstiev muž+žena... takže tu nejde len o podľa Vás "buzíkov", podľa nás normálnych a dobrých ľudí :) Ide tu o dobro a o zmenu niektorých ZLÝCH zákonov v našej krajine ;)

Tento príspevok bol odstránený jeho autorom (Show details)

2015-02-10 21:29



Hosť

#4

2015-02-11 05:53

Spriatelom uz zijeme asi rok v spolocnej domacnosti i ked vacsinu toho zijeme v zahranici radi by sme sa vratili do rodnej krajiny, kde mame majetky rodiny ako ozajstni manzelia!!!

Hosť

#5

2015-02-11 08:21

Bola by som velmi rada,keby táto petícia sa podarrila kedže referendum stálo za hovno..

Hosť

#6

2015-02-11 09:59

Ja nemám čo viac dodať petícia vraví za všetko.Poznám zopár homosexuálov a nemám s nimi najmenší problém,takže prečo ich nepodporiť?!!A referendum stálo za h...o.Veľkú pravdu majú ohľadne ich práv keď sa partnerovi niečo stane.Držím Vám palce nech Vám to konečne víde...Prečo to može fungovať v ČR a tu nie?!!!
Peter

#7 Homo zvázok je hriech !

2015-02-11 15:19

V slove svätého Boha je o rovnakopohlavných zväzkoch pár zmienok, pozrime sa na ne:

Nesmieš nečisto obcovať s mužom tak, ako sa pohlavne obcuje so ženou. To by bola ohavnosť! Lv 18,22; Kto by spal s mužom tak, ako sa obcuje so ženou, obaja spáchali ohavnosť Lv 20,13; Neviete, že nespravodliví nebudú dedičmi Božieho kráľovstva? Nemýľte sa: ani smilníci, ani modloslužobníci, ani cudzoložníci, ani chlipníci, ani súložníci mužov, ani zlodeji, ani chamtivci, ani opilci, ani utŕhači, ani lupiči nebudú dedičmi Božieho kráľovstva. 1Kor 6,9.10; pre smilníkov, súložníkov mužov, únoscov, luhárov, krivoprísažníkov a pre čokoľvek iné, čo sa prieči zdravému učeniu, 1Tim 1,10;  

Takže si to zhrňme, biblia hovorí o rovnakopohlavných zväzkoch ako o ohavnosti a že to odporuje zdravému učeniu. Ježiš Kristus nikdy neodobril smilstvo. 

Či si to uvedomujete, alebo nie, tak žijete v hriechu a ten vám nedovolí vojsť do Božieho kráľovstva. Hovorím vám to s láskou ako napomenutie, lebo ak nebudete v Božom kráľovstve, tak potom už ostáva len miesto večného utrpenia v satanovej ríši. Každý má na výber. Ľutujte svoje hriechy, čiňte pokánie a volajte na Boha. Boh vás môže uzdraviť https://www.youtube.com/watch?v=ClxqnqJTbHc


Hosť

#8

2015-02-11 20:02

som za aby sa to uz konecne uzakonilo!!!
wiki

#9 Re: Homo zvázok je hriech !

2015-02-11 20:35

#7: Peter - Homo zvázok je hriech ! 

 A teba nenapadlo ze toto vsetko co tu citujes napisal zas len nejaky kreten ? Ja zasnem ze este v dnesnej dobe sa tu najde clovek co veri v bibliu krista anjelov a ine vymyvania mozgov. To je na liecbu. A nie homosexualita. Pre mna biblia stary a novy zakon neznamena nic viac a nic menej ako hitlerov main kampf. Pisali to obdobni idioti


Hosť

#10

2015-02-11 21:18

Každý človek si zaslúži rovnaké práva a preto podpisujem túto petíciu za právo na lásku a rodinu.
Mirči - Nikola

#11 Re: Homo zvázok je hriech !

2015-02-11 23:02

#7: Peter - Homo zvázok je hriech ! 

