Vyhlásenie Petra Porošenka za "personu non grata".

Quoted post

kaleidoskop

#370 Re: Re:

2014-07-18 05:57

#217: - Re:

ja som hoviril k veci, tak skús aj ty - čo by si urobil ako prezident SR, keby niekto na juhu Slovenska násilne obsadil všetky inštiúcie zorganizoval chaotické a zmanipulované referendum, kde môže každý voliť koľko chce, potom vyhlásil samostatnosť a absolútne odmietal rokovať? Tu sú iba dve možnosti - vzdať sa alebo bojovať za svoju krajinu - veď predsa v krajine musí byť jasne kto má moc (platenie daní, vyplácanie dávok, dôchodkov a veľa veľa praktických veci - tu musí byť zrejmé kto to má v kompetencii). Dvojvládie sa nedá dlho udržať. Krymu sa Ukrajina fakticky vzdala (aj keď nie formálne), lebo vidí, že tam je málo ukrajincov a nik by ich nepodporil (navyše Krym sa dostal Ukrajine ako slepé kura k zrnu). Ale v donecku a huhansku je ukrajinco a rusot tak pol na pol. Kritizovať je ľahko ale nájsť riešenie ťažko. P.S. Neviem čo s tým má spoločné moč - v 45 rokoch nezvykne unikať :-ooo. Ja mám VŠ a dianie na Ukrajine pozorne sledujem už od začiatku protestov na Majdane a smejem sa ľuďom ktorí ešte neprekukli primitívnu Putinovu hru  -keby nepodporoval separatistov technicky (zbrane) logisticky (tajné služby) aj personálne (žoldnieri a členovia špeciálnych tajných jednotiek) žiadna "domobrana" by nemohla vydržať proti akokoľvek slabo organizovanej armáde (ako je ukrajinská) ani pár dní. Tak o čom tu všetci točia ???

Replies

Starý Moskvič tvrdé auto

#900 Re: Re: Re:

2014-11-22 12:17:40

#370: kaleidoskop - Re: Re:  

 Ty a VŠ? Tak to je evidentne dôvod k tomu myslieť si že náš vzdelávací systém vedie naozaj do prdele.. Možno paier o tvojom vzdeláni máš ale rozum si nepobral v živote. porovnávaš Krym s Juhom Slovenska a zabúdaš že maďari nemajú žiadnú medzinárodnú zmluvu k tomu aby mohli niekedy vkročiť na Juhom Slovenska o možnom pričlenení a sústredení vojsk. Takže to že máš vysokú školu si si veľmi nepomohol. Ja mám posranú maturitu a viem že Rusi sú v práve lebo podľa medzinárodných zmluv z roku 1994 sa Krym mohol sám rozhodnúť či sa pričlení k Ukrajine alebo k Rusku na základe demokratického referenda. obyvatelia Krymu rozhodlí. A tie vojska? Podľa medzinárodných zmluv Rusko tam môže sústrediť 30000 vojsk. To nebola Agresia ale využitie podmienok v zmluve a hádaj kto tú zmluvu okrem Rusov a Ukrajincov podpísoval. Boli to aj západné mocnosti tak nech Amerika drží pysk a nekváka. A ty tiež drž pysk a nechaj si odobrať dyplom a volebné právo pretože na istotu nemôžeš vedieť tiež ako to bolo z Malajským lietadlom. Hlavná vec že tvoj šiestý zmysel ktorý si nadobúdol fajčením trávy na intráku ti nahovára že lietadlo na istotu zostrelili separatisti alebo Putin s gumipuškov na špičke niektorej Kremeľskej vežičky. Rusi požiadali Ukrajinskú vládu aby vydala audiozáznami z dispečingu aby vydala dôkazy že kto to urobil. Prečo Ukrajinska vláda do teraz tie dôkazy nepredložila?

Starý Moskvič tvrdé auto

#901 Re: Re: Re:

2014-11-22 12:26:26

#370: kaleidoskop - Re: Re:  

 A že žiadná domobrana by nevydržala? To si Určite myslel aj Napoleon alebo Hitler. ty nevieš aka je účinná gerillova stratégia. Navyše separatistom tam velia veteráni z Afgánistanu zatiaľ čo Ukrajinská stratégia je nepremyslena a sami Ukrajinskí velitia sa nevedia dohodnúť akú taktiku navrhnú do armády verbujú civilov ktorí v živote nedržali samopal a nemajú žiaden výcvik či nemajú čo žrať a myslíš si že taká armáda na Spadnutie rozpráši separatistov? Tak nebuď smiešný zjavne dejiny vôbec neovládaš a zas ečo je na tom že ich Rusko nepriamo podporuje je to Krajina v Ruskej svére a sused Ruska. Čiže keď Rusi sústreďujú na Ich hraniciach vojska tak evidentne preto lebo ide o ich bezpečnosť a keď nejaká čierna opica chce vyskakovať že Sústredenie Ruských vojsk na Ukrajinsko Ruských hraniciach je Agresia tak tiež nech stiahne svoje jednotký z pobaltských štátov lebo sa to dá tiež za Agresiu považovať..