Vyhlásenie Petra Porošenka za "personu non grata".

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Vyhlásenie Petra Porošenka za "personu non grata"..


Hosť

#351

2014-07-17 18:56

Vrana k vrane sadá, rovný rovného si hľadá !
Petícia proti pozvaniu Porošenka na Slovensko. Kto má trochu cti a svedomia, podpíše. Prezident rozhodne nekoná v súlade so všeobecným presvedčením ( hoci časť obyvateľov verí našim médiám. Sú to tí, čo je lenivá hľadať na internete, nevie rusky, alebo je zakomplexovaná a nevie zabudnúť Rusku rok 1968, hoci Nemcom II. svetovú prepáčili, ale sú už aj takí, čo majú strach povedať svoj názor - nastala totálna demokracia ? )

Hosť

#352

2014-07-17 18:56

A kohože pán prezident SR reprezentuje? Treba však uznať, že učeň sa môže vyrovnať svojmu majstrovi a získať nobelovu cenu za mier. Dnes majú vojnoví štváči zelenú ...

Hosť

#353 Fašizmus

2014-07-17 19:13

Fašizmus nezmeníte, neodstraníte petíciou - či už na Ukrajine, na Slovensku alebo v USA či v EU. Len so zbraňou a s pomocou ruskej armády a ruských partizánov.

robin hút jánošík

#354

2014-07-17 19:16

Nuž, vidno, pravicová čvarga čo za kandidáta za prezidenta postavila. Vyyebaný východniarsky trtko podplatený zelenými toaletnými papierikmi čiernopapuľovým Babrákom Obamom robí jeden kiks za druhým.

Hosť

#355

2014-07-17 19:33

Kiska ma sklamal.


Hosť

#356

2014-07-17 19:47

Fašistov nemusím,ani náhodou.
canadan

#357

2014-07-17 20:10

Čo by ste čakali od človeka, ktorý je presvedčený o tom že ľudské práva nesmú byť nadradené obchodným záujmom

Hosť

#358

2014-07-17 21:52

amaterizmus v politike netrpím
Dano

#359 Re:

2014-07-17 22:25

#12: -

Ako si mohol volit spinaveho zlodeja a scientologistu?!?!

Ved koli nemu exekutori pripravili o zivot tisice obcanov SR ...

Kazdy, kto volil KISKU je beznadejny a naivny hlupak .... :-(

Dano

#360 Re: Fašizmus

2014-07-17 22:30

#353: - Fašizmus

Musim jedine suhlasit!

Cest a slava vsetkym Slovanskym vlastencom a antifasistom celeho sveta!


Hosť

#361

2014-07-17 22:45

Porošenko je vojnový štváč čo nechce prímerie. Tohto človeka čo má na svedomí ľudské životy by nemalo SR pozývať a ani mu umožniť pobyt v SR.

Hosť

#362

2014-07-18 04:45

Nič viac, len že to je nehoráznosť a odvaha pozvať zločinca Porošenka na Slovensko " nie mojim prezidentom Kiskom ".

Hosť

#363

2014-07-18 05:20

Docerta aj s Waltzmanom!
kaleidoskop

#364 Re: Re: Re:

2014-07-18 05:24

#280: - Re: Re:

konečne aj nejaký rozumný názor :)


Hosť

#365 Re:

2014-07-18 05:27

#293: Zoltan -

Ak hovoríte "vlastných občanov" tak potvrdzujete, že územie na ktorom sa bojuje patrí Ukrajine. Naopak vlastizradou je nechať si ukradnúť územie. Na to sa Putin spoliehal, že nebudú mať odvahu zasiahnuť a jeho žoldnieri si ľahko ukradnú kuis Ukrajijny. Lenže sa prepočítal a teraz je v slepej uličke. Už dávno sa mal vzdať (lebo on všetko riadi, nie nejaká "domobrana"), lebo on nesie zodpovednosť za všetky obete.

