Vyjadrenie nesúhlasu s vybudovaním základne NATO na území SK

Quoted post

Evolúcia

#314 Re: Re: Re:

2014-09-08 21:13

#294: - Re: Re:  

 S tým odtrhnutím Krymu nemôžem súhlasiť. Podľa mňa to bol legálny krok, podľa vôle väčšiny. A zdôrazňujem, že za odtrhnutie sa vyjadrili aj samotní Ukrajinci tam žijúci. A môže byť svet rád, že to prebehlo rýchlo a čisto a nedopadlo to tam ako v Donecku a Lugansku. Myslím, že Škótsko sa tiež osamostatní po referende 18. 9. Ja rešpektujem vôľu väčšiny aj v Komárne. Ja by som ich nedržal nasilu a nezabíjal by som ich ako to robia Ukrajinci. Pretože si myslím, že by mala byť Európa spojená ako spojenie národných štátov a nie nasilu administratívne vykonštruovaných štátov ako pozostatok z čias feudalizmu, keď bolo jedno, ako sa kde rozpráva a krajinu vlastnil ten, čo mal moc. Prípad Krymu je ako prípad rozdelenia Československa.

Kosovo rovnako si vybojovalo samostatnosť ako Krym, len na Kryme nezahynulo toľko ľudí. Krym nikto nasilu neobsadil a nepripojil k Rusku! Je to demokratická voľba väčšiny.

Ako by mohlo Rusko vyhlasovať EÚ za spojenca, keď stále bezdôvodne na Rusko útočia?!

Že amerických vojakov všade pozvali??? Aj naši politici v 1968 roku púozvali ku nám Rusov, tak asi to schvaľuješ. A Američania si prenajímajú základne len preto, že im to skorumpovaní politici umožňujú. Ak by to bolo iba v nájme, potom by si aj Rusko mohlo prenajať nejaké základne v Nemecku alebo v USA. Takže takéto argumenty sú smiešne. :) USA si vymyslelo NATO ako nástroj presadzovania svojej vôle vo vazalských krajinách.

Ja neviem o to, že by sme silno bojovali 10 rokov za vstup do NATO. To sa snažili presadiť zase len skorumpovaní politici, a obdivovatelia zahnívajúcích USA. Žiadne výhody nám nevyplývajú z členstva. Čo nám to za tie roky prinieslo? Úplne nič pozitívne. Štáty nie sú násilím v NATO, ale sú tam proti vôli ľudu. A myslím, že pokiaľ sa bude rozhodovať v referende o dôležitých veciach bude aj účasť vysoká. Netreba sa obávať, určite by sa zúčastnila nadpolovičná väčšina.

Taký systém, ktorý nebude meniť hranice nikdy fungovať nebude. Nebuďme idealisti. Hranice zmení Škótsko, aj my sme ich zmenili rozdelením Československa. A ako som spomínal som za spojenie štátov do vyššieho celku, ale ako rovnocenných členov a nie ako je tomu teraz v EÚ, kde Slováci 12 hlasmi o ničom nerozhodnú. Je výhodne nemať hranice, mať jednotnú menu, ale nie, aby nám nejaký národ diktoval, aké máme mať doma vysávače a aký tvar majú mať vajcia.

Ak vyhlásime neutralitu, obsadia nás Česi? Alebo Maďari? Nikto by nás nenapadol. A to, že budeme neutrálni neznamená, že budeme bezzbranní. Treba vybudovať sklady domobrany a v prípade ohrozenia rozdať ľuďom zbrane. Stačí jeden granát a jedna pištolka na osobu a nikto národ nepodmaní. Keby do 50 000 mesta vstúpila nejaká cudzia armáda a z každého okna a spoza každého stromu poletí granát, tak nemá ani 100 tankov šancu. Toto je samozrejme naschvál prehnaný príklad, ale vidieť to po celom svete, že národ, ktorý sa nechce dať podrobiť, ten žiadna armáda neporazí. Viď "úspechy" USA po svete. :)

Vo svete existuje 28 krajín, ktoré nemajú armádu. Najznámejší je prípad Kostariky. Tento stredoamerický štát s počtom obyvateľov porovnateľných so Slovenskom zrušil armádu v máji 1948 po krvavej občianskej vojne, čo následne potvrdil aj v zmenenej ústave. Ušetrené peniaze sa použili na vzdelanie, všeobecnú zdravotnú starostlivosť a životné prostredie. Vďaka tomu zaznamenala táto krajina obrovský pokrok. Dnes je v nej druhá najvyššia miera gramotnosti spomedzi všetkých latinskoamerických štátov, priemerná dĺžka života sa vyšplhala na viac ako 78 rokov, v počte počítačov zaujala tretiu priečku spomedzi krajín Latinskej Ameriky. 

