Najväčšia petícia za reguláciu poľovníctva - 50 tisíc podpisov


Hosť

/ #2

2017-02-19 06:54

Dobry den, reagujem na výzvu a pridávam aj moje vlastné skúsenosti s polovníkmi.

Od malinka som bola vyslovene psíčkar a túžila som po vlastnom psíkovi. Keď som dosiahla patričný vek, dostala som od rodičov šteniatko nemeckého vlčiaka. Fenka sa volala Bena a bola to moja jediná priateľka. Rástli sme spolu bok po boku, až sa jedného dňa rodičia rozhodli presťahovať do susednej obce. A to sa stalo pre moju milovanú Benu osudným, náš sused polovník mi ju zastrelil s argumentom, že by nám utekala naspäť do pôvodného domova!
Po tejto traumatickej skúsenosti som sa bála mať psíka až do dospelosti.
Ako by toho nebolo dosť, môj ďalší zážitok bol na návšteve priateľov aj s mojou fenkou Smile. Moji priatelia vlastnia rodinný dom s rozľahlým pozemok pri lese. Jedného dňa sme s priateľkou zbierali bylinky neďaleko domčeka, pričom sa pri nás motala moja havinka. Zrazu sa vynoril z neďalekej kukurice starší polovník s malým chlapcom. Začal na nás vykrikovať blížiac sa k nám s nezalomenou zbraňou, že sa máme pakovať, lebo sa tam poluje, pričom sme sa nachádzali ani nie 100 m od rodinneho obydlia a na súkromnom pozemku. Polovník napriek tomu, že bol v silne podnapitom stave a ešte mával nabitou puškou so sebou navyše vláčil malé dieťa!! V každom prípade sa nám vyhrážal, aby sme sa my odtiaľ stratili, inak sa mi môže stať, že nestrelí len môjho psa, ale aj mňa.
Z tohto príbehu som veru bola dlho v šoku, ako si to môže jeden polovník dovoliť.
Ostatné zažitky sú skôr na zamyslenie, pretože ako turistke sa mi na Zobore, na turistických chodníkoch pravidelne stávalo, že ma uprostred túry zahnali polovníci, opäť s nezalomenou a na mna mieriacou zbraňou, ma vyhnali späť odkiaľ som prišla, lebo vraj tadiaľ ženú zver a je polovka. Bez toho aby o tom vedela stráž prírody, a bez toho,aby o tom upozornili nejakým oznamom, aspon výveskou na zaciatku turistickych trás.
Nepochopiteľné, koľká arogancia! Páni vesmíru!

ďakujem za prečítanie môjho príspevku.

s pozdravom Denisa Surovčíková



Platená reklama

Túto petíciu budeme propagovať pred 3000 ľuďmi.

Dozvedieť sa viac...