Nesúhlas so zriadením škôlky v priestoroch ZŠ Lichardova 24

Quoted post

divvoch

#17

2014-01-31 22:22

Zaujímavá je skutočnosť, že pani riaditeľka školy stojí za rozhodnutím mesta v budove ZŠ zriadiť MŠ, pričom by vo vlastnom záujme mala obhajovať záujmy vlastnej školy a žiakov. Malo by jej záležať na kvalite vyučovania a výchovného procesu, ktorá sa týmto krokom rozhodne zníži.
Z pohľadu spolunažívania detí v predškolskom veku a žiakov základnej školy sú tu protichodné požiadavky. Škôlkari na dvore budú rušiť žiakov počas vyučovania a školáci v jedálni budú rušiť škôlkarov počas spánku.
Druhá stránka - riaditeľka aj s radou rodičov doteraz o celej záležitosti mlčali. Natíska sa mi otázka: "Nie je za tým korupcia?" Celá záležitosť smrdí tým, že si tu niekto pomohol k letnej dovolenke.
Prečo pani riaditeľka stojí za rozhodnutím mesta, keď pre ňu ani ako riadiaceho pracovníka ani ako zástupcu školy to neprináša žiadne výhody. Ako riaditeľka bude musieť improvizovať pri tvorbe rozvrhu v oklieštených podmienkach. Ako škola stratí svoju konkurenčnú výhodu oproti iným základným školám a v konečnom dôsledku spôsobí odliv žiakov.

Replies


Hosť

#34 Re:

2014-02-03 20:50:41

#17:ivvoch -

Riaditeľka školy nestojí na strane rozhodnutia mesta, len rešpektovala zámer mesta a navrhla možnosť riešenia k septembru 2015. Avšak pri náraste počtu žiakov nasledujúce roky by sa museli zrušiť odborné učebne, s čím tiež nesúhlasí. Rada rodičov taktiež nesúhlasila so škôlkou a situáciu riešila na zasadnutiach. Nič iné v tom nie je.