Za zrušenie parkovania na chodníkoch

Quoted post

Miroslav H.

#7 Re: Re: Som proti

2013-11-02 10:20

#5: Samo - Re: Som proti

Nechapem, cim chodci trpia. Parkovanie na chodniku je povolene pokial ma chodnik dostatocnu sirku aby pre chodca pri parkovani zostalo zakonom stanovenych 1.5 metra. Pokial sa najde blbec, ktory nepozna zakony a nevie kolko ma nechat chodcom tak to nieje problem parkovania na chodniku, ale daneho jedinca v jeho obmedzenosti.

Replies

Jožo

#8 Re: Re: Re: Som proti

2013-11-02 17:14:18

#7: Miroslav H. - Re: Re: Som proti

Nuž, a prečo potom na diaľnici z Bratislavy nestačí jeden pruh v každom smere, ale rozširovala sa z dvoch na tri? Že by preto, že tam chodí veľa áut a jeden pruh v jednom smere by bol málo? 1,5 metra na chodníku stačí na nekomfortné vyhnutie sa dvoch ľudí. Ak idem s dieťaťom a manželkou, tak máme ísť cez celé mesto husím pochodom za sebou, pretože na chodníku parkujú autá? Ďalší problém je ten, že vodiči si dosť často vysvetľujú zákon tak, že tých 1,5 metra majú nechať až po zaparkovaní, ale na to aby zaparkovali, tak jazdia po chodníku aj desiatky metrov. A to už nie len obmedzovanie chodcov ale aj ohrozovanie. Pevne verím, že sa zmení táto absurdná situácia, keď ani na chodníku si nemôžem byť istý, že mi deti nezrazí auto - kvôli tomu, že nemožno prenášať problém parkovania na vodičov!

Sám som vodič a vlastník auta a súhlasím s touto petíciou. Na parkovanie je buď parkovisko alebo vyznačené parkovacie miesto na chodníku. Na tom navrhovaná zmena nič nemení. Petícia navrhuje zakázať divoké parkovanie na chodníkoch. Ak je niekde dosť miesta na chodníku a nebude to na úkor chodcov fajn, nech sa vyznačí parkovanie.