 1. NIE JE KAŽDÝ kresťan katolík, tak nevidím dôvod prečo by sa tým mala kompler spoločnosť riadiť. Vy, čo ste veriaci to v rámci svojej komunity dodrživajte a ostatných nechajte napokoji. - Nech idú podľa vás aj do pekla. Starajte sa o seba.

2. Registrované partnerstvá sú vec jedna a sexuálne uživanie druhá. KDE je napísané, že nejakí povedzme dvaja muži v nejakom zväzku musia automaticky vykonávať tú a tú sexuálnu praktiku? Čo ak sú asexuáli, alebo sú po emaskulácií/orchioktomií hoci z dôvodu rakoviny prostaty? 

3.Čo hovorí biblia alebo nehovorí, NEkresťanov to nemusí zaujímať. Čo považuje katolícka cirkev za správne a čo nie tiež nekresťanov nemusí zaujímať.

PLS: Starajte sa vy veriaci o seba a dajte už ostatným, raz a navždy pokoj !!!

S pozdravom Mirči - Nikola

 

Peter

#12 Re: Re: Homo zvázok je hriech !

2015-02-12 18:04

#11: Mirči - Nikola - Re: Homo zvázok je hriech ! 

1. a 3.  Toto nie je stanovisko len katolíkov, to sú výroky Boha stvoriteľa, pred ktorým bude raz stáť každý a zodpovedať sa za svoj život. Môžem to popierať, vysmievať sa z toho, to však nemení nič na veci, že raz každý zomrie a čo sa bude diať po smrti je opísané práve vo svätom Božom slove. To je jednoducho fakt a neznalosť, alebo neochota uveriť vám nepomôže. To je ako keby som neveril na rádioaktivitu a bez problémov by som sa šiel prechádzať do Černobyľu. Užíval by som si to, ale do kedy? To že v niečo neverím nemení nič na fakte, že je to tak.

2. Nerozprávajte mi, že chcú byť spolu, aby žili čistý život v celibáte. Ak nepraktizujú sexuálny styk, tak samotná náklonnosť nie je hriechom. To ale nemení nič na veci, že bez spasiteľa sa nikto nedostane do neba.

Silt

#13

2015-02-12 21:56

Nesmieš nečisto obcovať s mužom tak, ako sa pohlavne obcuje so ženou. To by bola ohavnosť! Lv 18,22; Kto by spal s mužom tak, ako sa obcuje so ženou, obaja spáchali ohavnosť Lv 20,13;.... "NESMIES" a "KTO" - Mysli sa napr. Muz nesmie necisto obcovat s muzom... Alebo ak by spal muz s muzom...????? Definuj tieto dve slova.... 

kyselina adenozín-trifosforečná

#14 Absolútna sloboda je anarchia

2015-02-12 22:27

Som proti ich zavedeniu na Slovensku, pretože  ak budú schválene nezostane to iba pri partnerstvách , ale podla EU súdu im budeme musieť povoliť aj adopcie detí či sa nám to páči alebo nie (vid. Rakúsko). A žiadny dospelý nemá právo na dieťa  nech je homo/heterosexuál.Jedine dieťa má právo na otca a mamu,dieťa nieje žiadne zvieratko že si ho môže hocikto adoptovať ak má potrebu sa o niekoho starať. Ďalšia vec ak by boli schválene registrované partnerstva-adopcie detí homosexuálnymi parmi ich žiadostiam by muselo byť vyhovene ako prvým inak by boli diskriminovaný(alebo by boli diskriminované skôr hetero pári?).Na prvom bratislavskom PRIDE boli dvaja efektovaný muži s kabelkami ktorý vyhlásily:,,No, my by sme chcely dve detičky . Jedno biele druhé čierne...´´ K diskriminácii poviem asi toľko , že v ,,slobodnej´´ spoločnosti (v ktorej je uzákonnené registrované pertnerstvo) je zakázane vyjadriť svoj nesúhlas s LGBT inštitúciou. Každý kto tak urobý je bud´ bigotný katolík,homofob alebo nacista- Brendan Eich  je tvorcom programovacieho jazyka Javascript a spoluzakladateľom spoločnosti Mozilla. Bol menovaný do jej čela, čo rozhorčilo zamestnancov spoločnosti aj zákazníkov pretože v roku 2008 venoval 1000 dolárov na kampaň na podporu kalifornského ústavného dodatku, ktorý stavia mimo zákon svadby osôb rovnakého pohlavia. Kalifornčania vtedy v referende tento dodatok schválili, súd ho ale neskôr označil za protiústavný.

