Petícia na zrušenie nástrojov psychiatrie na územi SR

Quoted post

Majo

#50 Vzdelanec je pokladom pre svoju krajinu.

2015-01-19 22:18

Podporujem. Je treba zriadiť nové liečebné spôsoby pre liečenie duševných chorôb. Súčasné spôsoby sú neefektívne a žiadny psychiatrický pacient nie je schopný žiť a pracovať, tak ako zdravý človek. Človek liečený na psychiatrii nie je v stave starať sa rodinu, a už vôbec nie vychovávať svoje deti. Tak, aká je tá súčasná liečba.  Argumentom psychiatrov je, že predsa chránia spoločnosť pred nebezpečnými bláznami. Len aj väznice sú tu na to, aby chránili spoločnosť pred nebezpečnými ľuďmi. Takže, ak psychiatrické ústavy majú tento istý účel, tak potom to je len iný druh väznice. Neviem, prečo sa potom psychiatri nazývajú doktormi, keď nikoho nevyliečili.

A k tomu čo písal Boubik, by stálo sa zamyslieť, že ak by sa vzdelával,hoci aj na štátnej škole, tak by nabral nejaké informácie, ako sa v živote rozhodovať a nemusel by riešiť, kto s ním manipuluje. Sám by si dokázal v živote vyhodnotiť, či ho niekto klame, a chce ho využiť, alebo sa mu niekto snaží pomôcť.

Bez vzdelania je život mätúci mnohokrát sa javí, ako bezvýchodiskový. Vďaka vzdelaniu človek nájde nové činnosti, ktoré môže robiť. Vďaka vzdelaniu a opakovanému precvičovaniu človek získava talent. Vďaka vzdelaným ľuďom sa na svete objavujú nové technológie, ktoré ľuďstvo posúvaju v rozvoji. A to je cesta aj pre duševné zdravie. Rozvíjať sa a venovať sa činnostiam, ktoré človek chce robiť, v ktorých má talent.

Vzdelanec je pokladom pre svoju krajinu. (Čínske príslovie)

 

Replies


Hosť

#51 Re: Vzdelanec je pokladom pre svoju krajinu.

2015-02-19 21:06:23

#50: Majo - Vzdelanec je pokladom pre svoju krajinu. 

 Majo, veľmi sa mi páči Tvoj komentár:-))) Presne tak, ak je niekto nebezpečný, máme vytvorené väzenia. Ak je niekto smutný, depresívny, alebo má iný názor ako väčšina, tak ho môžeme porozumieť a pomôcť mu humánne, napríklad nechať ho to, čo ho trápi vyrozprávať. 


Hosť

#56 Re: Vzdelanec je pokladom pre svoju krajinu.

2015-04-09 12:29:49

#50: Majo - Vzdelanec je pokladom pre svoju krajinu. 

Majo, keď vieš, akú cenu má vzdelanie, tak študuj.

Pre začiatok si môžeš naštudovať rozdiel medzi psychiatriou a psychológiou. Lebo máš evidentne zmätok v pojmoch a princípoch.