Košičania PROTI DAROVANIU Domu umenia Židovskej náboženskej obci

Quoted post


Hosť

#14

2014-06-10 13:56

No a uz je jasne, preco sa filharmonia zmene vlastnika Domu umenia tak brani:
http://www.ta3.com/clanok/1041711/aku-hodnotu-mal-dom-umenia.html

Replies


Hosť

#16

2014-06-10 16:23:23

#14: -

 

skôr sa tým vysvetluju skutočné "nezištné" úmysly židovskej obce, ktorá je ochotná zaplatiť toľké peniaze mestu za jeho investíciu... Zjavne v tom nevidia možnosť zisku, keby aspoň priznali o čo im v skutočnosti ide a nebalamutili ľudí...

od Július Klein

#17 Re:

2014-06-10 16:59:09

#14: -

Toto je mierené priamo na mňa:

Poďte do Domu umenia a skúste prevádzkovať sporadické služby - mimo dennej prevádzky, sezónne, niekedy pár týždňov nič ...  za viac peňazí. Ste vítaní s vyššou a kvalitnejšou ponúkou. Seriózne. Využitie priestorov Domu umenia - prenájmy realizujeme samostatne a pre zvyšenie prijmov aj sprostredkovane. Hodnota sprostredkovania predstavuje oveľa nižší náklad organizácie, ako by bol náklad spojený s marketingom, reklamou ... na ziskanie potencionálneho klienta.  Ale, toto je odpútavanie pozornosti od hlavného problému - Memorandum. Nakoniec, všetky informácie nájdete na verejne prístupnej Správe o činnosti Šfk...  Keďže toto nesúvisi priamo s Memorandom zaoberajme sa tým po schváleni, alebo neschválení Memoranda MZ.  V zmysle zákona o ver. prístupe k informáciam dostanete VŠETKY doklady. Žiadnej kontroly sa neobávam. Štátnu filharmóniu Košice riadim s absolutnou zodpovednosťou voči verejným financiám!

Smutné na celej tejto kauze je to, že iba my verejne hájime záujmy mesta a ani samotné mesto, jeho zamestnanci právnici nevie, alebo nechce vedieť v akom štádiu je sudný spor. Presvedčili sme sa pri osobnom stretnutí. Na Magistráte bolo stretnutie ŽNO s poslancami MZ Košice. Bolo bez právneho zástupcu mesta Košice v spore o Dom umenia, ktorý by mestu a jeho poslancom vysvetlil v akom stave je spor... prečo asi ŽNO navrhla Memorandum... ..

Ano, som proti prijatiu Memoranda, pretože dlhoročne detailne sledujem celý proces. V Memorande sú články, ktoré nie sú v poriadku! Napr. že "MESTO KOŠICE nespochybňuje, že predmetná stavba "Synagóga" - dnes Dom umenia bola postavená židovskou komunitou ... ". Veď to nie je pravda! Je to zavádzanie verejnosti. Dom umenia postavil Čsl. štát zo štátnych peňazí a za bývalu synagógu, ktorá slúžila v povojnových rokoch ako sklad obilia - riadne zaplatil. !!!

Niekde sa objavila zmienka, že vlastník Domu umenia sa Memorandom nezmení...  čo vy na toto z Memoranda, bod. 4.9. "Účastníci Memoranda sa dohodli, že v lehote do 60 dni od účinnosti tohto Memoranda vykonajú všetky potrebné technické a iné kroky  .......... o čom všetkom vyhotovia odovzdávajúci a preberajúci protokol"...

Snaď netreba nič dodávať.  Nebudem ďalej strácať čas ...

Július Klein