kaleidoskop

#366 Re: Prezident

2014-07-18 05:29

#258: esteban - Prezident

Hlas nepatrneho zlomku ľudu. Iba keby čo len polovica jeho voličov podpísala túto petíciu tak by sa mal dôvod týmto čo i len zaoberať

kaleidoskop

#367

2014-07-18 05:35

Ešte stále si myslíte, že "ukrajinskí fašisti" (ha-ha-ha - tu mnohí nevedia čo sú fašisti) neprávom útočia na "chúdiatka" separatistov, potom ako zostrelili civilné lietadlo s takmer 300 ľuďmi. Kedy sa konečne spamätajú a uvedomia si, že jednoducho silou by sa nemali riešiť problémy v civilizovanej Európe 21.storočia. Porošenko sa rozhodol k ťažkému kroku, určite ho to neteší, ale akú mal inú možnosť - ustúpiť a pozerať ako potom aj ďalšie regiony ako Charkov, Lvoa atď sa budú ľahko odtrhať od Ukrajiny. Porošenka si zvolen jasnou väčšinou ukrajinský názod a jeho povinnosťou je chraániť územie, ktorého bol zvolený za predidenta.  Keby nezasiahol, národ by ho považoval za zradcu, svet za slabocha a Putin by sa doma rehotal do vankúša.


Hosť

#368

2014-07-18 05:49

Dobrý deň. Podobných osôb u nás na Slovensku už bolo veľa a nič sme s tým nespravili.Je načase sa konečne zobudiť - zastaviť ich(sl.hymna - staršia verzia) a povedať NIE takýmto parazitom bez svedomia!!!

Hosť

#369

2014-07-18 05:50

i osoba, ktorá Porošenka pozvala má rovnaké vlastnosti ako on. Jeho vedomosti v oblasti zahraničnej politiky štátu sú však veľmi sporné
kaleidoskop

#370 Re: Re:

2014-07-18 05:57

#217: - Re:

ja som hoviril k veci, tak skús aj ty - čo by si urobil ako prezident SR, keby niekto na juhu Slovenska násilne obsadil všetky inštiúcie zorganizoval chaotické a zmanipulované referendum, kde môže každý voliť koľko chce, potom vyhlásil samostatnosť a absolútne odmietal rokovať? Tu sú iba dve možnosti - vzdať sa alebo bojovať za svoju krajinu - veď predsa v krajine musí byť jasne kto má moc (platenie daní, vyplácanie dávok, dôchodkov a veľa veľa praktických veci - tu musí byť zrejmé kto to má v kompetencii). Dvojvládie sa nedá dlho udržať. Krymu sa Ukrajina fakticky vzdala (aj keď nie formálne), lebo vidí, že tam je málo ukrajincov a nik by ich nepodporil (navyše Krym sa dostal Ukrajine ako slepé kura k zrnu). Ale v donecku a huhansku je ukrajinco a rusot tak pol na pol. Kritizovať je ľahko ale nájsť riešenie ťažko. P.S. Neviem čo s tým má spoločné moč - v 45 rokoch nezvykne unikať :-ooo. Ja mám VŠ a dianie na Ukrajine pozorne sledujem už od začiatku protestov na Majdane a smejem sa ľuďom ktorí ešte neprekukli primitívnu Putinovu hru  -keby nepodporoval separatistov technicky (zbrane) logisticky (tajné služby) aj personálne (žoldnieri a členovia špeciálnych tajných jednotiek) žiadna "domobrana" by nemohla vydržať proti akokoľvek slabo organizovanej armáde (ako je ukrajinská) ani pár dní. Tak o čom tu všetci točia ???

lada

#371

2014-07-18 06:22

Tak kaleidoskop je pre teba normálne že Porošenko zabíja nevinných civilistov deti,ženy aby za každu cenu udržal Ukrajinu unitárnym štátom. Ked sleduješ Ukrajinu vieš že volby na východe Ukrajiny boli vždy rozdielné a bolo jasné že Ukrajina drží pokope iba umelo.Čo tak federalizácia, väčšie kompetencie pre JV UA aby si aj oni spravovali svoju krajinu podla seba a nie iba diktátom Kijeva,ktorý je naozaj ovládaný ultranacionalistami. Ano na JV ZA su etnické čistky a zverstvá proti tým ktorí unitarne nesuhlasia s Kyjevom. Čo keby nas česi v minulosti vybombardovali že chceme federálne usporiadane. Vojna na JV UA su iba zaujmy USA presadit tam svoj vplyv a dalších zaujmovych skupín. To je to vraždenie a zverstva na JV UA.
kaleidoskop

