Petícia za zrušenie kresťanstva na Slovensku

Quoted post

Zendhal

#134

2014-07-28 21:48

Obyčajné protikresťanské texty... Tak ako u takmer každého Black metalu. O tom celý ten žáner je, o odmietaní a tvrdom kritizovaní cirkvi a náboženstiev ako takej. Napríklad vaše prikázania a viera tiež urážajú moje racionálne myslenie a rozruch z toho nerobím (až na túto recesiu).


Zaujmavé že Belphegor tunajším katolíckym komunitám vadí ale koncert Mayhemu nedávno tu nikomu nevadil. A to podotýkam že Mayhem nezostali len pri rečiach ale aj v 90tych rokov v Nórsku vypálili niekoľko kostolov.


Jedna malá rada na záver: Ak sa vám nepáčia texty, nekupujte si lístok a nechoďte na ten festival a hlavne nechajte tých, čo sa tam idú zabaviť a odreagovať od stresov každodenného života na pokoji ;)

Replies

Pokoj a pravda

#137 Re:

2014-07-28 23:11:22

#134: Zendhal -

Nuž, ale celý problém stojí na tých textoch, či sú tak zle preložené a vytrhnuté z kontextu, ako ste uviedli, alebo nie! Všetky tie reči v komentároch boli len omáčkou. Mali ste možnosť to uviesť na správnu mieru, na otázku na telo ste sa vyhli neurčitou odpoveďou. Lebo kritika, aj prísna kritika, ak je pravdivá, je dobrá vec, ale tieto texty, ako sú uvedené v liste, majú ďaleko od len prísnej kritiky.

Ďakujem za tú malú radu, ale ako môžem posúdiť tie texty, konkrétne tých dvoch piesní, keď ste  ich neuverejnili.

Už Vám dám pokoj, len znovu pripomínam dobre si prečítať ten list, aj komentár jeho zostavovateľov k nemu! Nejde o žiadnu petíciu za zrušenie festivalu, ani petícu proti metalovej muzike a jej prívržencom! Zostavovatelia listu si nerobia nárok na 100 percentnú pravdu, preto vyzývajú príslušné štátne orgány, aby si overili, prešetrili, čo v liste uvádzajú a podľa toho aj konali, aby zabránili prípadnému porušeniu zákona, ktorý zakazuje verejné znevažovanie nábož. cítenia, nábož. symbolov, tobôž verejné vyzývanie k vraždeniu, keby nebodaj takéto "piesne" s takýmito textami na festivale odozneli. Je to aj upozornenie pre organizátorov, aby si na to dali pozor.Človiečik, čo sa skrýva za prezývkou "Lord Satan", píše, že uznáva kresťanov, čo sa do ničoho nemontujú a držia sa hesla "ži a nechaj žiť". Tak nech sa toho držia aj autori týchto piesní a vyššie spomínaný človiečik, by takéto texty nemal uznávať!

Prajem dobrú noc!