.LGBTI komunita dostala od Americkej vládi dotáciu vo výške milion dolárov a do roku 2016 má nárok na d´alšie tri.

K tým dôvodom PREČo je reg. P. potrebne: V súčasnosti ani manželia  nemajú zo zákona právo dozvedieť sa o zdravotnom stave svojho manžela za jeho života bez jeho výslovného súhlasu. Informácie môže lekár podať iba osobe s plnomocenstvom a po smrti aj osobám žijúcim s pacientom v trvalej domácnosti či potomkom.

Právo na dedenie majú podľa slovenských zákonov aj iné osoby, deti a aj osoby žijúce so zomrelým v trvalej domácnosti. Súčasný zákon nevylučuje z dedenia homosexuálneho partnera, ktorý žije s inou osobou v trvalej domácnosti.  Podľa § 474 ods. 1 Občianskeho zákonníka aj osoby, ktoré žijú spolu v trvalej domácnosti viac ako rok, sa stávajú dedičmi priamo zo zákona.

NIKTO homosexuálom nezakazuje spolu žiť, milovať sa ale povíšiť ich vzťach na uroveň manželstva je nevhodne a povedal by som že nespravodlive pretože základným účelom mazželstva je plodenie a výchova detí čoho homosexuálne manželstvo nieje schopne.  

V roku 2012 bolo riziku chudoby na Slovensku vystavených 13,2 % obyvateľov, čo je približne 715 tisíc ľudí. Medziročne ide o mierny nárast o 0,2 percentuálneho bodu. Vyplýva to z údajov Štatistického úradu SR. Ak chce byt Slovensko moderná krajina mala by najskôr začať riešiť takéto problémi alebo napr. To že priemerná mzda Slováka je  3-krát nižšia ako v iných krajinách Eurozóny  ak sa im chceme pripodobniť začal by som inými vecami .  

 

Na záver(nikoho nechcem strašiť ani zastrašovať ) sem uvádzam gay manifest( slávnostné verejné vyhlásenie nejakých programových zásad,  ideový program-vyznam slova manifest) ,zatiaľ jediny (pokiaľ viem) , ktorý gay komunnita má :   http://rodobrana.org/manifest-gay-hnutia-1987/                                                          

kyselina adenozín-trifosforečná

#15 zlý link

2015-02-12 22:29


Hosť

#16 Re: Homo zvázok je hriech !

2015-02-13 00:27

#7: Peter - Homo zvázok je hriech ! 

 Aj vedomá hlúposť je hriech. 

nikopol

#17 Re: Homo zvázok je hriech !

2015-02-13 01:32

#7: Peter - Homo zvázok je hriech ! 

 Az na to, ze ten vers bol mysleny troska inak a to sa ti pacit nebude.

Nebudes lihat s muzom, tak ako so zenou sa mysli pod kontextom ze muz je viac ako zena a tym padom s nim nemozes robit to co by si mohol robit so zenou.

V kontexte tej doby, sex nebol prejavom lasky, ale dominancie. Dominanciu mohol muz prejavovat zene (kedze bola v tej dobe majetkom), mohol ju prejavovat porazenym protivnikom (kedze boli porazeni), ale nie otrokom (kedze aj ti boli mimo tohto vztahu) a nie muzom (kedze boli v rovnopravnom postaveni).

