Znovuzjednotenie Československa vo forme Federácie alebo Konfederácie

Quoted post


Hosť

#18 Re:

2015-05-05 13:38

#16: -  

 Česko-Slovenska!
Dobre?!!
Už sa to konečne naučte !!
Čechoslováci neexistujú!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Len Slováci,Češi,Moravania a iné národnosti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Česko-Slovensko , tak bolo napísané aj v Pitsbursgskej zmluve čo Češi nikdy nedodržali!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Nedá sa im veriť! Spolu s nimi už nikdy viac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Replies


Hosť

#19 Re: Re:

2015-05-05 14:49:54

#18: - Re:  

 ja si myslim ze mozno niektorym jednotlivcom sa neda verit ale nie celemu narodu ako to tu vypisujete.

Inak aj tak sme slovania. presnejsie  ZAPADNY SLOVANIA


Hosť

#38 Re: Re:

2015-10-28 15:04:32

#18: - Re:  

 trochu viac by sa tych vykricnikov nedalo?

Breorn

#49 Re: Re:

2016-02-11 00:03:14

#18: - Re:  

 Ahoj.

Hele, a existují Američané? Asi tedy také neexistují, ne? Možná snad jen původní "Indiáni", kteří byli téměř vyvražděni. Jinak je to směska Angličanů, Španělů, Irů, Italů, Francouzů a já nevím, koho ještě.

Já se narodil v Československu a jsem na to pyšný. Kdybych nemusel na Slovensku platit jinou měnou, ani bych si nepřipadal v zahraničí. Slovensko - zahraničí. Pořád mi to nejde z huby. Když teďka někam dál za hranice jedu a ptají se mě, odkud jsem, a řeknu: Czech Republic. - Czech Republic ??? - Former Czechoslovakia. - Ah. Czechoslovakia. I know Czechoslovakia!.... A je to přes dvacet let, co nás vlastizrádci rozbili.

Název republiky přeci vůbec nemusí korespondovat s národnostmi, které v ní žijí. Může být podobný nebo z národností odvozený, jako tomu bylo v našem případě. Velká Británie také není Anglie-Skotsko-Severní Irsko. A jakou národností bys označil děti smíšených rodin, kterých je hodně na Slovensku i v Čechách? A když Ti to udělá radost, klidně Slovenskočesko. Mě to je opravdu fuk. Pomlčkářství mi připadá jako totální kravina. To je jako hádat se se ženskou, jestli je ta barva růžová nebo "jahůdková". Blbosti.

Já jsem Československý vlastenec. Nikdy jsem neřešil, jestli je někdo Slovák nebo Čech a nikdy to řešit ani nebudu. Osobně bych nedělal spolek, unii, federaci ani nic podobného. Ale prostě jeden Československý stát se dvěma úředními jazyky, jednu vládu a samozřejmě komunální krajové uspořádání s komunálními zastupiteli. Komunální politici jsou totiž lidem blíž a na nich záleží víc. Navíc by komunální kandidáti museli v lokalitě, kde kandidují, žít. Zrušil bych i uvádění národností v OP, rodném listě atd.. Proč by to tam mělo být? Zbytečné. A fakt by mě bylo naprosto volný, jakým jazykem by mluvil prezident nebo třeba premiér. Důležité by bylo jen to, jestli hájí zájmy naší vlasti jako celku. Jakékoli drobení na Slovenské nebo České totiž akorát podporuje u některých jedinců nedůvěru.