Najväčšia petícia za reguláciu poľovníctva - 50 tisíc podpisov

Najväčšia petícia za reguláciu poľovníctva - 50 tisíc podpisov / Oznamy / Potrebujem vaše príbehy / Komentáre

Tento príspevok bol odstránený autorom petície (Show details)

2017-02-18 23:45



Hosť

#2

2017-02-19 06:54

Dobry den, reagujem na výzvu a pridávam aj moje vlastné skúsenosti s polovníkmi.

Od malinka som bola vyslovene psíčkar a túžila som po vlastnom psíkovi. Keď som dosiahla patričný vek, dostala som od rodičov šteniatko nemeckého vlčiaka. Fenka sa volala Bena a bola to moja jediná priateľka. Rástli sme spolu bok po boku, až sa jedného dňa rodičia rozhodli presťahovať do susednej obce. A to sa stalo pre moju milovanú Benu osudným, náš sused polovník mi ju zastrelil s argumentom, že by nám utekala naspäť do pôvodného domova!
Po tejto traumatickej skúsenosti som sa bála mať psíka až do dospelosti.
Ako by toho nebolo dosť, môj ďalší zážitok bol na návšteve priateľov aj s mojou fenkou Smile. Moji priatelia vlastnia rodinný dom s rozľahlým pozemok pri lese. Jedného dňa sme s priateľkou zbierali bylinky neďaleko domčeka, pričom sa pri nás motala moja havinka. Zrazu sa vynoril z neďalekej kukurice starší polovník s malým chlapcom. Začal na nás vykrikovať blížiac sa k nám s nezalomenou zbraňou, že sa máme pakovať, lebo sa tam poluje, pričom sme sa nachádzali ani nie 100 m od rodinneho obydlia a na súkromnom pozemku. Polovník napriek tomu, že bol v silne podnapitom stave a ešte mával nabitou puškou so sebou navyše vláčil malé dieťa!! V každom prípade sa nám vyhrážal, aby sme sa my odtiaľ stratili, inak sa mi môže stať, že nestrelí len môjho psa, ale aj mňa.
Z tohto príbehu som veru bola dlho v šoku, ako si to môže jeden polovník dovoliť.
Ostatné zažitky sú skôr na zamyslenie, pretože ako turistke sa mi na Zobore, na turistických chodníkoch pravidelne stávalo, že ma uprostred túry zahnali polovníci, opäť s nezalomenou a na mna mieriacou zbraňou, ma vyhnali späť odkiaľ som prišla, lebo vraj tadiaľ ženú zver a je polovka. Bez toho aby o tom vedela stráž prírody, a bez toho,aby o tom upozornili nejakým oznamom, aspon výveskou na zaciatku turistickych trás.
Nepochopiteľné, koľká arogancia! Páni vesmíru!

ďakujem za prečítanie môjho príspevku.

s pozdravom Denisa Surovčíková

Tento príspevok bol odstránený autorom petície (Show details)

2017-02-19 11:41


Tento príspevok bol odstránený autorom petície (Show details)

2017-02-19 12:15



Hosť

#5

2017-02-19 13:00

Mam psa s PP, chovneho nemeckeho ovciaka a chodim s nim cvicit, konkretne stopovat na polia a luky. Nie raz ma zastavil polovnik pri com som mala psa na 10 metrovom voditku a zacal sa mi vyhrazat zastrelenim mojho psa. Vyhrazky odstrelenim su u nich na denno dennom poriadku. Oni sa prehanaju na svojich SUV po polovnom reviri, ale clovek nemoze ist so psom do lesa, alebo ani na polia, ktore ani niesu v ich vlastnictve. 98% SK je polovny revir a tym sa ohanaju. Niekedy sa vyhrazaju, ze zastrelia psa (pes je vec a moj osobny majetok), ale uz sa mi stalo, ze sa ozraty polovnik vyhrazal aj mne zastrelenim.

Hosť

#6

2017-02-19 15:53

Slusne som sa pozdravil pri lese  polovnikovi (za nim asi 50m isiel dalsi) a on namiesto odzdravenia na mna doslovne ziapal ze co tu robim ze je  20:00 hod. (bolo to asi v juli ci auguste) a v tom case ze uz nesmiem byt v lese. Mal som sto chuti  jednu mu  prifajcit ale  radsej som si zahryzol do jazyka pomyslel si svoje a odisiel  prec. Ten druhy len pozeral a nepovedal nic.  Tak ja tvrdo pracujem aj pre tento stat, platim riadne dane, som slusny clovek , idem   relaxovat do prirody a nejaky chujko ma tam este bude cvicit, otravovat nezmyslami, zasahovat do mojich prav a slobod?


