Vyjadrenie nesúhlasu s vybudovaním základne NATO na území SK

Quoted post


Hosť

#294 Re: Re:

2014-09-08 20:11

#218: Evolúcia - Re:  

 Pripojenie Krymu k Rusku NEBOL legalny ani prirodzeny krok a bol pripojeny nenasilne a nelegalne. Ak by ziskal stat svoju nezavislost na Ukrajine tak to by sme mohli otom spekulovat ale aj tak by to nebolo legalne. Ale ze to bolo vyriesene za par tyzdnou neni normlane a neni prirodzene ani Legalne. Porovnaj si boj o nezvislost napr. Skotska na Velkej Britanii a Krym. To je uplne nieco ine. Treba respektovat volu vacsiny? tak sa opytaj v Komarne alebo v juznych castiach slovenska co chcu tiez tam bude vacsina ale legalne by odtrhnutie nebolo.

Kosovo sa odtrhlo v boji za nezavislost to je nieco ine ako ziskam "nezavislost" a hned sa pridam k inej krajine. to neni nezavislost to je anexia zo strany silnejsieho suseda... 

Rusko v poslednej dobe davalo jasne vyhlasnia ze europu uz nepovazuje za spojenca a ako vidime robi v tom aj kroky.. a ta musim sklamat ale my sme EU a my sme NATO. To ze sa to Ficovi alebo tebe nepaci to nezmeni... tak isto ani Hilterovi vojaci neboli nepriatelmi Rakuska.. a ako to dopadlo. 

S tymi armadami cudzich vojsk na inom uzemi ma to stale bavi... Uvedom si ze Americky vojaci su kde su preto lebo bud boli Pozvani do tejto krajiny alebo si prenajimaju zakladne. Je to legalna cesta. Nesu tam dani nasilym. (beriem akcie proti Iraku alebo Afganistanu boli akcie predominantenej supervelmoci, ale tak isto rusko alebo cina a ine mocnosti maju svoje vojny a ich pozicie su take silne ze ani medzinarodne spolocenstvo OSN stym nespravi nic. Vid Gruzinsko.) 

Inac 10 rokov sme silno bojovali aby sme sa do NATO dostali, nic nam nespravilo, neviem preco ti vadi USA ako celok. V podstate len vdaka NATO sa tu mozme takto bavit otvorene a demokraticky. A je to tvoja vola ze to tu nechces, suhlasim s tebou nech rozhodne narod. (Ale ako to tu bolo spomenute referendum sa tu neda vyuzit v tychto otazkach ma plnu moc vlada ktora bola zvolena a dalej na Slovensku, bohuzial nemame mentalitu na referedna ako tomu je napr vo Svajciarsku, tu by sa referenda ucastnilo opat 5% obyvatelstva a tym by bolo neplatne...)

A to ze sa stale menia hranice konci vojnami, preto sa vymyslel system ktori sa snazi tieto hranice nemenit. A vlastne naco menit? mozes v podstate cestovat robit zit a vsetko kdekolvek a akokolvek chces ak si vyberies demokraticku krajinu. Tu si treba polozit otazku, neni lepsie EU a integracia? ako viest vojny?? Neni to ta lepsia a prirodzenejsia cesta? prepojit svet a nech si vyberies ako chces ist a zit kdekovevk? ale radsej sa budeme byt ja som slovak ty madar alebo cech? To by malo byt podla mna uz prekonane, a ako lekcia nam bola dana 2. svetova vojna. 

Peticia o neutralite slovenka.... ludia neutralita nefunuguje ze si ju vypiseme a ostatni to budu brat ze OK ste neutralny. Musi byt uznana a garantovana. To je len dalsi zbytocny a nerealizovatelny blud. 

Replies

L

#297 Re: Re: Re:

2014-09-08 20:23:15

#294: - Re: Re:  

 Ty mas velmi rad/a 'legalne' ako vidim, no legalne nie je vzdy spravne... Do legislativy sa dostane co tam politici vylobovany dostanu! Si radsej vygoogli TTIP a ich plany na upravy EU zakonov v prosprech korporatnych spolocnosti, to je demokracia a legislativa jak lusk ;/


Hosť

#298 Re: Re: Re:

2014-09-08 20:23:31

a sorry za gramatiku mi to trosku uslo :)

Evolúcia

#314 Re: Re: Re:

2014-09-08 21:13:14

#294: - Re: Re:  

