Petícia na zrušenie nástrojov psychiatrie na územi SR

Bozena

/ #139 Re: Re: Re:

2018-01-18 17:11

#37: Boubik - Re: Re:  

Dakujem velmi za tento komentar. Tiez som psychiatricky pacient a tazko sa mi citaju komentare podporujuce strach a odpor voci psychiatrom. Prave kvoli takemu strachu a stigmatizacii mi trvalo dlhe roky kym mi bola diagnostikovana choroba (OCD - obsedantno-kompulzivna porucha), ktorou trpim od detstva. Vdaka liekom sa prvykrat citim ako skutocna JA, dokazem prezivat aj radost namiesto neustalej uzkosti, som slobodna v rozhodovani a nie riadena chorobou.

Hospitalizovana som vsak nikdy nebola, takze uznavam ze osobna skusenost moze byt rozna na zaklade mnohych faktorov, jednym z nich je naozaj aj pristup lekara a kontroverzne praktiky ako napriklad spominane elektrosoky.

Na druhej strane si myslim, ze "zrusenie celej psychiatrie" by bolo prave takym nelogickým krokom, aky uvadza prirovnanie v komentári #26 (citovany dole), pricom ruka v tomto pripade predstavuje odbor psychiatrie v ulohe nastroja a ekzem je poruchou tohto nastroja, ktora nam brani v jeho plnohodnotnom pouzivani. Poskodeny nastroj mozeme vyhodit a ostaneme tak bez nastroja, alebo ho mozeme opravit, zistit co poruchu sposobilo a poucit sa z chyb.

#26 Re: Re:

"To je ako prisť ku kožnemu s ekzémom na pravej ruke, kožný vám ruku amputuje a povie už som vám vyliečil ekzém. Už žiadny ekzém nemáte. A aby sa nepovedalo, tak tú ruku vám lekár amputuje pod narkózou a pod odborným dohľadom. Samozrejme zdravotná poisťovňa zákrok preplatí, vy možno dostanete aj invalidný dôchodok. Ale čo je dôležité: Už nikdy žiadny ekzém na pravej ruke nedostanete."

Pekny den.

B.