Hosť

#7

2017-02-20 08:42

Nebudem tu spomínať zážitok keď sme boli so psom na prechádzke, pes viditeľne označený, počúva na slovo, neodbieha a bol pri nás asi na 10metrov. Na to poľovník či už na posede alebo v kríku začne revať, aby sme si toho psa odpratali niekam preč. Po slušnej odpovedi - v poriadku nič sa hádam takého hrozného nedeje. Vám dotyčný odpovie ber si ho preč lebo ti ho odjebem. Podhorie-Žilina. Alebo sa zaoberať tým, že poľovníci prikrmujú zver kukuricou, zemiakmi, repou, kapustov.... A potom sa dočítate, že keď sa robil monitoring s medveďom ktorý mal obojok a podľa toho zistili, že pravidelne sa chodil prikrmovať práve na tieto miesta. Z toho je úplne očividne, že to čo robia poľovníci je úplne na hlavu, niet sa čomu čudovať že zver doslova býva v poliach. Ale čo mňa nasralo najviac je, že som bol s kamarátom dňa 18.10.2008 (dátum viem presne podľa fotiek )na túre vo Vrátnej doline z Tiesňav do Tiesňav. Túra je časovo trochu dlhšia a sa aj skôr stmievalo. Auto sme mali odparkované dole v Tiesňavách. Keď sme sa už vracali k autu bola už tma. Sadneme do auta a v tom sa za nás postavilo auto a vyskákali nejaký ľudia. Zrazu mi niekto búcha na sklo hlavňou guľovnice alebo čo to bolo, že okamžite otvor okno. Hovorím v žiadnom prípade. Stále tam ziapal za tým oknom aby som otvoril. Nakoniec som otvoril a tam nejaká ženská asi 40rokov na mňa kričí, že čo tu robím a nech jej ukážem kufor (podotýkam, že naše auto bolo VW polo) a podobne. S ňou boli ešte 3ja muži. Otvorili sme im kufor a keď našli dva prepotené ruksaky tak sa ich kamarát už slušne nasratý pýta, že čo vlastne chcú? Ta baba začala hovoriť, že my tu máme prenajatý poľovný revír a majú tu pytliakov, tak si to tu strážia. Ako sorry ale čo ju oprávňuje mieriť zbraňou na turistov v národnom parku?????? Osobne navrhujem, aby sa poľovníkom dávali robiť námatkovo testy na alkohol a v prípade, že buď nafúkajú, alebo spáchajú iný prehrešok im zakázať doživotne možnosť loviť. Môj ujo bol poľovník, ale nebol to lovec, nestrieľal všetko čo chodí, ale staral sa o les, čistil ho, bojoval proti holorubom a podobne. Takže nie som nasratý na všetkých poľovníkov, ale na kreténov ktorý chodia nič iné len zabíjať do lesa. Dal by som povinnosť, že každý kto chce byť poľovníkom, musí sa o les aj patrične starať. Nie si len zaplatiť a ísť strieľať.

Hosť

#8 Re:

2017-02-20 11:47

#7: -  

Polovnici odjakziva platili smiesny najom za revir vdaka zakonom ktore si sami schvalili. Teraz je to sice viac. Je ale  logicke ze  mnoho  PZ zdruzeni najom neplatia  z vlastneho vrecka, vlastnych penazi.  Peniaze na najom ziskaju z hory !!! predajom zabitej zveriny, trofeji (pravdepodobne moze ist aj o pofiderne sposoby) z poplatkovych hostovacich polovaciek, dotacii, roznych podujati. Cize poluju skoro zadarmo presnejsie clen necaluje prachy z vlastneho vrecka. Neobstoja preto recicky polovnikov, kolko musia z vlastneho vrecka calovat. Ved tu plati naco mam kupovat mäso a platit zan ked mi beha po hore zadara? Naco mam platit z vlastneho ked mozem platit z cudzieho?

Tento príspevok bol odstránený autorom petície (Show details)

2017-02-20 12:01



Hosť

#10 Re: Re:

2017-02-20 12:20

#8: - Re:  

 Nájom za revír je pre poľovníkov iba jedna časť nákladov. Podstatme vyššie náklady predstavuje zabezpečenie krmiva, výstaba, údržba a opravy poľovníckych zariadení, náklady na dopravu, cena zbraní, streliva, rôzne poplatky štátu a Poľovníckej komore - či Slovenskému poľ. zväzu. Nehovoriac o odpracovaných víkendoch na brigádach. Lenže "bordel" v tomto štáte nerobia poľovníci ako celok. Bordel robia jednotlivci z ich radov, ktorí idú bezhlavo za mäsom a trofejami. Oveľa väčší problém vidím u zbohatlíkov, ktorí si za peniaze kupujú a lebo prenajímajú revíry - tam je pánečku paseka: nie rpikrmovanie ale kŕmenie, plán lovu na papieri splnený na 100%, v skutočnosti 220%, veková a pohlavná štruktúra zveri - s niečim takým sa ani nezaoberajú. Je to katastrófa. A vystupovanie poľovníkov voči verejnosti - je to IQ záležitosť každého jednotlivca. Ja sa s takými chrapúňmi rozprávam vždy ich vlastným slovníkom - navyše väčšinou mám navrch, pretože ako - tak ovládam príslušné zákony. A to radím každému - naštudujte si zákony, budete mať navrch - nemôže Vám hocikto len tak prehľadávať kufor auta, dočerta - to kde sme? Na Ukrajine?

