Výzva na podporu Verejnej ochrankyne práv

Quoted post


Hosť

#68

2014-01-10 10:53

...pani Ochrankyna verejnych prav naozaj potrebuje na Slovensku siroku obciansku podporu...jej praca je pre Slovensko mimoriadne potrebna najma preto, lebo sucasna vlada absolutne nechape, ze podla Ustavy SR - su si vsetci obcania rovni.
Dokazal to aj vyrok ministra vnutra:
***Policajtov a Rómov z Moldavy nedávajte na jednu úroveň, uráža ma to***
Bohuzial - je to vyjadrenie, ktore by viac pristalo nejakemu nacisticlkemu leadrovi - ako ministrovi demokratickeho statu v 21. storoci. A mna prve toto vyjadrenie hlbokmo urazilo, ako obcianku.
Ak uz ani clen (demokratickej:?) vlady nechape, ze pred zakonom su si Romovia z Moladavy, policajti - ba aj on sam- absolutne rovni - a ze SKUTOCNE ako obcania su na tej istej "urovni", ako kazdy iny obcan - potom Slovensko naozaj poitrebuje velmi silnu, odvaznu a aktivnu Verejnu ochrankynu prav...
...dakujem jej za odvahu a svedomity vykon funkcie (to veru na Slovensku nie je samozrejmost)

Replies

Matica rómska

#77 Re:

2014-01-10 18:17:52

#68: -

súhlasime s Vami, JUDr. _Dubovcová je jediná zo štátnych, ústavných inštitúcií, ktoré môže byť nápomocná vo  vymožiteľnosti práv pre všetkých občanov SR, ak teraz dovlímde, aby ju Kaliňák, či Fico zastrašili, tak do roka a to si píšte, si obidvaja páni dovolia už voči ktorému koľvek občanovi, Oni sa bola iba verejnej mienky a jedine cez ňu sa dá dosiahnutť podpora a vymožiteľnosť práv.


Hosť

#81 Re:

2014-01-10 20:00:22

#68: -

Vážená pani, Vy pravdepodobne nerozumiete hovorenému slovu, alebo zámerne klamete. V rozhovore s ministrom vnútra bolo jednoznačne konštatované, že v prípade objasňovania zásahu stoja proti sebe tvrdenia policajtov proti tvrdeniam rómov. A až na základe toho pri poznámke novinárky sa minister vyjadril, že policajtov a Rómov z Moldavy nedávajte na jednu úroveň, uráža ma to. Z toho vyplýva, že hovoril stále o tvrdeniach a teda, že tvrdenie policajtov a  Rómov z Moldavy nedávajte na jednu úroveň, čoje v podstate prirodzené, lebo Róm povie pravdu, len keď sa pomýli. Veď aj na Luníku IX všetci rómovia tvrdia, že oni si byty nezdevastovali, že za to môže bytová správa, že sa nestarala. Vy im určite veríte.