Vyhlásenie Petra Porošenka za "personu non grata".
Fašizmus
Fašizmus nezmeníte, neodstraníte petíciou - či už na Ukrajine, na Slovensku alebo v USA či v EU. Len so zbraňou a s pomocou ruskej armády a ruských partizánov.
Kiska ma sklamal.
Re:
Ako si mohol volit spinaveho zlodeja a scientologistu?!?!
Ved koli nemu exekutori pripravili o zivot tisice obcanov SR ...
Kazdy, kto volil KISKU je beznadejny a naivny hlupak .... :-(
Re: Fašizmus
Musim jedine suhlasit!
Cest a slava vsetkym Slovanskym vlastencom a antifasistom celeho sveta!
Re:
Ak hovoríte "vlastných občanov" tak potvrdzujete, že územie na ktorom sa bojuje patrí Ukrajine. Naopak vlastizradou je nechať si ukradnúť územie. Na to sa Putin spoliehal, že nebudú mať odvahu zasiahnuť a jeho žoldnieri si ľahko ukradnú kuis Ukrajijny. Lenže sa prepočítal a teraz je v slepej uličke. Už dávno sa mal vzdať (lebo on všetko riadi, nie nejaká "domobrana"), lebo on nesie zodpovednosť za všetky obete.
Re: Prezident
Hlas nepatrneho zlomku ľudu. Iba keby čo len polovica jeho voličov podpísala túto petíciu tak by sa mal dôvod týmto čo i len zaoberať
Ešte stále si myslíte, že "ukrajinskí fašisti" (ha-ha-ha - tu mnohí nevedia čo sú fašisti) neprávom útočia na "chúdiatka" separatistov, potom ako zostrelili civilné lietadlo s takmer 300 ľuďmi. Kedy sa konečne spamätajú a uvedomia si, že jednoducho silou by sa nemali riešiť problémy v civilizovanej Európe 21.storočia. Porošenko sa rozhodol k ťažkému kroku, určite ho to neteší, ale akú mal inú možnosť - ustúpiť a pozerať ako potom aj ďalšie regiony ako Charkov, Lvoa atď sa budú ľahko odtrhať od Ukrajiny. Porošenka si zvolen jasnou väčšinou ukrajinský názod a jeho povinnosťou je chraániť územie, ktorého bol zvolený za predidenta. Keby nezasiahol, národ by ho považoval za zradcu, svet za slabocha a Putin by sa doma rehotal do vankúša.
Re: Re:
ja som hoviril k veci, tak skús aj ty - čo by si urobil ako prezident SR, keby niekto na juhu Slovenska násilne obsadil všetky inštiúcie zorganizoval chaotické a zmanipulované referendum, kde môže každý voliť koľko chce, potom vyhlásil samostatnosť a absolútne odmietal rokovať? Tu sú iba dve možnosti - vzdať sa alebo bojovať za svoju krajinu - veď predsa v krajine musí byť jasne kto má moc (platenie daní, vyplácanie dávok, dôchodkov a veľa veľa praktických veci - tu musí byť zrejmé kto to má v kompetencii). Dvojvládie sa nedá dlho udržať. Krymu sa Ukrajina fakticky vzdala (aj keď nie formálne), lebo vidí, že tam je málo ukrajincov a nik by ich nepodporil (navyše Krym sa dostal Ukrajine ako slepé kura k zrnu). Ale v donecku a huhansku je ukrajinco a rusot tak pol na pol. Kritizovať je ľahko ale nájsť riešenie ťažko. P.S. Neviem čo s tým má spoločné moč - v 45 rokoch nezvykne unikať :-ooo. Ja mám VŠ a dianie na Ukrajine pozorne sledujem už od začiatku protestov na Majdane a smejem sa ľuďom ktorí ešte neprekukli primitívnu Putinovu hru -keby nepodporoval separatistov technicky (zbrane) logisticky (tajné služby) aj personálne (žoldnieri a členovia špeciálnych tajných jednotiek) žiadna "domobrana" by nemohla vydržať proti akokoľvek slabo organizovanej armáde (ako je ukrajinská) ani pár dní. Tak o čom tu všetci točia ???
Re:
Opakujem, je smutné že zomierajú nevinní civilisti ale zodpovednosť za to nesú separatisti, lebo odmietajú rokovať. Porošenko je pripravený na ústupky, federalizáciu a možno aj konfederalizáciu, ale to by sa museli začať rokovania (alebo by musel Puti stianuť všetky svoje bábyky a zbrane a separatisti by sa museli vzdať behom pár hodín). Ja som takisto vždy tvrdil že unitárna Ukrajina nevyrží nastálo, ale ani samostanosť nie je riešenie. Tam žije veľa ukrajincov (zväžša pol na pol) a tí nechcú byť pod rusmi ale radšej v Ukrajine (možno by bola ďalšia občianska vojana). Práve národnostne tak premiešanie územia ao JV UA vyžadujú na vytvorenie dlhofobej stability kompromisy, ale na to by musel niekto chcieť rokovať. Nesútupčivosť separatistov resp. naťahovanie času by hralo fatálne proti UA lebo by hospodársky skolabovala. A bola pôvodná taktika Putia - myslel že UA vojensky nezasiahne a hospodársky skolabuje a potom príde "báťuška" a UA zachráni (t.j. anektuje alebo úplne pripúta pod svoj vplyv) Záujmy USA? Samozrejme každá veľmoc má svoje záujmy a každá sa snaží rozdeliť si vpyv vo svete. UA si VYBRALA Európu a USA za svojho patróna a ochrancu (lebo vidí čo je Putin zač) preto im USA pomáha personálne vojensky aj spravodajsky. Inak by ich už ruská "mašina" dávno zvalcovala.
Re:
Pri bojoch lietajú guľky zo všetkých strán a do všetkých strán a mnohých civiliosto zabili aj separatisti.
| This discussion has been closed. |
Petícia proti pozvaniu Porošenka na Slovensko. Kto má trochu cti a svedomia, podpíše. Prezident rozhodne nekoná v súlade so všeobecným presvedčením ( hoci časť obyvateľov verí našim médiám. Sú to tí, čo je lenivá hľadať na internete, nevie rusky, alebo je zakomplexovaná a nevie zabudnúť Rusku rok 1968, hoci Nemcom II. svetovú prepáčili, ale sú už aj takí, čo majú strach povedať svoj názor - nastala totálna demokracia ? )