Tento príspevok bol odstránený autorom petície (Show details)

2017-02-20 15:17


Tento príspevok bol odstránený autorom petície (Show details)

2017-02-20 15:40



Hosť

#13 Re:

2017-02-20 17:11

#2: -  

 Deniska, tieto závažné trestné činy boli iste nahlásené polícii. Zastrelenie psa susedom, vyhrážanie sa zabitím... Aké tresty dostali tí poľovníci od orgánov činných v trestnom konaní? A ten podnapitý mal koľko promile? Predpokladám, že si mala Dräger a dala si mu fúkať. Alebo sú to z tvojej strany iba báchorky splodené tvojou nenávisťou? Alebo nie si vôbec Denisa, si skôr Viktorko, ktorý tu svojou demagógiou a lžou ohlupuje ľudí?

Tento príspevok bol odstránený autorom petície (Show details)

2017-02-20 21:05


Tento príspevok bol odstránený autorom petície (Show details)

2017-02-21 06:49


Tento príspevok bol odstránený autorom petície (Show details)

2017-02-21 10:58



Hosť

#17

2017-02-21 11:35

Zver je národným bohatstvom štátu a podľa svätého písma nás všetkých. Nedovoľme, aby sa s týmto bohatstvom kšeftovalo.

Tento príspevok bol odstránený autorom petície (Show details)

2017-02-21 11:52


Tento príspevok bol odstránený autorom petície (Show details)

2017-02-21 11:55



Hosť

#20

2017-02-21 13:29

Neraz sme sa stretli s poľovníkmi na prechádzke, ale jeden zážitok horší ako druhý. Raz sme išli za dedinou kde vedľa bicykla opitý muž sedel resp. ležal na zemi zo zbraňou a začal na nás kričať, že máme ísť odtiaľ do p... lebo si nás náhodou zmýli so srnkou a zastrelí aj psa aj nás.. toto nie je normálne aby takýto psychopati mali zbraň a mohli strieľať,,, hej je veľa dobrých poľovníkov,, ale viac je tých papierových... treba to začať riešiť.. aby si o sebe nemyslel, že sú bohovia, ktorý určia smrť a život...

Tento príspevok bol odstránený autorom petície (Show details)

2017-02-21 14:31



Hosť

#22 Re: Re: Re: Re: Re: Ha-ha-ha

2017-02-21 14:56

#18: Ha-ha-ha - Re: Re: Re: Re: Ha-ha-ha 

  Kto striela zver gravidnu jelenice v novembri /predtym dlhe roky/ az do konca decembra  ked ma uz viditelne velky plod, kto striela podlo a chrapunsky vsetku raticovu zver na vnadiskach tym, ze ju tam najprv nalaka na haldy vysypaneho krmiva a bije hlava-nehlava a porusuje zakony  chovatelske zasady, kriteria, kto striela a stresuje jelene a lane /co negativne vplyva aj na graviditu/ pocas ruje ked je cas lasky a zver mat vtedy  pokoj (vo francii atd je lov pocas ruje davno zakazany), kto striela na spolocnych polovackach vsetku raticovu zver  co je podla nas v rozpore s chovatelskymi zasadami, kto na jar brlohari /pusta psa do nory/ a rozkopava nory ked maju jazvece a lisky mlade? My to nie sme. 


Hosť

#23

2017-02-21 15:08

V krátkosti vracali sme sa domov z lesa bol už podvečer kedy hore na posede poľovníci popíjali zišli dole a zbili môjho priateľa. Viem nesúvisí to teraz so zvieratami ale aký mali dôvod k tomuto? Bolo to naozaj strašne. Zato že sme sa pohybovali so zapnutou čelovkou pod ich posed? Alebo na nejakom ich uzemi? Zbrane by im mali vziať a vtedy nech robia frajerov. Ako ďakujem, od vtedy som tam nebola mam normálne strach, bolo to moje obľúbene miesto na prechádzku.


Hosť

#24

2017-02-21 21:38

Asi okolo 23hod. vlani v jeseni ma uputali svetla auta iduceho  po velkej luke pod lesom. Zbystril som pozornost , lebo auto chodilo krizom krazom a osvetlovalo systematicky luku. Zo zaciatku som myslel ze nejaky turisti asi nieco stratili alebo zabudli. Po chvili auto zastalo a ozval sa vystrel a hned dalsi. Z auta vystupili dvaja muzi (reflektory ostali svietit)) a isli od auta Domyslel som si ze su to asi pytliaci Po chvili som ich videl ako tahaju k autu nejaku zver . Nalozili ju a odisli. Sledoval som smer auta a videl ze auto vlastne prejde okolo mna. Ked preslo spoznal som ho. Aj ,aj. Bolo to auto polovnika. Polovnika, ktory nevahal pytliacit a strielat zver z auta za pomoci reflektorov co zakony zakazuju.

Tento príspevok bol odstránený autorom petície (Show details)

2017-02-22 07:17





Platená reklama

Túto petíciu budeme propagovať pred 3000 ľuďmi.

Dozvedieť sa viac...