 

Replies


Hosť

#360 Re: Re: Re: Re:

2014-09-09 07:56:06

#314: Evolúcia - Re: Re: Re:  

 Sorry chlape ale neviem odkial mas svoje informacie o kryme ale nemozem suhlasit vobec. referendum o takejto zavaznej otazke musi byt prejednavane minimalne mesiace ak nie roky nie tyzdne. Musi byt medzinarodny dohlad musi byt suhlas krajiny oboch krajin o odpojeni a nic z toho sa nestalo. Z ceskoslovenskom to nemozes porovnavat tam sa veduce strany dohodli ze sa rozdelime. Obe strany podpisali na Kryme podpisala len Jedna! to je a hned sa priclenila k Rusku, slovensko sa nepriclenilo k nikomu, ziskala nezavislost. To ze ludia tam chcu ist je fajn, ale robi sa to inac a da sa to spravit aj legalnou cestou nie takto, kde destabilizovali celu Europu. 

A mam pocit ze ty tu stale obhajujes Vestfalsky system. Ako citam tvoje argumenty, ale uvedom si ze tento system zlyhal mnoho krat, preto sa po 2 svetovej vojne a po studenej vojne vytvara novy system, kde sa pricina tychto masivnych vojen zabrani. Lokalne konflitky budu stale a velomoci budu mat svoj vplyv, hlavne je predijst systemovym konfliktom. 

Rusko dostalo od NATO nejednu pozvanku aby boli partmermi, aby spolupracovali aby boli sucastou aj protiraketoveho stitu a ekonomickej sfery EU alebo vojenskych NATO, avsak podla mojho nazoru prilisna hrdost a samotna mentalita Ruska im to nedovoli. Rusi sa stale boja napadnutia aj ked im to nehrozi. To mozme sledovat uz od Katariny Velkej a to je aj dovod preco je Rusko dnes take mohutne. Ale to tu nebudem dalej rozoberat. 

To mas zle informacie, Rusko sa samo pozvalo v 68. Zisti si to presnejsie ak tu chces nieco rozpisovat a potom si esste precitaj o Breznevovej Doktrine, a to skus porovnat stym co robi USA. Pocuj zijeme v demokracii, nemozes teraz hladat vinu vsade, ak ti to vadi ze su politici skorumpovany tak bud politik, bud lepsi a zmen to, nie len nadavaj ze on toto a on toto a to sa neda... lebo az potom ked sam beries veci do ruky ktore ti vadia, potom zijes demokraticky zivot. Ak budes zit svoj zivot len v tom ze on je zly aj on a ja to nezmenim tak potom si nepochopil kapitalizmus ani demokraciu a nasledne koncis v reciach niekoho kto ti to chce zobrat. 

Ako mozes porovnavat Costa Ricu so Slovenskom??? Mali tam dost vazne regionalne konflitky a to ze ich nikto nenapadol za poslednych x rokov nevytvara precedens... skus si najast co je Organizacia Americkych Statov, tam mozno pochopis preco ich nikto nenpadol. Ziaden stat dnes nedokaze existovat sam. 

Ak budeme neutralny, mozno nas nenpadane cesko ani madarsko ani rakusko, ale mozno nas napadne Cina, potom ako prejde cez Rusko do Ukrajiny a potom dalsie bude Slovensko, pritom nenpadne ani Madarsko ani Cesko, lebo su v NATO A boja sa USA, ale napadnu Slovensko lebo je neutralne a nitko mu nepomoze, co potom?? Prehnany Scenar ale len ukazka prikladu.