 S tým odtrhnutím Krymu nemôžem súhlasiť. Podľa mňa to bol legálny krok, podľa vôle väčšiny. A zdôrazňujem, že za odtrhnutie sa vyjadrili aj samotní Ukrajinci tam žijúci. A môže byť svet rád, že to prebehlo rýchlo a čisto a nedopadlo to tam ako v Donecku a Lugansku. Myslím, že Škótsko sa tiež osamostatní po referende 18. 9. Ja rešpektujem vôľu väčšiny aj v Komárne. Ja by som ich nedržal nasilu a nezabíjal by som ich ako to robia Ukrajinci. Pretože si myslím, že by mala byť Európa spojená ako spojenie národných štátov a nie nasilu administratívne vykonštruovaných štátov ako pozostatok z čias feudalizmu, keď bolo jedno, ako sa kde rozpráva a krajinu vlastnil ten, čo mal moc. Prípad Krymu je ako prípad rozdelenia Československa.

Kosovo rovnako si vybojovalo samostatnosť ako Krym, len na Kryme nezahynulo toľko ľudí. Krym nikto nasilu neobsadil a nepripojil k Rusku! Je to demokratická voľba väčšiny.

Ako by mohlo Rusko vyhlasovať EÚ za spojenca, keď stále bezdôvodne na Rusko útočia?!

Že amerických vojakov všade pozvali??? Aj naši politici v 1968 roku púozvali ku nám Rusov, tak asi to schvaľuješ. A Američania si prenajímajú základne len preto, že im to skorumpovaní politici umožňujú. Ak by to bolo iba v nájme, potom by si aj Rusko mohlo prenajať nejaké základne v Nemecku alebo v USA. Takže takéto argumenty sú smiešne. :) USA si vymyslelo NATO ako nástroj presadzovania svojej vôle vo vazalských krajinách.

Ja neviem o to, že by sme silno bojovali 10 rokov za vstup do NATO. To sa snažili presadiť zase len skorumpovaní politici, a obdivovatelia zahnívajúcích USA. Žiadne výhody nám nevyplývajú z členstva. Čo nám to za tie roky prinieslo? Úplne nič pozitívne. Štáty nie sú násilím v NATO, ale sú tam proti vôli ľudu. A myslím, že pokiaľ sa bude rozhodovať v referende o dôležitých veciach bude aj účasť vysoká. Netreba sa obávať, určite by sa zúčastnila nadpolovičná väčšina.

Taký systém, ktorý nebude meniť hranice nikdy fungovať nebude. Nebuďme idealisti. Hranice zmení Škótsko, aj my sme ich zmenili rozdelením Československa. A ako som spomínal som za spojenie štátov do vyššieho celku, ale ako rovnocenných členov a nie ako je tomu teraz v EÚ, kde Slováci 12 hlasmi o ničom nerozhodnú. Je výhodne nemať hranice, mať jednotnú menu, ale nie, aby nám nejaký národ diktoval, aké máme mať doma vysávače a aký tvar majú mať vajcia.

Ak vyhlásime neutralitu, obsadia nás Česi? Alebo Maďari? Nikto by nás nenapadol. A to, že budeme neutrálni neznamená, že budeme bezzbranní. Treba vybudovať sklady domobrany a v prípade ohrozenia rozdať ľuďom zbrane. Stačí jeden granát a jedna pištolka na osobu a nikto národ nepodmaní. Keby do 50 000 mesta vstúpila nejaká cudzia armáda a z každého okna a spoza každého stromu poletí granát, tak nemá ani 100 tankov šancu. Toto je samozrejme naschvál prehnaný príklad, ale vidieť to po celom svete, že národ, ktorý sa nechce dať podrobiť, ten žiadna armáda neporazí. Viď "úspechy" USA po svete. :)

Vo svete existuje 28 krajín, ktoré nemajú armádu. Najznámejší je prípad Kostariky. Tento stredoamerický štát s počtom obyvateľov porovnateľných so Slovenskom zrušil armádu v máji 1948 po krvavej občianskej vojne, čo následne potvrdil aj v zmenenej ústave. Ušetrené peniaze sa použili na vzdelanie, všeobecnú zdravotnú starostlivosť a životné prostredie. Vďaka tomu zaznamenala táto krajina obrovský pokrok. Dnes je v nej druhá najvyššia miera gramotnosti spomedzi všetkých latinskoamerických štátov, priemerná dĺžka života sa vyšplhala na viac ako 78 rokov, v počte počítačov zaujala tretiu priečku spomedzi krajín Latinskej Ameriky.