#372

2014-07-18 06:28

Ľudia veď už trochu logicky a racionálne rozmýšľajte. Ako inak ako vojensky sa dá tento konflikt už teraz riešiť. Separtisti ustúpiť ani rokovať nehcú. Na dohody bolo času dosť. Štát ná mnoho funkcií, ktoré musí zabezpečovať (dane,odvody,dôchodky,dávky,financovanie chodu spoločnosti) a preto takéto dvojvládie štát neskutočne finančne ruinuje (najmä Ukrajinu, ktorá je na tom finančne beztak zle) Preto nesú VŠETKU zodpovednosť sa všetkých nevinných mŕtvych (s ktorých si urobili živé štíty) v tomto konflikte. Má štát vždy keď niekto s pomocou dostatočného množstva zbramí sa bude snažiť odtrhnúť nejaké úzermie a nebude chcieť rokovať ustúpovať? Veď to by bola vlastizrada a precedens aby hcikto hocikde vytváral akékoľvek miništáty ako sa mu zachce. Právo na sebaurčenie? Áno, ale rokovaniami, dohodami a spravidlivými referendami. Mnohí mamú tendenciu vidieť svet čierno bielo dobrý-zlý hrdnina-vrah a nič medzi tým. Ale svet taký nie je. Je zložietší. Ľaho je napísťa "je to vrah" ale ťažko nájsť východisko. To tu neponúkol nik z diskutujúcich. Často treba robiť aj ťažké rozhodnutia. Navyše tu ide aj o česť národa. Porošensko si zasluhuje uznanie za ťažké rozhodnutie oslobodiť časť svojej krajiny od nastrčených bábok a žoldnierov, ktorý sa sa snažia naservírovť na tácke Putinovi "kus šťavnatej krajiny" na obed. Ukrajinci odmietli ruskí vplyv a ľudia u nás už zabúdajú na to aké zverstvá prišli z Ruska - stalinizmus - genocída vlastného ľudu, gulagy, ... a tanky v r.1968. A my si musíme vybrať na čej strane budeme - Európy a USA alebo Ruska. Kto z nich je väčší "imperialista"? Určite Rusko, ktoré sa znova snaží vytvoriť "jedinyj magučij savjetsky sajuz" a rád by znova obnovil aj svoj sovietsky blok. Nik z nich nie sú "svetúškovia" ale vybrať si musíme, lebo my neutrálny byť nmemôžme. Neutrálny môže byť iba ten, koho ostatní tak uznajú (napr. Švajčiarsko). My sme ale dosť strategický na to aby niekto uznal našu neutralitu. To je reality sveta a nie vytrikovať do ľuftu prázne reči o vrahoch. Pritom tí praví vrahovia sa maskujú rôznymi svetožiarami.

Hosť

#373

2014-07-18 06:40

Nemáme záujem sa priateliť s človekom ktorý zabíja vlastné obyvateľstvo.

Hosť

#374 Re:

2014-07-18 06:44

#371: lada -

Opakujem, je smutné že zomierajú nevinní civilisti ale zodpovednosť za to nesú separatisti, lebo odmietajú rokovať. Porošenko je pripravený na ústupky, federalizáciu a možno aj konfederalizáciu, ale to by sa museli začať rokovania (alebo by musel Puti stianuť všetky svoje bábyky a zbrane a separatisti by sa museli vzdať behom pár hodín). Ja som takisto vždy tvrdil že unitárna Ukrajina nevyrží nastálo, ale ani samostanosť nie je riešenie. Tam žije veľa ukrajincov (zväžša pol na pol) a tí nechcú byť pod rusmi ale radšej v Ukrajine (možno by bola ďalšia občianska vojana). Práve národnostne tak premiešanie územia ao JV UA vyžadujú na vytvorenie dlhofobej stability kompromisy, ale na to by musel niekto chcieť rokovať. Nesútupčivosť separatistov resp. naťahovanie času by hralo fatálne proti UA lebo by hospodársky skolabovala. A bola pôvodná taktika Putia - myslel že UA vojensky nezasiahne a hospodársky skolabuje a potom príde "báťuška" a UA zachráni (t.j. anektuje alebo úplne pripúta pod svoj vplyv) Záujmy USA? Samozrejme každá veľmoc má svoje záujmy a každá sa snaží rozdeliť si vpyv vo svete. UA si VYBRALA Európu a USA za svojho patróna a ochrancu (lebo vidí čo je Putin zač) preto im USA pomáha personálne vojensky aj spravodajsky. Inak by ich už ruská "mašina" dávno zvalcovala.


Hosť

#375 Re:

2014-07-18 06:51

#373: -

Pri bojoch lietajú guľky zo všetkých strán a do všetkých strán a mnohých civiliosto zabili aj separatisti.