Len tak na okraj.

Inak, v kazdom pripade Ústava Slovenskej republiky, Článok 1, odsek 1

"Slovenská republika je zvrchovaný, demokratický a právny štát. Neviaže sa na nijakú ideológiu ani náboženstvo."

Ak chceš zákony uplatňovať podľa knihy z dobry bronzovej, tak väčšie pochopenie nájdeš vo Vatikáne.


Hosť

#18

2015-02-13 07:10

Mělo to být už dávno.
sinmara

#19 Re: Re: Re: Homo zvázok je hriech !

2015-02-13 07:31

#12: Peter - Re: Re: Homo zvázok je hriech ! 

 Kámo, ukáž reálne a seriózne overitelné dôkazy, toho že boh je. Ja sa nejakej imaginárnej veci báť nehodlám.

Peter

#20 Re: Re: Re: Re: Homo zvázok je hriech !

2015-02-13 07:44

#19: sinmara - Re: Re: Re: Homo zvázok je hriech ! 

Dôkaz? Pár ľudí bolo za oponou smrti a vrátili sa odtiaľ, aby priniesli svedectvo, že biblia a Boh sú pravdiví a ozajstní. 

Videá: http://www.kristus.sk/video/

 


Hosť

#21 Re: Re: Re: Re: Re: Homo zvázok je hriech !

2015-02-13 11:04

#20: Peter - Re: Re: Re: Re: Homo zvázok je hriech ! 

 Toto nieje dôkaz.

Čítal som super svedectvo staršieho muža z Nórska do ktorého udrel blesk. A on našiel nový zmysel života. Znamená to teda že ho Thor popchol k niečomu?

Tolko k tvojim "argumentom"

Lada

#22 Re: Re: Re: Homo zvázok je hriech !

2015-02-13 12:10

#12: Peter - Re: Re: Homo zvázok je hriech ! 

 Tak mi potom vysvetli, prečo sa Písmom neriadia ani samotní katolíci, radoví veriaci, ale ani ich duchovní vodcovia? To čo si popísal, na každého by sa dalao čo-to nájsť.

A ešte že prečo majú také silné nutkanie zachraňovať iných? Prečo sa nevenujú radšej spáse svojej duše?

Peter
Hosť

#23 Re: Re: Re: Re: Homo zvázok je hriech !

2015-02-13 12:46

#22: Lada - Re: Re: Re: Homo zvázok je hriech ! 

 tu nejde len o katolikov, ale vseobecne o veriacich. Aj nasledovnici Kristovho ucenia su v tomto svete a nevenuju sa Boziemu slovu denne a to je dosledkom, ze podliehame tlaku tohoto sveta. 

To samotny Boh vam cez nase usta podava zachrannu ruku, lebu mu je luto, ze idete do zatratenia, tak kto vas napravi na spravnu cestu, ak nie my krestania? Vy si myslite, ze co sa stale do vas starame. Toto uz nie je len o starani sa do veci druhych, ale prijmaju sa take nemoralne zakony, ze to bude ovplyvnovat uz aj nase deti a vnucata, tak sa prosim necudujte, ze sa k tomu tak aktivne vyjadrujeme. Nie ze by sme sa chceli miesat do vas, ale vytvara sa nezdrave prostredie v spolocnosti, ktore bude ovplyvnovat aj moje deti. Nie je mi jedno, ze sa deti v skolkach budu ucit masturbovat a obchytkavat, ze spievajuce penisy a vaginy budu vo vecernickoch pre deti, ze sa im budu citat pomylene rozpravky. Nie ze my sa starame do vas, ale vy pomaly menite zivot nam, bohuzial k horsiemu. 


Hosť

#24

2015-02-13 17:13

škoda, že táto petícia nebola už skôr...

Hosť

#25

2015-02-13 19:13

Som jednoznacne za a som rad, ze ju niekto zacal.