Petícia za uvádzanie celkovej ceny za zájazd

Quoted post

cestovna agentúra

#2 Re: Podpora

2013-11-21 15:21

#1: Ocku - Podpora

Ono možno by ste sa čudovali, ale za touto peticiou stoja CESTOVNÉ AGENTÚRY :-) a tiež za iniciovanim Návrhu zákona. 

Už v r. 2011 na podnet niektorých agentúr predkladal sa do parlamentu návrh zákona na konečné ceny. Návrh si môžete pozrieť tu:
http://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=zakony%2Fzakon&MasterID=3741

doslova sa v tom návrhu predkladá, aby sa zmenil § v zákone o reklame, ktorý hovorí o reklame zájazdu:

§ 9a Reklama zájazdu

(1) Ak predávajúci pri reklame zájazdu 19a) uvádza cenu za zájazd, musí uviesť konečnú cenu, ktorú spotrebiteľ zaplatí, vrátane všetkých platieb spojených s poskytnutím zájazdu.

(2) Ak nie je možné vopred určiť konečnú cenu podľa odseku 1, predávajúci v reklame uvedie reprezentatívny príklad zájazdu, ktorý obsahuje popis všetkých služieb, ktoré sú súčasťou zájazdu a konečnú cenu, ktorú spotrebiteľ zaplatí, vrátane všetkých platieb spojených s poskytnutím zájazdu.“.

A ZAUJÍMA VÁS AKO SA V PARLAMENTE ZA TENTO ZÁKON HLASOVALO???

Prítomní 141
Hlasujúcich 136
[Z] Za hlasovalo 50
[P] Proti hlasovalo 55
[?] Zdržalo sa hlasovania 31
[N] Nehlasovalo 5
[0] Neprítomní 9

a hlasovanie podľa klubov kto a ako hlasoval si môžete pozrieť tu:

http://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=schodze%2Fhlasovanie%2Fhlasklub&ID=29938

Replies

Viskupic

#6 Re: Re: Podpora

2013-11-21 22:54:47

#2: cestovna agentúra - Re: Podpora

Za navrhom zakona stoja predovsetkym podvedeni obcania, ktori neustale pisu, posielaju staznosti, aby sme s tym nieco urobili. Myslim, ze poctive cestovne agentury za nim stat mozu, pretoze im musi zalezat na tom, ze ak oni propaguju poctivu a suhrnnu cenu zajazdu, staci jeden nepoctivec a vsetka ich reklama vyjde navnivoc. Ludia pridu do kancelarie s "najnizsou"!! prezentovanou cenou a poctivec, doplati na to, ze uviedol v reklamnom texte ferovu cenu, ktora moze v konecnou dosledku byt nizsia ako tu, ktoru uviedol nepoctivec. A to je podstata navrhu, ktory predkladame uz 3x.  Za Radicovej vlady a 2x za Ficovej...kedze "standardni" politici v standardnych stranach (lavica-pravica ) vlastnia cestovky, kaslu na obcanov a poctivych podnikatelov. O tom svedci to hlasovanie ...

Jozef Viskupic-spolupredkladatel zakona

PS: Kedze tuto iniciativu zacali samotni obcania bez nas predkladatelov, chcem sa aj touto cestou za prejaveny nazor podakovat.

agenturnik

#31 Re: Re: Podpora

2013-11-27 15:36:45

#2: cestovna agentúra - Re: Podpora

Hlasovanie podla klubov hovori za vsetko. Vsak pan Munko (Satur Travel), ktory bol samozrejme proti ;)

K tym agenturam, ked ste vsetci sa tak preco sami neuvadzate na vasich weboch celkove ceny za zajazdy? Cest vynimkam, su tu aj agentury ktore sa neboja celkove ceny uvadzat uz par rokov aj na ukor mozneho usleho zisku, koli nerozvaznosti lahko oklamatelneho spotrebitela...